Shopping

Kaffemaskin: Disse er best i test

Nærbilde av en kaffemaskin som serverer kaffe med melk i en glasskopp. Vi har sett på espressomaskiner, kapselmaskiner og kaffetraktere for å finne kaffemaskinen som er best. Populære merker som Smeg, Wilfa, Moccamaster, Siemens, Nespresso og De'longhi er blant de mange testvinnerne.
Hvordan liker du kaffen din? Vi har sett på flere produkttester for å finne den beste kaffemaskinen til deg. Her finner du blant annet testvinnende espressomaskiner, kaffetraktere og kapselmaskiner fra merker som Nespresso, Siemens, De'longhi og Smeg. (Foto: Colourbox)

Espressomaskin, kapselmaskin eller kaffetrakter? Det finnes en kaffemaskin til enhver smak, og vi har samlet de som er kåret til best i test.

Er du en kaffedrikker? I 2019 skrev SSB at det importeres rundt 40 000 tonn kaffe til Norge, som vil si i gjennomsnitt over 10 kilo per voksne innbygger. Med disse tallene havner vi på en andreplass over de mest kaffetørste nasjonene i verden!

Uansett hvordan du liker kaffen din finnes det en kaffemaskin som vil lage den akkurat slik du vil ha den. Vi har sett på produkttester i inn- og utland for å finne de beste kaffemaskinene for deg.

Vi gjør det enklere for deg å finne de beste produktene! Her kan du finne alle våre best-i-test saker.

Smeg: Liten og kul espressomaskin

Denne kaffemaskinen fra Smeg blir kåret til den beste espressomaskinen av BBC goodfood. De gir den 4,5 poeng av 5 mulige, og skryter spesielt av utseende og evnen til å lage utmerket espresso.

Det eneste denne espressomaskinen får trekk for i testen er mangelen på medfølgende kanne til å skumme melken i.

Billigst
Smeg ECF01WHEU Retro 50'Tallet Espressomaskin, Hvit

Smeg ECF01WHEU Retro 50'Tallet Espressomaskin, Hvit

Finnes i flere farger
Pris nå: 4 295 kroner hos Tilbords
Her får du den til laveste pris

Dette er forresten verdens sunneste kaffe!

De’Longhi: Ta steget videre med denne espressomaskinen

Kaffemaskiner fra De’Longhi er kjent for å lage god kaffe, noe som kommer frem i Good Houskeepings test av kaffemaskiner. De gir denne spesielt skryt for å være lett å bruke, samt ekstrafunksjonene som blant annet en kaffekvern med sensor på toppen som automatisk justerer kverntiden slik at du får kaffen akkurat slik du vil ha den.

dyrere
Espressomaskin ec9355.m

Espressomaskin ec9355.m

Pris nå: 8 949 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Siemens: En imponerende kaffemaskin

Ønsker du å ta steget enda lengre i kaffemaskin-verden kan denne espressomaskinen fra Siemens være valget for deg. Norske Lyd & Bilde har testet denne avanserte kaffemaskinen som har en berøringsskjerm hvor du enkelt kan velge hvilken type kaffe du vil ha.

– En glimrende kaffemaskin. Her får du en rekke nyttige funksjoner, god brukervennlighet og nydelig kaffe, fra en maskin som også ser meget lekker ut, er noe av det de konkluderer med i testen.

Vi forklarer: Bør du egentlig drikke kaffe på tom mage?

dyrest
Siemens EQ.700 kaffemaskin TQ707R03 (sølv)

Siemens EQ.700 kaffemaskin TQ707R03 (sølv)

Pris nå: 17 999 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Moccamaster: Kaffetrakter som lager god kaffe enkelt

Kaffetrakteren fra Moccamaster får gode skussmål hos Tom’s Guide som gir den 4,5 stjerner av 5 mulige og skryter av at den er enkel å bruke og lager svært god kaffe til å være fra en kaffetrakter, samt Techradar som gir den 5 av 5 stjerner.

– Med bare to brytere er denne fantastisk enkel å bruke, og det beste er at den også lager veldig god kaffe, skriver de i konklusjonen sin.

Vi forklarer hvorfor det ikke er lurt å drikke kaffe om morgenen.

best i test
Moccamaster KBG Select, Kaffebrygger (drypp), 1,25 l, Malt kaffe, 1520 W, Midnight Blue

Moccamaster KBG Select, Kaffebrygger (drypp), 1,25 l, Malt kaffe, 1520 W, Midnight Blue

Pris nå: kroner hos

Wilfa: Rask og brukervennlig kaffetrakter

Da Tek.no testet kaffetraktere i 2022 kåret de Wilfa Performance til den beste og gir den 9 av 10 mulige poeng. De skryter av at den er rask, svært brukervennlig og lett å rengjøre. Noe som spesielt skiller denne trakteren fra andre er at den tømmes helt for vann mellom hver trakting takket være pumpen.

best i test
Performance WSPL-3B kaffetrakter

Performance WSPL-3B kaffetrakter

Pris nå: 2 499 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Nespresso Vertuo Next: En soleklar vinner

Etter å ha lest flere tester på de beste kaffemaskinen er det ingen tvil om hvilken kapselmaskin som er en favoritt. Vertuo Next fra Nespresso får flere «best i test»-titler, og er derfor en soleklar vinner av kapselmaskinene på markedet.

Home & Gardens gir den 5 av 5, BBC goodfood gir den 4,5 stjerner av 5 mulige og er spesielt imponert over at alt man trenger å gjøre er å trykke på én knapp for å tilberede mange forskjellige kapsler.

best i test
Nespresso Vertuo Next Kapselmaskin ENV120, Vit

Nespresso Vertuo Next Kapselmaskin ENV120, Vit

Pris nå: 1 449 kroner hos Komplett
Her får du den til laveste pris

Dolce Gusto: Populær hos forbrukeren

Kapselmaskiner fra Dolce Gusto er også populære kaffemaskiner på markedet. Til tross for dette finner vi ingen oppdaterte produkttester på Dolce Gusto-kapselmaskiner. Vi velger likevel å ta med Dolce Gusto Mini Me fordi den er billig, og får mange gode kundeanmeldelser. Hos Elkjøp er det 105 anmeldere som anbefaler dette produktet, og hos Power får den 4,6 stjerner av 5 mulige.

billig
Dolce Gusto MiniMe - White

Dolce Gusto MiniMe – White

Pris nå: 699 kroner hos Kaffekapslen
Her får du den til laveste pris

Hvilken kaffemaskin skal jeg velge?

Vi har laget en liten liste på ting du bør tenke over før du bestemmer deg for hvilken type kaffemaskin som vil passe best til ditt kjøkken og kaffeinntak.

  • Hvilken kaffe: Som nevnt over finnes det flere måter å tilberede kaffen sin på. Tenk ut hvordan du liker kaffen din. Liker du for eksempel vanlig sort kaffe trenger du nok ikke en fancy espressomaskin.
  • Størrelse: Det sier seg kanskje selv, men hvor stor plass du har på kjøkkenet vil ha mye å si for hvilken kaffemaskin du skal velge.
  • Pris: Det kan være lurt å sette seg et budsjett for hvor mye man er villig til å betale for en kaffemaskin. Husk at desto flere funksjoner kaffemaskinen har jo dyrere vil den være.
  • Rengjøring: Det kan være lurt å tenke på hvor mye tid man er villig til å bruke på å rengjøre kaffemaskinen. Noen er lettere enn andre å holde rene.

Her kan du lese hvorfor ekspertene mener det er sunt å drikke kaffe – samt overraskende fakta om hva det sorte gull faktisk «kurerer» annet enn «gruff»!