Mat og drikke

Kanelknuter: Slik lager du smakfulle kanelboller

iste du at kanelsnurrer er norges mest populære bakverk?
Kanelboller, kanelnurrer, kanelknuter, kanel i svingene - uavhengig av hva du kaller gjærbaksten - visste du at de alle er navnene på Norges mest populære bakverk? (Foto: Colourbox)

Kanelsnurrer, kanelboller, kanel i svingene eller kanelknuter. Slik lager du saftige kanelknuter til kanelbollens dag 4. oktober

Kjært barn har mange navn, og det er udiskutabelt både at kanelbollene kalles mye forskjellig og er et kjært bakverk her til lands. Her har du en saftig oppskrift på den populære gjærbaksten. Og selv om kanelbollensdag er 4. oktober vil du både imponere og glede venner og bekjente med disse velsmakende kanelbollene hele året. Med denne enkle oppskriften fra Matprat.no kan du på under en time overraske venner og kollegaer på kanelbollensdag 4. oktober.

De kanelfylte bollene er en av de mest populære typene gjærbakst i Norge. Kanskje ikke så rart, for kanelsnurrer er rett og slett noe av det beste som finnes. Kombinasjonen av myk gjærbakst, karamellisert sukker og kanel får smaksløkene til å juble og får stilt ett hvert søtsug.

Vil du ha flere forslag til nydelig gjærbakst finner du det her.

Deigen du finner i oppskriften under er kjempegod og enkel å jobbe med. I tillegg blir kanelsnurrene saftige, myke og ikke minst kjempegode.

Kanelknuter

Tid
60 min
Porsjoner
1

Enkel oppskrift på kanelknuter som alle vil elske

Ingredienser

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Del smør i terninger og legg smørret ute til det får romtemperatur mens deigen elter.

2.

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær kan du enten velge å smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Begge teknikkene er like bra og vil blande seg godt.

3.

Ha i egg, og spe på med kald eller romtemperert melk. Hold tilbake 1/2 desiliter av melken og tilsett mer melk etter hvert om deigen virker for fast.

4.

Elt deigen i kjøkkenmaskin med deigkrok i ca. 15 minutter.

5.

Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, helt til deigen er myk og elastisk.

6.

Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.

7.

Bland romtemperert smør med sukker og kanel mens deigen hever. Dette er til fyllet i bollene.

8.

Ha så deigen på en lett melet kjøkkenbenk. Kjevle den ut en til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør så på fyllet.

9.

Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs før du tvinner hver remse og snurrer dem to ganger rundt to fingre.

10.

Avslutt med å trekke siste del av deig-remsen på tvers over kanelsnurren. Fest enden under.

11.

Legg kanelknutene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. La deigen etterheve minst 30 minutter.

12.

Sett kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

På utkik etter flere oppskrifter? Se alle våre oppskrifter her.

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.