Shopping

Keramisk kniv: Derfor bør du ha en på kjøkkenet ditt

Keramisk kniv: Bilde av keramisk kniv.
Har du keramisk kniv på kjøkkenet ditt? Hvis ikke må du lese dette. (Foto: Kyocera)

Oppdag fordelene med keramiske kniver! Med sin enestående skarphet og imponerende holdbarhet er de et «must» på kjøkkenet.

De siste årene har stadig flere nordmenn har fått øynene opp for keramiske kniver. Knivene er kjent for sin imponerende holdbarhet og det at de beholder skarpheten langt lengre enn tradisjonelle stålkniver, noe som reduserer behovet for hyppig sliping. I tillegg er de naturlig motstandsdyktige mot korrosjon og flekker, lette i vekt (noe som gjør de komfortable i bruk over lengre tid), og hygieniske med en ikke-porøs overflate som forhindrer bakterievekst.

På jakt etter andre kjøkkenredskaper i god kvalitet? Sjekk ut vår samleside for kjøkkenutstyr!

Dette er de mest populære keramiske knivene

Vi har sett på hvilke keramiske kniver nordmenn søker etter, og funnet et utvalg av de beste knivene til gode priser.

Best i test blant keramiske kniver: Kyocera FK-140

Best i test
Kyocera FK-140

Kyocera FK-140

Sjekk prisen her

Denne keramiske kniven sitter godt i hånden, og kom best ut i The Spruce Eats sin test av keramiske kniver. Nettsiden skriver følgende:

-Denne (kniven) er ekstremt skarp og lett, og kombinert med det kurvede håndtaket er den enkel å bruke uten å bruke mye krefter.

Les også: Derfor er støpejernsgryten kongen av kjøkkenet.

Porsgrunds Porselænsfabrik De Cuisson grønnsakskniv

Norsk kvalitet
Porsgrunds Porselænsfabrik De Cuisson

Porsgrunds Porselænsfabrik De Cuisson

Sjekk prisen her

Denne vesle og sylskarpe keramiske kniven er ypperlig til når du skal kutte kjapt og smått. Fra å finhakke urter til å skjære tynne skiver av agurk eller potet, denne kan brukes til alt av finarbeid på kjøkkenet, og er god og lett å holde i.

INCA Keramisk Knivsett i tre deler

3 flotte kniver!
INCA Keramisk Knivsett

INCA Keramisk Knivsett

Sjekk prisen her

Dette stilige settet består av tre sylskarpe keramiske kniver. En allroundkniv (15,5cm), en nakirikniv (16,5cm) og en kokkekniv (18,7cm) inspirert av estetikken fra fortidens inkafolk i Sør-Amerika.

Dette er fordelene med keramiske kniver:

Keramiske kniver er blitt stadig mer populære på kjøkkenet, og det med god grunn. Her er noen av de viktigste fordelene med keramiske kniver:

  1. Ekstrem skarphet: Disse knivene er kjent for sin eksepsjonelle skarphet. Materialet de er laget av, zirkoniumdioksid, er nesten like hardt som diamanter. Dette gjør at kniven kan slipes til en svært fin egg, noe som gjør skjæreopplevelsen utrolig presis og effektiv.
  2. Holdbarhet: Selv om de må håndteres forsiktig fordi de kan være sprø, holder de skarpheten mye lengre enn stålkniver og de trenger ikke å slipes like ofte, noe som er en stor fordel for mange brukere.
  3. Korrosjonsbestandighet: Keramikk er naturlig rust- og flekkbestandig. Dette betyr at disse knivene ikke vil korrodere eller forandre farge over tid, selv når de brukes til å skjære syrlige matvarer som sitrusfrukter eller tomater.
  4. Lettvekt: Keramiske kniver er betydelig lettere enn deres stål-motparter. Dette kan redusere tretthet i hånd og arm ved langvarig bruk, noe som gjør dem ideelle for kokker som tilbringer lange timer på kjøkkenet.
  5. Hygienisk: Overflaten er ikke-porøs, noe som gjør dem mer hygieniske. De absorberer ikke matpartikler eller bakterier og er veldig enkle å rengjøre.
  6. Ingen metallisk smak: Ettersom de er laget av keramikk, vil disse knivene ikke etterlate noen metallisk smak på maten. Dette er spesielt viktig for matvarer som lett tar opp smak, som frukt og grønnsaker.

Det er viktig å merke seg at keramiske kniver ikke er allsidige. De er ikke egnet for oppgaver som krever bøying eller vridning, som å skjære gjennom frosne matvarer eller bein. Ved slike oppgaver kan de sprø knivene knekke. For disse tyngre oppgavene er det bedre å bruke en stålkniv. Keramiske kniver er best egnet for presisjonsarbeid som å skjære grønnsaker, frukt, og benfritt kjøtt.