Mat og drikke

Kakao: Oppskrift på verdens beste varme sjokolade

Bilde av to kopper varm sjokolade med Marshmallow og krem. Oppskriften får du her!
(Foto: Tips og triks i hverdagen)

Oppskrift på verdens beste kakao?! Her lages den hjemmelagede varme sjokoladen, kjapt og enkelt med melkesjokolade og kokesjokolade.

De fleste har laget kakao før, og selv om oppskriftene er mange skiller denne seg ut, og bør prøves! Dette er varm sjokolade for den som vil unne seg hjemmelaget kakao med stor «k».

En fordel med å bo i et så kaldt land som Norge er at man ofte har en særs god unnskyldning for å lage seg en god, varm kopp kakao. De fleste har allerede en go-to oppskrift, men har du ikke allerede denne i ermet er det på tide. Denne skiller seg ut i mengden, imponerer og er i tillegg veldig enkel å lage – i hvert fall om du lager den som Aurora fra Tips og triks i hverdagen lager den i videoen under.

Lyst på flere søte fristelser? Her finner du alle våre oppskrifter på søtsaker

Oppskrift: Hjemmelaget kakao med sjokolade og krem

Oppskriften er lånt av Aurora fra Tips og triks i hverdagen sin Instagram. Slik lager hun den hjemmelagede kakaoen: 

1. Smelt en liten plate melkesjokolade (60gram) og en plate kokesjokolade av typen dronningsjokolade. Legg de med embalasjen på i en sikt i en gryte med kokende vann til de begger er helt smeltet.

2. Kok opp melk.

3. Hell sjokoladen i bunn av 3 kopper.

4. Hell melken over sjokoladen. 

5. Aurora har marshmallows og krem på toppen av kakaoen, og skriver at det smaker nydelig med smeltet marshmallow på toppen.

Les mer på våre temasider: