Best i test

Kettlebell: Disse frivektkulene er best i test i 2023 og 2024

Bilde av en rekke kettlebells i rød, gørnn, lilla, gul, blå og rosa. Vi har sett på testene og funnet kettlebells som er best i test i 2024. Her finner du både billigere, justerbare og versjoner som er for deg som er proff og konkurranser.
Snuser du på din første, eller kanskje en ny kettlebell? Da er du ikke alene. Treningsutstyret, som på norsk er kjent som frivektkuler, har blitt svært populært de siste årene, og mange har fått øynene opp for den enkle og effektive treningen. Her får du variantene som er best i test i 2023 og 2024!

Kettlebell er både små, ganske så rimelige og en effektiv form for trening! Vi har funnet frem de beste av de beste og testvinnerne fra 2024!

– Det er ikke mange varianter av treningsutstyr som både tilbyr overkropp, underkropp, håndgrep, styrke, og funksjonell styrke samtidig som den øker kardiovaskulær kondisjon, og spesielt ved hjelp av bare et produkt, starter Health artikkelen sin om kettlebell. Dette er med andre ord et treningsutstyr som hverken er særlig dyrt, som ikke tar stor plass og hvor du får godt utbytte av treningen du legger ned.

Vi har tatt en titt på testene, og funnet frem noen kettlebells som er best i test i 2023 og 2024.

Alle våre testvinnere, produktanbefalinger og treningstips finner du på denne samlesiden vår for treningsutstyr.

Beste justerbare kettlebell i 2024

For deg som ikke er ute etter å kjøpe inn mange kettlebells i forskjellige vekter liker du nok denne som både Strategist og Goodhousekeeping mener er den beste justerbare frivektkulen i 2024 og 2023. Også Runnersworld er fornøyd med denne og kaller den for den «mest allsidige» i 2024. T3 på sin side mener at dette er den beste av dem alle.

Justerbar
Bowflex Selecttech Kettlebell

Bowflex Selecttech Kettlebell

Pris nå: 2 372 kroner hos Training365
Her får du den til laveste pris

Frivektkule for konkurranse: Titan life er best i test i 2024

Health kårer denne frivektkulen fra Titan til den «beste for konkurranse». De liker at disse kommer i samme størrelse uavhengig av vekt, og at det er enkelt å holde styr på de forskjellige vektene takket være deres forskjellige farger.

Obs, frivektkuler for konkurranse betyr ikke at de bare passer deg som driver med konkurranse.Vi har forklart hva som kjennetegner denne typen kettlebell lenger ned i artikkelen.

Løpeskoene som er så gode at de bannlyses fra konkurranser: Derfor er disse «jukseskoene» forbudt.

Rimelig
Titan life Kettlebell

Titan life Kettlebell

Pris nå: kroner hos

Gorilla Sports sin konkurranse-kettlebell er best i test hos T3

Beste kettlebell til konkurranse hos T3 er denne fra Gorilla Sports. De liker at kulene er like i størrelsen uansett vekt, det at det store utvalget vekter kommer i ulike farger, noe som gjør dem enkle å holde styr på.

Vil du spe på med litt kondisjonstrening også? Dette mener ekspertene at er den eneste kondisjonstreningen du trenger.

KOnkurranse
Gorilla Sports Kettlebell «competition pro»

Gorilla Sports Kettlebell «competition pro»

Sjekk prisen her

Fordelene med å trene med kettlebell

Det er mange fordeler med kettlebell-trening, og treningen skrytes gjerne av fordi den er så allsidig. Det er også utrolig lettvint å kunne ta ut sin egen kettlebell akkurat i det man har tid til overs eller kjenner for det. Under har vi samlet noen punkter som alle forbedres av kettlebelltrening:

  • Forbedret holdning når man er i aktivitet
  • Økt styrke
  • Økt hjertehelse
  • Korrigerer muskelskjevheter
  • Økt mobilitet
  • Sunnere ledd
  • Forbrenner fett
  • Styrker kjernemuskulatur
  • Forbedret koordinasjon
  • Utmerket kardio-alternativ

Hva er en kettlebell eller frivektkule?

En kettlebell, gjerne kalt frivektkule på norsk, er en type treningsutstyr som kan brukes til å trene hele kroppen. Mest kjent er kanskje begrep som «kettlebell-swing» eller så har du kanskje også sett folk gjennomføre det som kalles en «goblet squat», hvor man gjennomfører en squat, men med en frivekstkule mellom begge hender? Det finnes et hav av øvelser og programmer du kan gjennomføre med kettlebells, og felles for de alle er det at de ofte trener store deler av kroppen samtidig.

Trenger du nye løpesko til årets treningsøkter? Her finner du løpeskoene som er best i test i 2024.

Hva er forskjellen på en «konkurranse-kettlebell» og en vanlig kettlebell?

Det er en kjent myte at en såkalt konkurranse-kettlebell bare er for dem som konkurrerer i, eller gjør seg klare til kettlebell-konkurranser. Det stemmer altså ikke.

En av tingene som kjennetegner en konkurranse-kettlebell er det at størrelsen alltid forblir den samme, uavhengig av hvor mye den veier. Dette betyr igjen at den alltid vil hvile på samme sted på armen din når du trener med den. Noen mener at dette gjør det enklere å trene på teknikk selv om du varierer på vekten på frivektkulen. De er også laget av stål, noe som gjør dem veldig holdbare. Du kan med andre ord fint gå for en kettlebell laget for konkurranse, selv om du ikke selv driver med det.

Les mer på våre temasider: