Hus

Kantklipper og gresstrimmer: Disse er best i test

Nærbilde av en kantklipper, eller gresstrimmer, som trimmer høyt grønt gress. Vi har funnet flere kantklippere som er kåret til best i test.
Vi har kommet til tiden på året hvor gressplenen må klippes nokså ofte. Dessverre er det ikke alle stedene en gressklipper klarer å klippe. Da er det fint med en kantklipper, eller gresstrimmer som mange kaller det. Vi har samlet kantklippere som er best i test. (Foto: Colourbox)

Har du et uteområde som krever en kantklipper eller gresstrimmer for å holde det vedlike? Vi har samlet kantklipperne som er kåret til best i test.

Naturlig med sommeren kommer også behovet for gressklipping og trimming dersom du har en hage. Det er derimot ikke alle stedene en gressklipper kommer til, og da er det fint med et verktøy som kan trimme gresset på de vanskeligste stedene, som for eksempel hvor gresset er for langt. En kantklipper, eller gresstrimmer som mange også kaller det, er laget spesielt for denne jobben. Men som de fleste andre verktøy finnes det også her et veldig stort utvalg på markedet.

Vi har sett gjennom en rekke produkttester på kantklippere, slik at vi kan hjelpe deg med å finne den beste. Vi har valgt å dele inn gresstrimmerene i kategoriene; «best i test», «beste billige», og «et godt kjøp».

Trenger du inspirasjon til hagen? Her finner du alt vi har skrevet om uterom.

Selv om det finnes både elektriske og bensindrevne kantklippere, er alle vi har funnet frem her elektriske. Er du likevel usikker på hvilken type du skal ha? Her har vi laget en guide til hvordan du velger riktig kantklipper og gresstrimmer til ditt uterom.

Kantklippere som er best i test

Det finnes splittede meninger om hvilke kantklippere som er best i test. Vi har sett på norske norske tester samt én svensk test for å finne de beste gresstrimmerene. Nå har de vel og merke ikke testet de samme kantklipperene, så her kan det tyde på mange gode trimmere på markedet.

Gresstrimmer fra Makita: Best i test i to land

Makita har et stort utvalg med kantklippere, men det er kun denne som har fått tittelen «best i test», og det er det Hage og Verktøy som står bak.

– Hvis du vil ha en kraftig gresstrimmer som trimmer store flater fort, er Makita DUR368LZ et utmerket valg. Denne gresstrimmeren har både en kraftig motor med høyt turtall og en god arbeidsbredde, skriver de og gir den 4,5 av 5 mulige stjerner.

Råd & Rön har også denne trimmeren fra Makita øverst på deres liste, og gir den 77 poeng av 100 mulige, og dermed har trimmeren fått både norsk og svensk «best i test-tittel».

Planer om å kjøpe robotgressklipper? Da burde du lese denne: Endelig slipper du dette på robotklipperen.

best i test
Makita DUR368LZ

Makita DUR368LZ

(Uten batteri)
Sjekk prisen her

Milwaukee kantklipper er best i test

Teknisk Ukeblad (TU) har testet flere kantklippere, og de kårer gresstrimmeren fra Milwaukee til testvinner. De skriver at ytelsen er like bra som trimmerne fra Makita UX 01 GZ og Stihl FSA 135, men det som gjør at Milwaukee trekker det lengste strået er prisen.

– Du får altså to slike for prisen av bare én av de andre, og attpåtil har du enda penger til overs. Med den prisen og ytelsen er det umulig å ikke kåre den til vinner, skriver TU.

Les også: Du gjør vel ikke denne hagetabben?

Best i test
Milwaukee M18 FOPHLTKIT-0

Milwaukee M18 FOPHLTKIT-0

Batteridrevet multitrimmer som er kompatibel med samtlige av Milwaukees multitrimmertilbehør. (Uten batteri)
Sjekk laveste pris her

Ryobi kantklipper med topplassering i test

Gjør Det Selv har også testet kantklippere, og her er det en gresstrimmer fra Ryobi som stikker av med seieren.

– Ergonomien er blant de beste, selv om Ryobien også er en av testens tyngste deltakere. Det skyldes en fornuftig lengde på skaftet og en god vinkel på trimmerhodet, skriver de i testen og gir trimmeren 9 av 10 mulige poeng totalt.

Svenske Råd & Rön har også testet kantklipperen, men her havner den lengre ned på listen med bare 61 poeng av 100 mulige. Batteritiden scorer lavest i deres vurdering med 5 av 10 mulige poeng, men til gjengjeld scorer den høyt for dens lave lydnivå.

best i test
Ryobi RY18LTX33A-0

Ryobi RY18LTX33A-0

Sjekk laveste pris her

Kantklippere: De beste billige

Som mange andre verktøy finnes det forskjellige prisklasser på kantklippere også. Er du på utkikk etter en god og rimelig gresstrimmer er kanskje en av disse valget for deg. Alle har blitt kåret, i hver sine tester, til beste billige kantklipper.

Bosch: En rimelig kantklipper

TU kårer Bosch sin AdvancedGrassCut 36 til prisvinner, og forklarer at forventningene var lave til trimmeren på grunn av den lave prisen.

– Denne var vilter nok til å meie ned gresset ganske raskt. Du skal ha mye gress før denne blir for puslete, skriver de.

beste billige
Bosch AdvancedGrassCut 36

Bosch AdvancedGrassCut 36

Juster vinkelen på ekstrahåndtaket for å komme til på vanskelige steder. (Uten batteri)
Sjekk laveste pris her

AL-KO: Billig gresstrimmer

Hage og Verktøy har valgt å kåre kantklipperen fra AL-KO til den beste billige gresstrimmeren, og har gitt den 4 stjerner av 5 mulige. Dersom du har en liten gressplen som ikke krever så mye av en kantklipper er denne et godt valg for deg.

– Den kan klippe gresstuer, dersom de ikke er altfor tettvoksende, og dessuten tar den seg av løvetann og lignende. Tykke gresstuer håndterer den ikke, og den er heller ikke rask på større områder, skriver testerne.

beste billige
AL-KO GT 2025

AL-KO GT 2025

En del av AL-KOs EasyFlex-serie. (Uten batteri)
Sjekk prisen her

Kantklipper fra Stihl: To gode kjøp

Selv om det ofte er fint å kjøpe verktøyet som kom til topps i en produkttest, finnes det andre som er kåret til «et godt kjøp». Dette er også gode kantklippere som ofte passer til de som for eksempel ikke har behov for de største og kraftigste trimmerne. Pris har ofte også en påvirkning på kåringen her.

Stihl FSA 57

En annen kantklipper fra Stihl som kan krone seg med tittelen «et godt kjøp» er FSA 57. Denne gresstrimmeren er det svenskene hos Råd & Rön som anbefaler. De gir den 71 av 100 mulige poeng, og den havner derfor på 6. plass i deres test hvor 29 kantklippere har blitt satt på prøve.

Godt kjøp
Stihl FSA 57

Stihl FSA 57

(Med batteri)
Sjekk laveste pris her

Stihl FSA 45

Gjør Det Selv kaller kantklipperen til Stihl for et «godt kjøp». Den får 8,9 poeng av 10 mulige, og er derfor også tett bak testvinneren fra Ryobi.

– Stihl har laget en kompakt og velkomponert maskin, med en ytterst fornuftig vekt, som gjør den komfortabel å jobbe med i lenger tid, skriver de om gresstrimmeren.

godt kjøp
Stihl FSA 45

Stihl FSA 45

Med integrert batteri
Sjekk laveste pris her

Har du mye uønsket vekst i hagen? Slik bekjemper du ugress.