Smarte tips

Jakt: Her finner du oversikt over jaktsesonger og regler

Jakt: Elg er verdens største hjortevilt, her avbildet ute i naturen.
Jakt og fangst er populært her til lands og selv her er det regler som tar utgangspunkt i helligdager. Det er for eksempel ikke tillatt å jakte tiden fra og med 24.12. til og med 31.12, ei heller på langfredag, påskeaften eller første påskedag. (Foto: Pixabay)

Klar for jakt i 2022? Se hvilke sesonger og regler som gjelder for jakt på dyr i Norge som blant annet elg, hjort, rådyr, hare og rev.

Jakt er er populært her til lands. Og mange jegere vil nok si at selve startskuddet for den årlige jaktsesongen blåses av 10. september når det åpnes for å jakte på hønsefugler og hare. Derfra går det slag i slag frem til stillheten atter senker seg for det meste av viltet lille julaften. Men jaktsesongen starter mye tidligere på året, avhengig av vilt.

Nylig kom den foreløpig siste forskriften fra Klima- og miljødirektoratet som omhandler jakt- og fangsttider i Norge. Vi gir deg her en oversikt over hvilke jakt- og fangsttider som trer i kraft i løpet av 2021. Vi har også tatt med det som finnes av reguleringer for enkelte arter når det kommer til hvilken kant av landet du jakter i. Jakter du også på fugl? Her gir vi deg svaret på når du kan gå på fuglejakt.

Elg: På elgjakt etter skogens konge

Elgen er skogens konge og verdens og norges største hjortevilt – de største oksene kan veie så mye som 800 kilo. Årlig felles det omkring 30.000 elg i Norge og både i kjøttmengde og i pengeverdi er elgen vårt viktigste vilt.

Jakt: Elg i naturen mellom stein og tre.
Elg er verdens største hjortevilt og de største hannelgene kan veie helt opp mot 800 kilo. (Foto: Colourbox.com)

Elgjakta er i likhet med jakt på rype og hjort en populær fritidsbeskjeftigelse for mange mennesker. Gjerne med hund som trofast jaktpartner i villmarken. I sekken til hundeførern bør det blant annet være pakket knivsett til slakting, viltpose, genser, jakthansker og hundeutstyr.