Mat og drikke

Kanelsnurrer: Oppskrift på myke og saftige boller

Kanelsnurrer er en favoritt balnt mange. Lag myke, deilige og saftige kanelboller til glede for mange.
Lag myke, deilige og saftige kanelboller. Perfekt til hverdags, helg eller fest. (Foto: Frutimian.no)

Kanelsnurrer, kanelknuter, eller kanelboller, gjærbakstfavoritten har mange navn. Vi gir deg oppskrift på nydelige, luftige snurrer.

Kanelsnurrer eller kanelboller som det også blir kalt, er nok en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst i Norge. Og det er kanskje ikke så rart, for kanelsnurrer er rett og slett noe av det beste som finnes.

Kombinasjonen av myk gjærbakst, karamellisert sukker og kanel får smaksløkene til å juble og får stilt ett hvert søtsug.

Deigen du finner i oppskriften under er kjempegod og enkel å jobbe med. I tillegg blir kanelsnurrene saftige, myke og kjempegode.

Ser du etter flere dessertoppskrifter? Pavlova er den store kakefavoritten til mange på våren. Her har du en herlig oppskrift på klassisk, rund pavlova med friske bær.

Kanelsnurrer

(Foto: Frutimian.no)
Tid
60 min
Porsjoner
22

Saftige kanelsnurrer til hele familien. Perfekt til hverdags, fest eller for å fryse ned til uventede besøk.

Ingredienser

 • Deig:

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • Fyll:

 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Deigen

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.

2.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger.

3.

Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

4.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta om lag 1 time.

5.

Mens den hever, kan du lage fyllet. Rør sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.

6.

Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en leiv som er ca. 70 x 45 cm.

7.

Smør fyllet utover det hele før du ruller deigen sammen til en fast pølse. Start på den ene langsiden.

8.

Skjær ca. 2 cm tykke skiver og plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett. Vil du lage “kanelsnurrer i trengsel”, setter du alle tett i tett i en bakepapirkledd langpanne.

9.

Dekk snurrene med et klede og la dem etterheve i 20–25 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

10.

Pisk egget lett sammen og pensle kanelknutene. Stek knutene i ca. 15 minutter.

11.

Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles nok til at du greier å ta i dem før du tar ditt første jafs! Steker du alle i en langpanne, må du beregne noen flere minutters steketid.

Kenwood XL kjøkkenmaskin

Kenwoods XL-maskiner er ikke bare rå, barske og sterke, men samtidig lydsvake og elegante i deres design. Her får du det beste fra to verdener på ditt kjøkkenbord.
Kjøp hos Bakeren og Kokken

Alt du trenger til baking

Annonselenke

Fantastisk oppskrift på saftig vegansk kake.

Les mer på våre temasider: