Hus, hjem og hage

Julefilm: 7 filmer som får deg i ekte julestemning

Mann med nisselue, dame og hund som sitter sammen i sofaen i pysj for å se på julefilm.
Se en julefilm som får deg i julestemning. Les hvilke 12 julefilmer vi anbefaler under. (Foto: Colourbox.com)

Å se en julefilm er nærmest blitt en obligatorisk juletradisjon for mange. Her er 7 fine julefilmer du kan kose deg med.

Her vår liste over syv fine julefilmer som alle har gjort seg fortjent til fornavnet «Julen er ikke den samme uten …», slik at du kan benke deg i sofakroken med en stemningsskapende julefilm du virkelig kan kose deg med både i førjulstiden og i selve julehøytiden.

1. Love Actually: Kanskje tidenes beste julefilm

Denne stjernespekkede julefilmen klarer på mesterlig vis å skildre ti ulike par uten å miste oversikten, før de samles i et deilig, julete klimaks. Kjærlighet er fellesnevneren for samtlige, med det som hører med av morsomme og bittersøte konsekvenser for de involverte. «Love Actually» er rik på småfrekk humor, og den umiskjennelige britiske formen gir rom for evigrørende scener fri for bitter ettersmak. For mange er filmen blitt et must å se før jul.

Se alle filmene her

Se årets julefilmer her

Bruk koden STRØMMESTØTTE og få 90% rabatt på din første måned på Strim.
Se årets julefilmer her

2. Gremlings: Julefilm med litt grøss

Billy (Galligan) får et høyst uvanlig kjæledyr i julegave fra faren – den lodne og utrolig søte mogwaien Gizmo. Sammen med det nye kjæledyret følger det tre regler som må overholdes, og naturligvis ryker de i tur og orden. Resultatet er onde, øgleaktige monstre – gremlins – og dermed bryter helvete løs.

Produsent Spielberg viser sin enestående evne til å trollbinde oss inn i et univers med appell til både barn og voksne. Skrekkomedien «Gremlins» har gjort seg fullt fortjent til betegnelsen «julefilm». Phoebe Cates’ monolog om hvorfor hun har et anstrengt forhold til alt som minner om jul, må sies å være en av de mest minneverdige i julefilmhistorien.

Kjenner du til disse strømmetjenestene? Her finner du en stor guide over ALT av strømmetjenester i Norge!

3. The holiday: En romantisk klassiker

Denne romantiske komedien fra 2006 er blitt et kjært førjuls-must for evige romantikere med sans for feelgood, hjertevarme og deilig sødme. Engelske Iris (Winslet) og amerikanske Amanda (Diaz) i California trenger sårt pause fra mannetrøbbel. De bestemmer seg for å bytte hus et par uker i juleferien, og det tar ikke lang tid før deres knuste hjerter får grunn til å banke igjen.

«The Holiday» er en gjennomført julefilm om kjærlighet, fylt med sjarm, hjertevarme og deilig julestemning.

Her finner du en rekke smarte tips til hus, hjem og hage!

4. Hjemme alene: Den perfekte julefilmen for hele familien

Vi kjenner alle godt til historien: Kevin blir glemt igjen hjemme når resten av storfamilien reiser på juleferie til Florida. Først er livet herlig uten foreldre og søsken, men så blir han oppmerksom på to innbruddstyver. Dermed legger han snedige, kreative feller for de to skurkene.

I Polen har «Hjemme alene» vært vist årlig siden 1990 og nyter samme status som tsjekkiske «Tre nøtter til Askepott» gjør hos oss. En av grunnene er at dette var den første vestlige filmen som ble vist på polsk TV etter kommunismens fall.

Apple TV med kontroll

Apple TV 4K 128 GB (3rd Gen)

Med Apple TV 4K kan du se serier og filmer i fantastisk 4K Dolby Vision og HDR10+. Få kinofølelsen med omsluttende romtilpasset lyd fra Dolby Atmos.

5. Hjelp, det er juleferie!

Den amerikanske familien Griswold gjorde stor suksess på 80-tallet med et knippe filmer som skildret kaotiske familieferier der alt gikk galt. «Hjelp, det er juleferie», som her i Norge ble utgitt direkte på leie-VHS, er intet unntak.

Clark Griswold (Chevy Chase) har sverget at årets jul skal bli den morsomste og mest tradisjonsrike julen noen sinne. Men hverken han, kona eller ungene er forberedt på det hysteriske kaoset som venter i kjølvannet.

Manuset er skrevet av legendariske John Hughes, som også sto bak blant annet «The Breakfast Club», «Skulk Med Stil» og julefilmklassikeren «Alene hjemme».

6. Polarekspressen: Julefilm for barn

Robert Zemeckis står bak denne fantastiske animasjonsfilmen som er blitt en juleklassiker for hele familien.

Chris, som egentlig har sluttet å tro på Julenissen, får sitt livs opplevelse når et tog stanser utenfor huset hans ved midnatt julaften. Han løper ut i bare pyjamas og tøfler og møter konduktøren som ser ut til å vente bare på ham. Så starter en eventyrlig ferd for å komme frem til Nordpolen der selveste Julenissen venter.

«Polarekspressen» var banebrytende da den kom. Filmen er laget med såkalt «motion capture»-teknikk, der levende skuespillere brukes som modeller for virtuelle figurer.

Flatskjerm tv fra Samsung

Samsung 65″ QN700B 8K Neo QLED TV (2022)

Samsung 65″ QN700B 8K Neo QLED er et vindu til nye opplevelser med 8K-oppløsning og Infinity One-stålrammedesign. Med en Neo Quantum-prosessor og Quantum Matrix Technology, vil TV-en din bli en endeløs underholdningskilde.

7. Unge kvinner/ Little women

Louisa May Alcotts tidløse litterære klassiker «Unge kvinner» er blitt filmatisert en rekke ganger, sist i 2019. Gillian Armstrongs versjon fra 1994 om romantiske Amy, svakelige Beth, vakre Meg og rebelske Jo varmer litt ekstra i førjulstiden.

March-familien skiller seg fra resten av borgerskapet i 1860-årenes New England. De fire døtrene i familien er selvstendige kvinner med sine meningers mot, og med sterke ambisjoner som går i ulike retninger. Søstrene er på vei til å bli voksne, og må finne sitt eget verd i livet.

Vi følger de fire unge kvinnene gjennom dramatiske hendelser, sykdom og kjærlighet. Filmen byr på rikelige doser av julehøytid og julestemning med snøkledde landskap, julefester og kyss under mistelteinen.

Les mer på våre temasider: