Shopping

Hvordan velge riktig gressklipper?

Mann og kvinne i hage med gressklipper fra Gardena og Kjell Company
Med riktig gressklipper blir klippejobben mye enklere! (Foto: Colourbox.com / Gardena)

Riktig gressklipper vil gjøre det enklere å oppnå en jevn og fin gressplen. Vi gir deg rådene som gjør det enkelt å finne gressklipper.

En jevn og grønn gressmatte er drømmen for de fleste hageeiere, men hvilken gressklipper skal du velge til klippejobben? Med disse rådene blir det enklere å velge mellom elektrisk, bensin og robotgressklipper:

Klipp plenen regelmessig

Nøkkelen til en vakker og grønn plen ligger i regelmessig plenklipping. Har du en stor gressplen eller kun en liten hageflekk som du skal holde ved like? Hagens størrelse og utforming avgjør hvilken plenklipper du bør velge.

Elektrisk gressklipper for små hager

Ligger den lille gressplenen din inntil boligen, klarer du deg fint med en elektrisk plenklipper som du enten plugger i stikkontakten ute, eller en batteridrevet gressklipper. Disse er som regel egnet for plener på alt fra 50-800 kvadratmeter.

Batteri Clippers AL-KO 34.8 Li inkl. 2 x Batteri og dobbeltlader, Easy Flex

Gressklipper med oppsamler som leveres med 2 batteri. Denne har kort ladetid, og det er mulig å gjøre den plassbesparende.
Kjøp batteridrevet gressklipper hos Gardenstore.

Gressklipper: bensin eller batteri?

Er hagen din på mer enn 300 kvadratmeter, vil du raskt få behov for mer enn én skjøteledning til den elektriske gressklipperen. En batteridrevet gressklipper vil dessuten fort gå tom for strøm.

Velg da heller en gressklipper som går på bensin. En bensindrevet gressklipper er kraftigere enn den elektriske, i tillegg har den som regel større klippebredde slik at jobben går fortere.

Robotgressklipper

Mann som vasker robotgressklipper og en dame og et barn i hagen.
Med en robotgressklipper kan du lene deg tilbake og slappe av mens roboten gjør hele jobben selv. Klikk på bildet for å se utvalget av robotgressklippere hos Kjell & Company. (Foto: Kjell.com / Gardena)

Ønsker du heller å overlate jobben til en robotgressklipper? Flere og flere investerer i en robotgressklipper og lar den gjøre hele jobben. Disse finnes i alle prisklasser, tilpasset ulike hagestørrelser. Bare husk å stille inn plenklipperen til ikke å klippe om natten slik at pinnsvin og andre nattaktive dyr trygt kan ferdes i hagen din.

Gardena SILENO Minimo 500 m² Robotgressklipper

Robotgressklipper for små hager, med bluetoothtilkobling. Denne er allsidig og smart, og kombinerer høy ytelse med presisjon på imponerende vis.
Kjøp testvinneren Husqvarna robotgressklipper hos Gardenstore.

Plentraktor for de største hagene

Dersom plenen din er flere mål stor, blir de aller fleste gressklippere for pinglete. Da er det en plentraktor du trenger. På den kan du kjøre rundt som en konge og samtidig klippe hele plenen i løpet av kort tid.

Plentraktor som drives av en kraftig Alpina OHV-motor på 352 cc. Opp til 7 forskjellige kuttehøyder. Klippebredde på 98 cm, og med klippagregat med sideutkast.
Kjøp plentraktor hos Gardenstore

Hage med skråning

Hvis du har en hage som heller, er klippejobben straks mer krevende. Da kan en bensindrevet gressklipper med hjuldrift hjelpe deg i de bratteste bakkene.

TORO RECYCLER 55 AWD

Bensindrevet gressklipper med AWD-firehjulsdrift for klipping av bratte bakker og ulendt terreng.
Kjøp Toro Recycler 55 AWD hos Gardenstore.

Gressklipper med eller uten oppsamler

Ser du på plenklipping som en hyggelig syssel i hverdagen, eller som et nødvendig onde som du helst vil slippe? Hvis du setter av tid til å klippe plenen minst én gang i uka, kan du velge en gressklipper som finhakker det klipte gresset og legger det tilbake i plenen som gjødsel.

Klipper du først når gresset vaier og løvetannen blomstrer, må du velge en plenklipper med oppsamler og selv bære bort gresset underveis.

Mer inspirasjon til hage:

7 lettstelte blomster til hagen: Lesning som kanskje gjør valget av blomster lettere!

7 tips: Hvordan sikre at du får en fin hage: Les tipsene som sikrer en fin hage.

Hus, hjem og hage: Tid for hage-eksperten deler sine beste tips til en lettstelt hage.