Bolig

Kjøkkenmaskin: Disse er best i test i 2024

Bilde av svart kjøkkenmaskin med en visp som står på en kjøkkenbenk, til saken vår som avslører hvilke kjøkkenmaskiner fra merker som KitchenAid, Bosch, Ankarsrum, Kenwood og Cuisinart som er best i test i 2024.
Kjøkkenmaskin er kanskje det mest populære kjøkkenapparatet av dem alle. Ikke bare kan de elte deig og piske krem, men nå kan enkelte til og med smelte sjokolade og veie ingrediensene for deg. Dette er kjøkkenmaskinene som er best i test i 2024.

En kjøkkenmaskin er uvurderlig på kjøkkenet. Vi avslører hvilke, fra merker som KitchenAid, Kenwood og Ankarsrum, som er best i test i 2024.

En kjøkkenmaskin blir fort bestevennen på kjøkkenet både når det skal eltes gjærbakst, lages marengs eller piskes krem. Noen kjøkkenmaskiner kommer nå også med masse ekstrautstyr og gjør det mulig å både blende smoothie, kutte grønnsaker, lage pesto eller nøttesmør i en medfølgende blender eller foodprocessor. Enkelte kan til og med smelte sjokolade og smør eller veie ingrediensene for deg!

Vi har funnet frem kjøkkenmaskinene med best skussmål i norske og utenlandske tester. Alle fra pålitelige og uavhengige sider som tester alle produktene selv.

Er du nysgjerrig på flere testvinnere innen andre kategorier? Her er vår best i test-samleside.

Ankarsrum: Kjøkkenmaskinen med praktisk design

Når Tek tar på seg jobben med å finne årets(2024) beste kjøkkenmaskiner tar de for seg hele 14 stykker. Til tross for konkuranse mot velkjente merkevarenavn som Kenwood, KitchenAid, Electrolux og Smeg er det svenske Ankarsrum som går seirende ut av testen.

– Den unike konstruksjonen kunne lett vært en gimmick, men maskinen takler gjærbaksten vår best av alle, skriver testsiden om Ankarsrum Assistent Original AKM6230BD. De skryter også av konstruksjonen og størrelsen til kjøkkenmaskinen.

Best i test (Tek)
Kjøkkenmaskin fra Ankarsrum

Kjøkkenmaskin fra Ankarsrum

Med Ankarsrum kan du bake opptil 5 kg deig
Multifunksjonell: Kna, elte, presse, mose, rive? Null problem!
Sjekk prisen her

KitchenAid: Kjøkkenmaskinen som er best i test i 2024

Både Wirecutter, Good Housekeeping og CNN på sin side mener at det er KitchenAid 5-Quart Artisan som er den beste kjøkkenmaskinen i 2024.

KitchenAid 5-Quart Artisan kjøkkenmaskinen er den beste av kjøkkenmaskinene vi testet, skriver CNN.

Nyhetssiden forteller at det var kjøkkenmaskinen fra KitchenAid som gjorde det best i alle tre oppskriftstestene de utførte på kjøkkenmaskinene. De skriver at de også er imponerte over hvor enkelt man fjerner og setter på de forskjellige delene som kommer med kjøkkenmaskinen samt hvor mange deler som er tilgjengelige til kjøkkenapparatet. Dette er noe også Goodhousekeeping legger vekt på:

– Den bestod alt som var av tester med glans, fra cookie-deig til eggehvite, skryter det amerikanske magasinet.

– Denne klassiske kjøkkenmaskinen kan takle så og si alle oppskrifter, og det uten å humpe rundt på kjøkkenbenken. Den er lettere å bruke enn mange av de andre kjøkkenmaskinene av denne typen, og en av de mest stillegående av de vi testet, skriver Wirecutter (ved utgangen av 2022).

Disse iskremmaskinene er best i test i 2024

KitchenAid Artisan

KitchenAid Artisan

Til Artisan medfølger det et godt utvalg av tilbehør, og maskinen er både enkel i bruk og i renhold.
Sjekk prisen her

Bosch: Kjøkkenmaskinen som er best i test hos Forbrukerrådet

Best i test hos vårt eget forbrukerråd er Bosch MUM. Faktisk tildeles alle testens pallplasser til kjøkkenmaskiner fra Bosch, til tross for tøff konkurranse fra merker som både KitchenAid, Kenwood, Smeg, Electrolux og Ankarsrum.

Bosch MUM50123 er rimeligst blant de fire øverste modellene, og skårer godt på matlaging, er lett å handtere, lagar lite støy og er haldbar, skriver Forbrukerrådet. De gir kjøkkenapparatet 7,5 av 10 poeng, sammen med resten av modellene fra Bosch, og full pott for sikkerhet.

best i test (forbrukerrådet)
Bosch MUM50123 Kjøkkenmaskin

Bosch MUM50123 Kjøkkenmaskin

Tilbered lekre kaker, fløyelsmyk potetmos eller vispet krem med denne praktiske kjøkkenmaskinen fra Bosch.
Sjekk prisen her

Cuisinart SM-50TQ: Beste «multi-purpose»

Sist, men ikke minst, en heller ukjent vinner her til lands. Cuisinart er i hvert fall ukjent for undertegnede.I følge Goodhousekeeping er Cuisinart SM-50TQ årets beste «multi-purpose-kjøkkenmaskin». På norsk vil det si at dette er maskinen nettsiden mener er best for deg som vil ha muligheten til å gjøre mye med samme maskin.

– Imponerende gjennomførelse og til en fin pris, skriver nettsiden om kjøkkenmaskinen.

Toastjern: Vinneren overrasker

Beste multi-purpose
Cuisinart Kjøkkenmaskin

Cuisinart Kjøkkenmaskin

Høytytende 500 W-motor. 12 hastighetsinnstillinger for mange ulike typer oppskrifter. Stor bolle som rommer 5,2 liter og som tåler oppvaskmaskin.
Sjekk prisen her

Kenwood: Kjøkkenmaskin med anbefalt-stempel

Merkevaren med flest søk på Google innen kategorien kjøkkenmaskin er i skrivende stund Kenwood. Det engelske merket som produserer kjøkkenapparat som blendere, stavmikser og foodprocessorer har mange produkter, og du kan derfor finne noe i de fleste prisklasser fra produsenten. Produsenten gjør en så god jobb i test hos Tek at den får et «anbefalt»-stempel.

– Smart og kraftig kjøkkenmaskin med innebygget varmeplate, skriver Tek om kjøkkenmaskinen fra det britiske merket.

Kenwood Titanium Chef Patissier XL har også to funksjoner langt fra alle kjøkkenmaskiner kan skilte med; innebygd kjøkkenvekt og varmeplate hvor du kan smelte for eksempel sjokolade. Tek skriver at dette er kjøkkenmaskinen for deg som er over gjennomsnitlig glad i å bake.

Undervurdert kjøkken-dings som er både bra og billig

Kenwood Titanium Chef Baker Xl Kjøkkenmaskin

Kenwood Titanium Chef Baker Xl Kjøkkenmaskin

Pris nå: 5 499 kroner hos Komplett
Her får du den til laveste pris

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe kjøkkenmaskin?

Når du skal gå til anskaffelse av en kjøkkenmaskin, som jo kan koste en del, er det ting det er lurt å tenke på:

  1. Bruksområder og tilbehør: Du har nå mulighet til å legge til en rekke tilleggsutstyr, både blender og foodprocessor, på enkelte av maskinene. Er ikke dette noe du kommer til å bruke eller er det kanskje noe du kan droppe og kjøpe en rimeligere modell?
  2. Størrelse og kapasitet: Tenk på hvor mye plass du har på kjøkkenet og hvor mye mat du vil tilberede.
  3. Effekt og hastigheter: Sjekk maskinens effekt og hvor mange hastighetsinnstillinger den har. En kraftigere maskin kan takle tunge oppgaver bedre og raskere.

Ved å vurdere disse faktorene kan du finne en kjøkkenmaskin som passer best for dine behov og preferanser.

Les mer på våre temasider: