Gjør det selv

Julekalender du kan lage selv – steg for steg

Pakkekalender du enkelt lager selv, med flere rom til små kalendergaver gjennom hele advent.

Lag en personlig adventskalender til noen du er glad i. Denne julekalenderen lages av papprør, og kan fylles med små gaver, fotografier eller hyggelige lapper. Under får du steg for steg til hvordan du går fram. Les alt om julekalendere på vår samleside.

Papprør du kan bruke til å lage julekalenderen

Del posthylsene i like store deler. Du trenger 24 stykker til pakkekalenderen. (Foto: ABC Brand Studio)

Julekalenderen vår består av 24 biter papprør. Vi har brukt fire posthylser, som vi hver har delt opp i seks biter. Hver bit blir da ca 10 cm lange. Posthylsene gir god plass til fine smågaver. Du kan selvsagt gjenbruke papphylsene fra tørkeruller, men da blir ikke plassen til gaver like stor.

Les også: Sjokoladekalender 2022: Her er årets spiselige julekalendere

Bruk dekorativt papir

Dekk åpningen med et tynt papir, som servietter. Sidene dekker du med et dekorativt papir. (Foto: ABC Brand Studio)

En del av moroa med denne kalenderen er papiret du må bryte igjennom for å komme inn til dagens gave. Bruk et tynt, dekorativt papir. Vi har brukt grønne servietter, da formen kalenderen skal ha til slutt er et juletre. Klipp til en serviettbit stor nok til å dekke den ene åpningen på papprøret. Lim fast med limpistol eller annet holdbart lim. Gjør dette med alle 24 rørbiter.

Nå skal du dekke til sidene på papprørene. Bruk papir med mønster eller design. Vi har brukt ark med glitter som vi klipper til i remser med en bredde som er lik lengden på røret. Remsene må være lange nok til å kunne gå rundt hele røret. Lim papiret på alle de 24 rørbitene.

Merk hver luke med klistremerker

Ha forsiktig klistremerker du nummererer på hver luke. (Foto: ABC Brand Studio)

Legg de 24 rørbitene utover i det mønsteret du ønsker. Vi har lagt bitene i en pyramide, slik at kalenderen skal forestille et juletre. Lim så rørbitene til hverandre med et holdbart lim. Vi har brukt limpistol. Tilslutt merker vi hver luke med nummer fra 1-24. Vi har brukt klistremerker som vi selv har skrevet nummer på.

Fyll adventskalenderen med gaver

Når limet har tørket, kan du snu kalenderen og legge i små gaver fra baksiden. Husk at det ikke alltid trenger å være en gjenstand bak hver luke. En lapp med hyggelige ord, eller et fint fotografi fra året som har gått kan være vel så bra å få. Vil du være sikker på at ingen sniker på adventsgavene fra baksiden, kan det være lurt å lime en stor kartong på baksiden.

Les også: Årets julekalendere innen skjønnhet

Les også: Årets julekalendere til barn

Les også: Årets julekalender til voksne 2022

Les mer på våre temasider: