Shopping

Hvordan velge riktig el-sparkesykkel og elsykkel til barn

Bilde av el-sparkesykkel og elsykkel til barn, ungdom og junior
(Foto: E-Wheels)

Er du på utkikk etter el-sparkesykkel eller el-sykkel til barn, ungdom eller junior? Disse er best i test og dette er utvalget.

Når det kommer til el-sparkesykkel og elsykkel til barn er det store forskjeller. Både bruk, formål, vekt og hvor lang rekkevidde du ønsker er viktige faktorer å tenke på når en velger blant de små elektriske kjøretøyene til barn.

Skal du for eksempel kjøre langt eller opp bakker er det lurt å vurdere en motor som er ekstra kraftig. Dette for å sikre at barnet eller ungdommen din kommer seg dit det skal. Skal barnet derimot kjøre over korte og flate avstander holder det gjerne med en billigere el-sparkesykkel eller elsykkel med mindre kraftig motor. Det er altså en del penger å spare på velge til riktig bruk. Tidligere har vi avslørt hvilke el-sparkesykler som er best i test.

Elsykkel test: Best i test til barn 9-15 år

Bilde av testvinneren Momas Jason jr, elsykkel som er best i test og passer barn.
(Foto: E-Wheels)

Momas elsykkel har raskt blitt et kjent navn i Norge. El-sykkelen som gjentatte ganger blir kåret til best i test er også en rimelig og ganske billig elsykkel i forhold til hva du får. Om el-sykkelen med hydrauliske skivebremser, skriver Kajakk og fritid: “Dette er Norges beste elsykkel kjøp!”. Tekguide.no i 2021. Skriver blant annet. “Ikke nok med at den leverte eksepsjonelt i alle testene våres, men dette er en komplett el sykkel som passer til enhver person.” Elsykkelen passer til barn fra 9-15 år. Her kan du lese hvilke el-sykler som er best i test.

Testvinner elsykkel barn og junior:

Momas Jason JR 2022

Terrengsykkel med elmotor til barn – 9-15 år (135-160cm), med en kraftig 250w motor, for bruk på vei, terreng og sti. Shimano hydrauliske skivebremser, samsung batteri og opptil 100km rekkevidde. El-sykkelen leveres med stort batteri på hele 14ah og 504wh som gir en svært god rekkevidde. Sykkelen har en 18″ ramme og 27,5″ dekk noe som gjør den perfekt for barn/ungdom.
Kjøp testvinneren til barn og junior her

Elsykkel barn: Balanse 4-7 år

Elsykkel til barn: Bilde av elektrisk løpesykkel til de minste.
(Foto: CDON)

Elektrisk sykkel for de minste barna, 4-7 år. Nitrox Sprinter er super for yngre motorentusiaster. Løpesykkelen har en robus ramme, 16” hjul med luftfylte dekk og “nybegynner innstilling” som senker farten for de minste barna. Med så store dekk er det nesten så den kan kalles den gjeldende elektriske terrengsykkelen for de minste. Om ikke helt kvalifisert skal den i hvert fall passe til turer i skog og sti.

Her finner du vår samleside med alt av sykkel, el-sparkesykkel og elsykkel til barn og voksne.

Løpesykkel med el-motor:

Elektrisk balanse Nitrox Sprinter 16 tommer

Med denne elektriske løpesykkelen for de yngste (4-7 år) sikrer du deg en godt bygget løpesykkel med robust ramme, 16″-hjul, nylonfelger og luftfyllte dekk. Løpesykkelen har litiumsbatteri, forgasser, motoreffekt på 180 W og en toppfart på ca 19 km/t. Det er også mulig å stille inn på “nybegynner” og da få en toppfart på 10 km/t, som kan betrygge deg som forelder om at det går rolig for seg. Kjøretid på ca 40-60 minutter avhengig av bruk.
Kjøp den elektriske løpesykkelen her

El-sparkesykkel barn 12 år og oppover: 

E-wheels sin E2S Junior( lovlig) er en del av den populære og prisvinnende E2S-serien. El-sparkesykkelen har en rekkevidde på opptil 23 km. E-wheels sin desidert mest solgte modell er av solid kvalitet og lett å ta med seg.

Endelig kommer sparkesykkelen i en egen modell til barn og junior! Unikt med denne er også den kraftige motoren og lange rekkevidden til en så rimelig pris. Denne kan du også sperre til både 15 km/t og 20 km/t alt etter ditt barns ferdighetsnivå og alder. Er du på utkikk etter el-sparkesykkel til deg selv også? Her får du en guide til hvilken el-sparkesykkel som er best til ditt bruk.

Bilde av el-sparkesykkel for barn og junior
(Foto: E-Wheels)
Mest solgt el-sparkesykkel, nå også til barn og junior:

E-WHEELS, E2S Junior 2022 – Lovlig

Elsparkesykkel for junior over 12 år. Med denne el-sparkesykkelen får du mye elsparkesykkel for pengene! Dette er E-wheels sin helt klart mest solgte modell, som nå kommer i en mindre utgave spesielt til barn og ungdom. El-sparkesykkelen har en solid kvalitet, rikelig med kraft og rekkevidde (opptil 23 km) til en rimelig penge! 100% lovlig, sperret på 15km/t eller 20km/t, store luftfylte hjul som sikrer en behagelig tur uansett underlag og stort batteri med lang rekkevidde.
Kjøp den populære el-sparkesykkelen til barn og junior her

El-sparkesykkel barn 7 år og oppover:

El-sparkesykkel til barn: Bilde av sammenklappet grå elektrisk sparkesykkel til barn.
(Foto: Jollyroom)

Dette er en litt annerledes el-sparkesykkel da den bare hjelper til med fart etter at en fart på 4-6 km/t er nådd. Den vil heller ikke ta over kontrollen på farten, men fungere som en hjelp som gjør sparketuren litt lettere takket være litt ekstra el-motorassistanse. El-sparkesykkelen pakkes enkelt sammen og motoren på 100W lades opp på bare 2,5 timer.

Ekstra drahjelp til de minste:

Denver SCK-5300 MK2 Elektrisk Scooter, Hvit

Denne elektriske sparkesykkelen fra Denver Electronics hjelper deg med å holde farten så fort du har nådd en fart på 4–6 km/h. Hjelpemotoren vil gjøre en hver kjøretur litt enklere, uten at den tar over kontrollen. Sammenleggbar, med en rekkevidde på opptil 5 km, ladeyid på 2,5 timer og 100W motor.
Kjøp den elektriske sparkesykkelen til de minste her

El-sparkesykkel barn: Aldersgrense og regler

Ved bruk av elektrisk sparkesykkel, elsykkel eller kjøring med små elektriske kjøretøy gjelder andre regler en ved bruk av vanlig sykkel eller sparkesykkel. Fra 15. juni 2022 kom det nye og strengere regler for kjøring med el-sparkesykkel, og nye regler trer også i kraft utover året og inn i 2023. Reglene for el-sparkesykkel kort oppsummert:

  • Nå gjelder den alminnelige promillegrensen på 0,2 også på kjøring med små elektriske kjøretøy.
  • Aldersgrensen for el-sparkesykkel er 12 år. 
  • Det er nå innført påbud om bruk av hjelm for barn under 15 år. 
  • Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra “sykkel” til “motorvogn”.
  • Du må nå også følge trafikkreglene når du kjører elektrisk sparkesykkel. Og bruk av elsparkesykler blir nå omfattet av trafikkreglene og du kan bli bøtelagt om du ikke følger disse. 
  • Det er også krav om at el-sparkesykkelen skal ha en sperre for hastighet på over 20 km t, og endres denne sperren oppfylles ikke kravet.
  • El-sparkesyklene er nå omfattet av bilansvarsloven. Og det er nå krav om ansvarsforsikring på el-sparkesykkel, hvor reglene trer i kraft 1. januar 2023 for privateide kjøretøy.
  • El-sparkesykkel regler: Trykk her for å lese mer