Mat og drikke

Kanelknuter: Slik lager du smakfulle kanelboller

iste du at kanelsnurrer er norges mest populære bakverk?
Kanelboller, kanelnurrer, kanelknuter, kanel i svingene - uavhengig av hva du kaller gjærbaksten - her får du en enkel oppskrift på den populære gjærbaksten. (Foto: Colourbox)

Kanelsnurrer, kanelboller, kanel i svingene eller kanelknuter, kjært barn har mange navn. Her får du oppskrift på den populære gjærbaksten.

Kanelbollene kalles mye forskjellig og er en kjær gjærbakst her til lands. Her har du en saftig oppskrift på den populære gjærbaksten. Og selv om kanelbollensdag er 4. oktober vil du både imponere og glede venner og bekjente med disse velsmakende kanelbollene hele året. Med denne enkle oppskriften fra Matprat.no kan du på under en time overraske venner og familie med en en klassiker.

De kanelfylte bollene er en av de mest populære typene gjærbakst i Norge. Kanskje ikke så rart, for kanelsnurrer er rett og slett noe av det beste som finnes. Kombinasjonen av myk gjærbakst, karamellisert sukker og kanel får smaksløkene til å juble og får stilt ett hvert søtsug.

Vil du ha flere forslag til nydelig gjærbakst finner du det her.

Deigen du finner i oppskriften under er kjempegod og enkel å jobbe med. I tillegg blir kanelsnurrene saftige, myke og ikke minst kjempegode.

Kanelknuter

Tid
60 min
Porsjoner
1

Enkel oppskrift på kanelknuter som alle vil elske

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Del smør i terninger og legg smørret ute til det får romtemperatur mens deigen elter.

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær kan du enten velge å smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Begge teknikkene er like bra og vil blande seg godt.

Ha i egg, og spe på med kald eller romtemperert melk. Hold tilbake 1/2 desiliter av melken og tilsett mer melk etter hvert om deigen virker for fast.

Elt deigen i kjøkkenmaskin med deigkrok i ca. 15 minutter.

Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, helt til deigen er myk og elastisk.

Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.

Bland romtemperert smør med sukker og kanel mens deigen hever. Dette er til fyllet i bollene.

Ha så deigen på en lett melet kjøkkenbenk. Kjevle den ut en til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør så på fyllet.

Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs før du tvinner hver remse og snurrer dem to ganger rundt to fingre.

Avslutt med å trekke siste del av deig-remsen på tvers over kanelsnurren. Fest enden under.

Legg kanelknutene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. La deigen etterheve minst 30 minutter.

Sett kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Baking blir fort mye enklere dersom man har skikkelig utstyr til det, som for eksempel en kjøkkenmaskin. Her kan du forresten lese mer om kjøkkenmaskinene som er kåret til best i test.

best i test
Ankarsrum Assistent AKM 6230

Ankarsrum Assistent AKM 6230

Sjekk laveste pris her

Vi anbefaler også å sjekke denne: Oppskrift på verdens luftigste boller. Nam!

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.