Shopping

iPhone 14 Pro vs. Google Pixel 7 Pro: Dette er forskjellene

iPhone 14 Pro vs. Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro vs iPhone 14 Pro: hvilken er aller best? (Foto: Startsiden)

Endelig er Googles iPhone-utfordrer her, men er Pixel Pro 7 bedre enn iPhone 14 Pro?

Det var med bram, brask og stor lanseringsfest i Oslo at Googles flaggskip-telefoner endelig ble tilgjengelig på det norske markedet. 6 år og 7 mobilgenerasjoner tok det før vi kunne kjøpe de populære telefonene Pixel 7 og Pixel Pro 7, som har vært svært etterspurte her til lands. 

Pixel 7 og Pixel Pro 7 koster i underkant av henholdsvis 7000 og 10000, og Pro-varianten er ment å være en direkte utfordrer til iPhone, bare med en litt snillere prislapp. Men hva skiller egentlig Pixel 7 og Pixel Pro 7 fra hverandre? 

Dette er forskjellen på Pixel 7 og Pixel Pro 7

Utseendemessig er det ikke så voldsomt mye som skiller de to Pixel-telefonene. Begge har en snasen aluminium-ramme og bakside i glass. Selve skjermen er dekket av et slitesterkt Gorilla Glass. 

Nysgjerrig på flere saker som denne? Her finner du alt vi har skrevet om elektronikk

Skjerm:

Med sin 6.7 tommer store skjerm er Pixel Pro 7 hakket større enn Pixel 7 sin 6.32 tommer store skjerm, og skjermene varierer også litt i kvalitet.

Pixel 7 har et såkalt FHD+ OLED-display, som har en oppløsning på 2400 x 1080 piksler, med en oppfriskingsrate på 90Hz, som enkelt forklart betyr at innholdet på skjermen oppdateres 90 ganger i sekundet, og påvirker hvor “flytende” bildet fremstår. Selve lysstyrken på skjermen er på 1400 nits. Pixel Pro 7 har et bedre display, i form av et QHD+ pOLED-display på 3120 x 1440 piksler, en oppfriskingsrate på 120Hz og en lysstyrke på 1500 nits. 

Chromecast eller Apple TV – Hvilken er best?

Ytelse: 

Begge telefonene bruker Google Tensor G2-chippen, som er “hjernen” i telefonen, med prosessorer og andre sentrale funksjoner. 

Bilde av alle Pixel-variantene.
Google Pixel finnes i mange ulike farger. (Foto: Google)

Når det kommer til RAM, altså mobilens hovedminne, som blant annet er viktig for hvor fort du kan hoppe mellom ulike apper og multitaske uten at telefonen oppleves treg, er det forholdsvis stor forskjell mellom de to Pixel-variantene. Google Pixel 7 har 8GB RAM, mens Google Pixel 7 Pro har 12 GB RAM. Begge telefonene kommer med internt lagringsminne på enten 128GB eller 256GB. 

Batteri: 

Her er forskjellen på de to telefonene minimal. Pixel 7 har batterikapasitet på 4,355mAh, mens Pixel 7 Pro har batterikapasitet på 5,003mAh. 

Dette er de beste trådløse øreproppene

Kamera: 

Her er det derimot litt forskjell på de to telefonene, da Pixel 7 har et dobbelt kamerasystem, mens Pixel Pro 7 har et tredobbelt kamerasystem. Pixel 7 sine to kameraer har en oppløsning på 50 og 12 megapiksler, mens Pixel Pro 7 sine tre kameraer har en oppløsning på 50, 12 og 48 megapiksler, der det tredje kameraet også har digital zoom på 30x og en optisk zoom på 4.8x. Begge telefonene har et frontkamera på 10.8 megapiksler. 

Som du ser er det mye som skiller de to telefonene når det kommer til oppløsningen på skjerm, størrelsen på RAM og ikke minst når det kommer til kameraene. På den andre siden har de nesten like stort batteri, og om du har QHD+ oppløsningen skrudd på til enhver tid vil det trekke såpass mye batteri at forskjellen på batteritiden på de to telefonene ikke vil være mye å snakke om.

Dette er forskjellen på Pixel Pro 7 og iPhone 14 Pro

Google Pixel Pro 7 er tiltenkt å være en direkte utfordrer til Apples iPhone 14 Pro. Pixel Pro 7(128GB) har en utsalgspris i de fleste butikker på 9500 og er dermed betydelig billigere enn iPhone 14 Pro(128GB) sin utsalgspris på rundt 14000.

Så er spørsmålet, er Pixel Pro 7 en verdig iPhone-utfordrer? Vi har sammenlignet de viktigste spesifikasjonene:

Dette er de 10 beste gavene til far

Skjerm:

Pixel Pro 7 har en høyere oppløsning og pikseltetthet i sin skjerm enn iPhone 14 Pro. Pixel Pro 7 har en skjerm på 1440 x 3120 piksler og 512 piksler per tomme og iPhone 14 Pro sin skjerm er på 2556 x 1179 piksler og har 460 piksler per tomme. Likevel kan man argumentere for at forskjellen mellom Pixel Pro 7 sin hakket større skjerm på 6.7 tommer mot iPhone 14 Pro sin 6.1 tommer store skjerm utligner forskjellen i oppløsning. Begge skjermene har en oppfriskingsrate på 120Hz

Ytelse: 

Når det kommer til ytelse og effektivitet mellom Google sin Tensor G2-chip og Apple sin A16 Bionic-chip, er det Apple som stikker av med seieren med tanke på spesifikasjoner. A16 Bionic har raskere CPU-kjerner og en kraftigere GPU, mens Google har satset mer på integrering av kunstig intelligens og maskinlæring, noe som gjør opp for noe av de teoretisk svakere benchmark-resultatene.

Batteri: 

På papiret er Pixel Pro 7 sitt 5000mAh store batteri overlegent iPhone 14 Pro sitt 4323 mAh store batteri, men størrelsen er som kjent ikke alt. Det handler også om hvordan man bruker det man har til rådighet, og her er Apple gode. IOS har nemlig veldig god batterioptimalisering, som mer enn utjevner forskjellen her.

YouTube-kanalen PhoneArena har testet batteritiden på en rekke nye smarttelefoner, og her havnet ‌iPhone 14 Pro‌ på 16 timer og 18 minutter med simulert browsing på nettet. Google Pixel Pro 7 klokket derimot inn på 14 timer and 19 minutter med samme simulering av vanlig bruk, altså to timer mindre total bruk enn iPhone 14 Pro.

Google Pixel Pro 7 har 30W hurtiglading, mens iPhone 14 Pro har 20W hurtiglading.

Kamera:

Nærbilde av iPhone-kamera.
iPhone 14 Pro har et av de beste mobilkameraene på markedet.

Et av de største salgspunktene til både Pixel Pro 7 og iPhone 14 Pro er telefonenes kamera, eller rettere sagt kameraer. Her skryter begge produsentene av å ta de beste bildene.

Apples iPhone 14 Pro har et hovedkamera på 48 megapiksler og en blenderåpning på f/1.78. Den har også et ultravidvinkel-kamera på 12 megapiksler og blenderåpning på f/2.2, samt et telefoto-kamera med blenderåpning på f/2.8 og 3x optisk zoom.

Minst like viktig er alle de avanserte datastyrte aspektene ved telefonens kamera, med Apples nye Photonic Engine for å prosessere bildene, samt noe de kaller Deep Fusion som bruker kunstig læring til å ta flere bilder på én gang og så velge ut det beste. I likhet med tidligere iPhones kan du også filme i 4K og ProRes med god digital stabilisering.

Nærbilde av Pixel-kamera.
Pixel Pro 7 har et av de beste mobilkameraene på markedet.

Pixel 7 Pro er også blant det beste du finner på markedet, med et hovedkamera på 50 megapiksler, og blenderåpning på ƒ/1.85 som tar veldig gode bilder under mørke lysforhold. Den har i likhet med iPhone 14 Pro et vidvinkel-kamera på 12 megapiklser, og her er blenderåpningen på ƒ/2.2.

Med telefoto-kameraet på 48 megapiksler og blenderåpning på ƒ/3.5 aperture med 4.8x optisk zoom og 30x digital zoom, er Pixel Pro 7 hakket vassere på å zoome inn på ting.

I likhet med iPhone 14 Pro har denne telefonen også masse smarte funksjoner, som Cinematic Blur-modus som gir videoene dine en proff kino-aktig look, og Magic Eraser, som med hjelp av kunstig intelligens fjerner uønskede objekter og personer i bildene dine. Pixel 7 Pro kan også filme i 4K-oppløsning.

Konklusjon:

Så, hvem av Pixel 7 pro eller iPhone 14 Pro er egentlig den beste telefonen her? Om man ser bort fra iPhone 14 Pro sin betydelig høyere pris, er den kanskje så vidt den bedre telefonen. Konkurrentene har fortsatt en vei å gå for å ta igjen Apples overlegne chip-set.

Batteritiden til iPhone 14 Pro er også et lite hakk bedre, men ellers er de to telefonene såpass like når det kommer til kamerafunksjonalitet og skjermoppløsning at den gjennomsnittlige bruker ikke kommer til å merke særlig stor forskjell.

Om man derimot tar høyde for at Pixel Pro 7 er betydelig billigere enn iPhone 14 Pro, er nok Pixel Pro 7 etter min mening det beste kjøpet av de to telefonene. Likevel er det jo også viktig å ta hensyn til hvilket tech-økosystem man allerede har dingser til.

Google Pixel 7 Pro

Sjekk prisen her!

Om du har Apple Watch, Apple TV og Mac, er det kanskje en bedre idé å gå for iPhone. Samhandlingen mellom de ulike dingsene blir mer sømløs og ukomplisert mellom dingser som bruker iOS og Mac OS. Om du derimot har en smartklokke som kjører Android, bruker Chromecast og jobber på en Chromebook, er det selvsagt mer hensiktsmessig å fortsette å bruke Android-dingser.

Uansett hvilken telefon du eventuelt går for, kan man trygt konkludere med at begge telefonene er noen råskinn, og er mer enn bra nok for de aller, aller fleste.

Les mer på våre temasider: