Shopping

Kantklipper og gresstrimmer: Hvordan velge riktig

Bilde av kantklipper som klipper gress rundt stammen på et tre i hage.
Med en kantklipper/gresstrimmer kommer du tettere på trær og busker enn med en vanlig gressklipper. (Foto: Stihl / Garden Store)

Med en kantklipper eller gresstrimmer får du klippet gresset der gressklipperen ikke kommer til. Slik velger du riktig til din hage:

De færreste gressklippere kommer til over alt, men har du en gresstrimmer kan du gå over hjørner og kanter i hagen kjapt og enkelt. Kantklippere får du både som elektriske eller bensindrevne, og du kan få både med batteri eller med lednig om du velger elektrisk. De smarte hageverktøyene er perfekte til plenkanter eller små områder med høyere og kraftigere gress. 

Det hjelper tross alt ikke med en vakker og veltrimmet plen om gresset rundt trær, bed, steiner eller trapp vokser vilt. 

Kantklipper med tråd eller blader?

Nærbilde av kantklipper/ gresstrimmer som klipper gress i overgang mot bed i hage.
Gresstrimmere kommer med både tråd og blader. Tråd er mer effektivt på små områder, mens blader lettere tar grovere gress. (Foto: Garden Store)

Når det kommer til gresstrimmere eller kantklipper kan du velge mellom både tråd og skarpe blader. Flesteparten av gresstrimmerene en får kjøpt i dag klipper riktignok gresset ved hjelp av en nylonsnor. For å finne typen som passer deg best må du vurdere hva du skal bruke gresstrimmeren til.

En gressklipper med blader vil for eksempel være mest effektivt på tykkere gress, mens en med tråd vil kutte mykere gress mer effektivt, i tillegg til at du her har fordelen med at du kan justere lengden på tråden.

Hagetips: Hvordan få grønt gress i hagen.

Under guider vi deg gjennom utvalget kantklippere og gresstrimmere slik at du kan finne den som passer deg og din hage best.

Kantklipper på batteri:

Kvinne som står med kantklipper/ gresstrimmer i dongeribukse i hage og klipper kant rundt busk.
En batteridrevet kantklipper er gjerne stillegående og effektiv, så er lydnivå avgjørende for deg kan dette være riktig valg. (Foto: Garden Store)

Batteridrevne kantklippere er stillegående og det mest moderne alternativet du kan velge. Med en batteridrevet kantklipper slipper du å dra med deg en ledning, men må til gjengjeld lade oftere.

Kantklippere på batteri:
Annonselenke

Vår egen hageekspert Espen Skarphagen, kjent fra bloggen Skarpihagen, Instagram profilen med samme navn og Grøntpodden, har i videoen under testet kantklipper fra Stihl med batteri til egen blogg. Om produktet sier han:

— Kantklipperen er god å holde og lett å bevege. Den har også med vernebriller noe jeg synes er veldig positivt da det er nødvendig ved kantklipping. Espen legger til at han synes den har en fin avstandsbøyle i front, noe som gjør at du kan komme til kanter uten å ødelegge kuttesnøret.

— Du har også mulighet til å forlenge skaftet med enkle grep for å få tilpasset din egen høyde, avslutter Espen.

Under har du en video av da Espen Skarphagen testet den batteridrevne kantklipperen fra Stihl:

Kantklipper på bensin:

Bilde av mann med gresstrimmer/ kantklipper fra Al-ko som går på bensin. Klipper gress i stor hage.
Har du større hage med stor avstand til stikkontakt vil en batteridrevet gresstrimmer være det beste valget. Disse kan holde på lenge, tar også grovere gress og trenger ikke å lades. (Foto: Garden Store)

Har du middels til stor hage er en bensindrevet kanklipper eller gresstrimmer et godt valg. Disse trenger ikke lades og er ikke avhengig av stikkontakt. De vil også ha lang brukstid og passer derfor til både lengre og tyngre klipping. Hvordan gjenbruke hageavfall med kompostkvern.

Kantklipper på bensin:

Gresstrimmer Bensin AL-KO bc 500 b

Kjøp bensindrevet gresstrimmer hos Staypro

Elektrisk gresstrimmer:

Elektriske gresstrimmere er den vanligste typen kantklipper. Disse har ledning og passer derfor best om du har små eller mellomstore hager med stikkontakt i nærheten. Disse har lang klippetid da de ikke må lades, er lette å bære og å transportere med seg.

Uterom og hage: 8 smarte hageredskaper

Elektrisk gresstrimmer:

Black & Decker STC1820PC-QW, Gresstrimmer

Kjøp elektrisk kantklipper fra Black & Decker her