Skjønnhet

Hvordan velge riktig foundation

Bilde av kvinne med to forskjellige typer forundation på kinn.
I et stor utvalg er det ikke alltid lett å finne riktig foundation, vi guider deg derfor til riktig valg til din hudtype. (Foto: Colourbox)

Å velge riktig foundation er ikke bare-bare. Vi viser deg derfor hvilke du bør velge enten du har tørr, fet, sensitiv eller voksen/ moden hud.

Riktig foundation er noe av det viktigste ved en sminkerutine. Passer den ikke huden din og ender med å ligge som et lag utenpå huden, kake seg eller skli bort, ødelegger det fort hele sminken den dagen. Her får du svaret på hva du bør tenke på når du skal velge foundation og hvilken som passer forskjellige hudtyper.

Flere hudtilstander i en og samme hud

Bilde av foundation på, og en foundation-flaske i hand.
Når du skal velge foundation er det viktig å ta hensyn til både hudtyper og hudtilstander. Vi guider deg gjennom hva som passer din hudtype best. (Foto: Colourbox)

Til tross for gode regler gjeldende hver hudtype finnes det dessverre ingen regel uten unntak. Det er gjerne slik at hud er en blanding av flere tilstander eller hudtyper. Du kan for eksempel både ha en tørr hud og en fet t-sone. Eller en oljete/fet hud, med tørre partier. Er dette tilfellet er det lurt å velge ut fra tilstandene som har mest å si for hvordan sminken sitter og ser ut. Du kan også blande egenskaper i både fuktighetskrem, primer og foundation for å oppnå ønsket resultat.

Her finner du alle våre saker innen skjønnhet.

Foundation: Tørr hud

Bilde av tørr hud rundt nese
Tørr hud kjennetegnes gjerne med tørre, gjerne flassende partier i ansiktet. Da er det viktig med en fuktighetsgivende foundation for at det skal legge seg fint. Her er våre forslag. (Foto: Colourbox)

En tørr hud kjennetegnes gjerne med flassende partier og en stram følelse i ansiktet når du kommer ut fra dusjen. Feil foundation kan ende med å legge seg stygt i flassende partier eller tørke ut huden ytterligere. Her er det viktig å gå for en foundation som gir fukt og som ikke tar bort fuktigheten i huden. Under finner du forslag til foundations som vil passe en tørr hud fra Lancôme, Sensai, Georgio Armani og NARS:

Foundation for tørr hud:

Lancôme Teint Miracle Foundation SPF15

Teint Miracle er en flytende fuktighetsgivende foundation med SPF 15 som gir huden et jevnt og naturlig utseende med en vakker utstråling. Produktet har en lett til medium dekkevne.
Foundation for tørr hud:

Sensai Flawless Satin Moisture Foundation

Fuktighetsgivende foundation som korrigerer ujevnheter i huden for en feilfri, silkemyk finish. Huden ser ut og føles fortsatt som seg selv, men enda mer perfekt. Fuktighetsgivende konsistens som gir en langvarig og myk glød. Beriket med lysreflekterende pudder for en fantastisk glød.
Foundation for tørr hud:

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk

Makeup-artistenes favoritt for en plettfri og naturlig base. Denne ble kjent som Kim Kardashians favoritt og har i ettertid bevist at kjendisstatusen kom av en grunn. Den glir vektløs på for en feilfri glød og gir middels, men byggbart dekk.
Kjøp Giorgio Armani Beauty Luminous Silk her
Foundation for tørr hud:

NARS Light Reflecting Collection foundation

«Makeup som ser ut som hud og fungerer som hudpleie». Den nyeste foundationen fra NARS er en hybrid tilsatt avansert hudpleie. Dekker ujevnheter og rødhet med en naturlig finish og en nydelig glød. 70% av ingrediensene er hudpleiebasert, den er vegansk og tilpasset en sensitiv hud.
Kjøp NARS Light Reflecting foundation her

Vi har også laget en guide til riktig solkrem til ansikt her.

Foundation: Oljete/fet hud

Bilde av kvinne med oljete/ fet hud som bruker blotting-sheets
Foundation til fet og oljete hud går ut på å spille på lag med hudtypen din. Velg en foundation som er oljefri, matt og som sitter hele dagen. (Foto: Colourbox)

En oljete eller fet hud kjennetegnes av fete og oljete partier i ansiktet. Mest vanlig er det å være fet i t-sonen: panne, nese, kinn(innerst mot nese) og hake. Her er det gjerne vanskelig å få sminken til å sitte hele dagen da olje og fett er utrolig effektivt på å fjerne sminken. Her anbefaler vi deg derfor for å gå for en foundation som er matt og laget for en fet hudtype. Foundations som trekker til seg olje og ikke legger til mer fukt eller inneholder olje er de beste. Under har vi har funnet forsalg som alle gjør seg veldig godt på oljete/ fet hud fra både Estee Lauder, Lancôme, L’Oréal og Maybelline:

Foundation for oljete/fet hud:

Estee Lauder Double wear foundation

Den populære bestselgeren som sitter hele dagen! Denne har høy dekkevne, men legger seg naturlig og lett på huden på grunn av sin florlette konsistens. Sitter som støpt, er naturlig matt, og er derfor perfekt for deg med oljete hud!
Kjøp Estee Lauder Double Wear her
Foundation for oljete/fet hud:

Lancôme Teint Idole Ultra 24H Long Wear Foundation

Med Lancôme Teint Idole Ultra Wear er du sikret en feilfri, heldekket base som er naturlig med en matt finish. Den sitter på i opptil 24 timer. Høy dekkevne som ikke går på tross av hvordan den ser ut på huden!
Kjøp Lancôme Teint Idole Ultra her
Foundation for oljete/fet hud:

L’Oréal Infallible Matte Cover 24H 175 Sand

Vannfast foundation med maksimal dekkevne som holder hele dagen, i opptil 24 timer. Selv om du med denne kan oppnå maksimal dekkevne føles den fortsatt lett på huden, og har en naturlig matt finish. Den vil holde huden matt i opptil 24 timer. Vannfast og tåler svette.
Kjøp L’Oréal Infallible Matte Cover 24H her
Foundation for oljete/fet hud:

Maybelline Fit Me Matte+Poreless

Fit Me Matte+Poreless er en ny foundation som er mattende med et naturlig resultat. Denne foundationen vil hjelpe med å dempe blankhet, redusere synligheten av porer og sitte hele dagen. Perfekt for deg med fet hud!
Kjøp Maybelline Fit Me Matte+Poreless her

Foundation: Uren hud

Bilde av kvinne med uren hud
Til en uren hud kan det være lurt å velge en tynn foundation som ikke vil forsterke en ujevn hudstruktur. Velg gjerne en med litt ekstra dekk. (Foto: Colourbox)

En uren hud kan gjerne også være både tørr og oljete, men mest normalt er det om den i tillegg er oljete. Gå gjerne for en matt foundation du vet sitter hele dagen om dette er tilfellet. Tynne, lette, men dekkende foundations som absorberer olje vil fungere veldig bra da de vil holde huden matt og ikke fremheve en ujevn hudstruktur. Under finner du våre forslag som alle passer en uren hud, fra kjente merker som It Cosmetics, Clinique og BareMinerals

4 enkle hårfrisyrer til langt og halvlangt hår

Foundation for uren hud:

IT Cosmetics, Your Skin But Better CC+ Cream Oil-Free Matte SPF 40+

Bestselgende CC Cream i en oljefri versjon. Your Skin But Better CC+ Cream Oil-Free Matte SPF 40+ gir en naturlig matt finish, god dekkevne og reduserer synligheten av porer. Både oljeabsorberende og pore-minimerende.
Kjøp IT Cosmetics CC+ Oil Free her
Foundation for uren hud:

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer

Her har du både foundation og concealer i ett. Laget uten olje og ikke-komedogen, noe som vil si at den ikke tetter porene. Dette er en fordel for deg med uren hud. Naturlig utseende, med mulighet for høy dekkevne.
Kjøp Clinique Beyond Perfecting Foundation her

Foundation for en tørr uren hud: 

Foundation for en tørr og uren hud: 

BareMinerals BarePRO Liquid Foundation SPF20

Flytende mineralfoundation med 24 timers holdbarhet og fløyelsmatt finish, som beskytter samtidig som den gir full dekk. Den er ikke-komedogen (tetter ikke porene) noe som er bra for deg med uren hud. Denne forbedrer også hudstrukturen umiddelbart og over tid.
Kjøp bareMinerals BarePRO her
Foundation for en tørr og uren hud: 

IT Cosmetics CC+ Cream SPF50

Dette er en stor favoritt og bestselger! Her har du et fuktgivende serum, primer og dagkrem i ett. Alle med skånsomme ingredienser. Den reduserer synligheten av porer, fine linjer og ujevnheter i huden, har en god og byggbar dekkevne og ser naturlig ut på huden.
Kjøp IT Cosmetics CC+ Cream her

Foundation: Sensitiv hud

En sensitiv hud er en hud som reagerer ved å svi, klø, få utslett, milier eller kviser av enkelte produkter. Denne hudtypen reagerer gjerne på sterke ingredienser som alkohol og parfyme og må ha mildere produkt laget for en sensitiv hud. Under finner du våre beste forslag til dekk-kremer for en sensitiv hud fra merkene BareMinerals, Maybelline, Giorgio Armani og NARS.

Foundation for sensitiv hud:

BareMinerals Original Liquid Mineral Foundation SPF 20

Inspirert av BareMinerals’ ikoniske, bestselgende Loose Mineral Foundation er dette en flytende variant for deg som foretrekker det. Laget med et minimalt antall ingredienser og gir naturlig, medium dekkevne. Foundationen inneholder ingredienser som forbedrer hudens utseende over tid.
Kjøp BareMinerals Mineral Foundation her
Foundation for sensitiv hud:

Maybelline Fit Me Matte+Poreless

Fit Me Matte+Poreless er en ny foundation, mattende og med et naturlig resultat. Denne foundationen vil hjelpe med å dempe blankhet, redusere synligheten av porer og sitte hele dagen. Perfekt for deg med fet hud!
Kjøp Maybelline Fit Me Matte+Poreless her
Foundation for sensitiv hud:

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk

Makeup-artistenes favoritt for en plettfri og naturlig base. Denne ble kjent som Kim Kardashians favoritt og har i ettertid bevist at kjendisstatusen kom av en grunn. Den glir vektløs på for en feilfri glød og gir middels, byggbart dekk.
Kjøp Giorgio Armani Beauty Luminous Silk her
Foundation for sensitiv hud:

NARS Light Reflecting Collection

«Makeup som ser ut som hud og fungerer som hudpleie». Den nyeste foundationen fra NARS er en hybrid tilsatt avansert hudpleie. Dekker ujevnheter og rødhet med en naturlig finish og en nydelig glød. 70% av ingrediensene er hudpleiebasert, den er vegansk og tilpasset en sensitiv hud.
Kjøp NARS Light Reflecting Collection her

Foundation: Voksen/moden hud

Moden hud har gjerne begynt å få linjer, rynker, større porer og eventuelle pigmentflekker. For at porer og rynker ikke skal fremheves er det ofte best med en foundation som hverken har for mye eller for lite glød – da de begge vil forsterke synligheten av en ujevn hudstruktur. 

Bilde av foundation på blond kvinne med moden hud
Til en voksen/moden hud får du best resultat om du velger fuktige, lette foundations som hverken tørker ut huden eller legger til for mye skinn. (Foto: Colourbox)

Det anbefales heller ikke å velge en tykk foundation, men gå for en tynnere flytende dekk-krem med litt fuktighet. Fuktigheten vil gjøre at sminken ikke ser tørrere ut i løpet av dagen, noe som vil gjøre rynker mer synlige. Har du også pigmentflekker kan det være en idé å heller gå over med concealer eller legge litt ekstra av produktet på pigmenteringen. Dette er våre forslag til en moden, voksen og aldrende hud fra Sensai, Dior, Lancôme og Clarins.

Foundation for moden hud:

Sensai Cellular Performance Cream Foundation

Pleiende og fuktighetsgivende anti-ageing foundation i kremform som både skjuler pigmentflekker, ujevn hudtone og gir en nydelig finish og glød. Denne inneholder Sensai sine eksklusive anti-ageing-ingredienser og gir en oppstrammende og fuktighetsgivende effekt.
Kjøp Sensai Cellular Performance Foundation her
Foundation for moden hud:

Dior Backstage Foundation Face and Body

Dior Backstage Foundation gir en naturlig finish og er vannfast. Med denne oppnår du dekkevnen du måtte ønske ved å bygge den opp – alt fra lett og naturlig glød til full dekk. Den gir huden en sunn glød med feilfritt resultat og tåler både trening og vann.
Kjøp Dior Backstage Foundation her
Foundation for moden hud:

Lancôme Teint Visionnaire foundation SPF 20 30 ML

Lancôme Teint Visionnaire Foundation SPF20 er en makeupduo bestående av en flytende foundation med solfaktor 20 og en matchende concealer i lokket. Den inneholder pleiende egenskaper som jevner ut fargeforskjeller og som øyeblikkelig får huden til å virke jevnere og klar.
Kjøp Lancôme Teint Visionnaire foundation her
Foundation for moden hud:

Clarins Everlasting Youth Fluid SPF 15

Anti-ageing foundation for kvinner 30+ som ønsker en flytende foundation med en ungdommelig glød. En foundation som lar huden puste, gir en utrolig glød og gir en umiddelbar fasthet og fukt til huden i opptil 24 timer. Medium dekkevne med satin finish, ikke-komedogen.
Kjøp Clarins Everlasting Youth Fluid her

Les mer på våre temasider: