Smarte tips

Derfor sparer du penger på å refinansiere smålån

Bilde av kvinne som sitter med en Macbook ved et bord og regner på en notatbok. Vi forteller når og hvorfor det kan lønne seg å refinansiere smålån ved hjelp av å samle alle til ett større lån.
Har du mange smålån med høye renter og gebyrer? Vi forklarer hvordan du refinansierer smålån, og hvorfor det i noen tilfeller kan lønne seg å samle de til ett større lån.

Visste du at du kan spare penger og få lavere lånekostnader ved å refinansiere og å slå sammen flere smålån til ett større lån? Vi forklarer!

Refinansiering kan gjøres både for å låne mer penger, for å få en oversikt over smålån ved å samle alle til ett lån eller for å spare penger. Det finnes altså flere måter å refinansiere på, her tar vi for oss refinansiering av smålån. Dette gjøres ved å samle smålån til ett større lån med det formål å få lavere lånekostnader takket være et ett lån med bedre betingelser. 

Visste du at det ikke nødvendigvis er bra å få igjen på skatten? Hvorfor og mer får du svar på i vår samling av artikler som omhandler sparing og økonomi.

Hva er refinansiering av gjeld og hvordan refinansierer man lån?

1. Refinansiering i form av å slå sammen lån: Ved en refinansiering av lån erstatter man som nevnt eksisterende lån med et nytt lån. Dette gjør man for å få bedre betingelser som for eksempel forlenget nedbetalingstid eller et lavere effektivt rentenivå. Å refinansiere er ekstra lønnsomt om du har flere smålån som gjeld på kredittkort, avbetalingsordninger eller lån med svært høy rente. Disse små lånene kan nemlig ofte ha veldig høye renter om de er hos flere små lånegivere. Det er også mulig å legge disse inn i boliglånet ditt om de til sammen utgjør mindre enn 85% av verdien på boligen din.

2. Refinansiering av boliglån for lavere rente: Man kan også refinansiere boliglån og spare masse penger. Her er det snakk om å flytte boliglånet fra en bank til en annen.

3. Refinansiere boliglån for å øke lån: Du kan også refinanisere i form av å øke lånet ditt. I sammenheng med at du skal for eksempel skal pusse opp boligen din.

Har vi nådd en rentetopp eller blir det ny økning i desember? Slik kan du forberede deg på renteøkningen i 2023.

Hvorfor sparer man penger på å refinansiere smålån?

Smålån er en betegnelse på mindre forbrukslån. Små lån har ofte høyere rente enn større lån, og dette er grunnen til at du kan spare penger, og ha færre lånekostnader om du samler flere dyre smålån til ett større lån. Det er likevel viktig å vurdere hvor mye mindre du kommer til å betale i lånekostnader ved å sammenligne effektiv rente på forskjellige lån med hverandre. Den effektive renten refererer nemlig til alle kostnader som legges til lånet. I tillegg til en bedre oversikt over lånene dine er dette fordelene med å refinansiere smålån:

  1. Lavere renter
  2. Færre gebyrer

Hvordan refinansiere smålån?

1. Det første du bør gjøre er å få en oversikt over egen gjeld og å ha denne klar før du kontakter lånegivere. Summen på forbruksgjeld og kredittkort finner du i gjeldsregisteret eller ved å bruke en gratis tjeneste som den under.

Har du kontroll på gjelden din? Vi har laget en guide til deg som forklarer hva du må vite om gjeld.

gjeldsoversikt – Gratis
Gratis gjeldsoversikt

Gratis gjeldsoversikt

Få en oversikt over dine kredittkort, tilgjengelige rammer, eventuelle forbrukslån og månedlige kostnader ved disse.
Få gratis gjeldsoversikt her

2. Neste steg er å gå over lånene dine for å sjekke hvilke som har høyeste effektive renter. Dette er lånene du bør refinansiere for å sikre deg lavere renter.

3. Så kan du bruke uavhengige aktører som Finansportalen eller tilbydere som Lendo for å finne de beste tilbudene på forbrukslån.

4. Husk å sjekke at du faktisk får bedre betingelser på det nye lånet ditt. Synes du det er vanskelig å få en skikkelig oversikt selv kan du alltids snakke med banken som har tilbudt deg det nye lånet. Her kan du spørre om alt fra hvorvidt det nye lånet faktisk vil være lavere både månedlig og over for den totale låneperioden.

Søk om refinansiering – Gratis
Søk refinansiering hos flere banker

Søk refinansiering hos flere banker

Ved å samle dine lån uten sikkerhet kan du få lavere rente, færre gebyrer og lavere månedlige kostnader. Lendo videreformidler søknaden din til flere banker slik at du kan sammenligne tilbud, og velge det beste lånet for deg.
Sjekk prisen her

Visste du at det er mulig å spare penger med å bruke kredittkort? Her finner du kredittkortene som passer best ditt bruk.