Gjør det selv

Inspirasjon til konfirmasjonen: 10 ideer fra Pinterest

konfirmasjon er en av de største familiebegivenhetene man har. da samles hele familien til fest for å ære konfirmanten. her får du inspirasjon til hvordan du kan dekke bordet.
Å holde konfirmasjon er en av livets store begivenheter, både for konfirmanten selv og for familien. Her har vi samlet 10 ting du kan la deg inspirere av. (Foto: Colourbox)

Er du i full gang med å planlegge vårens konfirmasjon, men mangler inspirasjon?

Her har vi samlet sammen de mest spennende og trendy idéene til konfirmasjonen. Trenger du inspirasjon til bordpynt, bordkort, og kaker? Da må du se disse flotte idéene fra Pinterest.

Konfirmasjon krever mye planlegging. Konfirmanten skal ha gave og dress, kjole eller bunad. Invitasjoner skal sendes ut bordkort og takkekort skal lages. I tillegg må det planlegges for mat, og borddekorasjoner. Mange velger også å lage egne sanger til konfirmasjonen.

Noe av det hyggeligste med å holde konfirmasjon er å forberede og lage personlig pynt til sammen med konfirmanten. Dessuten er flere av disse idéene billige. Da kan man heller legge pengene i ekstra god mat og enda flottere gave til hovedpersonen. På Startsiden Guider har vi samlet en rekke smarte tips som du kan gjøre selv.

7 av 10 konfirmanter har penger på toppen av ønskelisten til konfirmasjonen. Det går fint an å gjøre en pengegave både kreativ og personlig. Denne kreative konfirmasjonsgaven hjelper de ut i voksenlivet.

1. Plukk blomstene til bordpynten selv

Du trenger ikke bruke masse penger på dyre blomster. Er du heldig står hvitveisen klar til å plukkes i skogen. Det gir konfirmasjonsfesten et herlig vårpreg.

2. Spraymalte krukker og Norgesglass blir vakre vaser

Har du fine glassflasker, syltetøyglass eller Norgesglass liggende som ikke er i bruk? En morsom idé er å ta spraymale disse til vakre vaser du kan ha på festbordet. Det kan fort være prikken over i-en i bordpynten som blir lagt merke til hos gjestene.

3. Bruk vinglass som vaser

Vinglass kan enkelt brukes til vakre vaser til blomster på festbordet under konfirmasjonen. Glassene kan bli små oppsatser som blir et vakkert blikkfang.

4. Farget vann i blomstervasene

Er konfirmanten glad i farger, er dette en genial idé å gjøre noe ekstra ut av gjennomsiktige blomstervaser. Å tilsette konditorfarge i vannet som blomstene skal stå i, gjør dekoren mer leken.

5. Kongler som bordkortholdere

Gå i skogen og samle inn kongler i passe størrelse. Vask de og legg på litt maling, og du har flotte holdere til bordkortene.

6. Stilige servietter til konfirmasjonen

 Legg litt ekstra jobb i serviettene og lag flotte brettekreasjoner. 

7. Kreative bordkort med konfirmant-vri

Denne bordkort-ideen synes vi var veldig morsom. Her kan du bruke det samme bildet til alle, og skrive inn navnet på bordkortet for hånd.

8. Grønne blader som bordkort

Ofte er det bare fantasien som setter grenser når man skal lage bordkort. Grønne blader kan bli veldig dekorativt.

9. Polaroid-kamera for konfirmasjonsminnene

Sett frem et polaridkamera og heng opp bilder fra festen! 

10. Pengegaver trenger ikke å være kjedelige

Penger har lenge vært det mest populære ønsket blant konfirmantene. Det er et fornuftig ønske, og det er enkelt å gi, men på ingen måter det mest spennende. Men det finnes måter å leke med kreativiteten på pengegaver. Et eksempel er dette førstehjelpsskrinet fylt med penger og gode råd. Så mye penger er vanlig å gi i konfirmasjonsgave.

Nyttige lenker: