Fotball

Kobler Lars Arne Nilsen til ny klubb i Norge

Aalesunds trener i 2023 Lars Arne Nilsen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion.
(Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Trenerprofilen Lars Arne Nilsen (59) har stått uten trenerjobb siden han forlot det færøyske toppserielaget Vestur i desember. Nilsen tilbrakte et halvt år i klubben.

– Det var et eventyr. Jeg har lagt bak meg et veldig fascinerende og interessant halvår. Jeg har lært mye, sa Nilsen til Bergensavisen.

Nå er Nilsen ett av flere navn som kobles til Åsane-jobben.

Åsane-trener Morten Røssland gir seg etter sesongen, opplyste klubben for noen dager siden. Røssland har trent Åsane siden 2018 og ble kåret til årets trener i OBOS-ligaen 2020.

De oransje opplever en tøff sesong så langt og ligger like over nedrykksplassen med 13 poeng på 14 kamper.

Fotballekspert for Bergensavisen, Jonas Grønner, mener den tidligere Brann- og Aalesund-treneren er en god kandidat for Åsane i sin jakt på ny hovedtrener. Samtidig er han skeptisk om 59-åringen er rett mann på langsikt.

– Lars Arne er en meget god kandidat om det er snakk om en redningsaksjon denne høsten, men på lengre sikt er jeg litt mer skeptisk. Spesielt med tanke på at Åsane er et hakk ned fra det han har gjort i det siste, samtidig ledet han et veldig vellykket prosjekt i Hødd før han kom til Brann, sier Grønner til BA.

Nilsen vant på sensasjonelt vis den norske cupen med Hødd tilbake i 2012.

Siden har han trent Brann og Aalesund.

LES OGSÅ: Tottenham bekrefter storkjøp

Publisert i samarbeid med sportsbibelen.no

Les mer på våre temasider: