Mat og drikke

Kokosmakroner: Enkel oppskrift på saftige makroner

bilde av smakfulle og saftige kokosmakroner som ligger på et juledekorert bord.
For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. her har du en enkel oppskrift som vil falle i smak. (Foto: Matprat.no)

For mange er kokosmakroner smaken av jul. Oppskriften gir deg rundt 30 seige og gode makroner du kan ha glede av gjennom hele jula.

Kokosmakoner er tradisjonelt sett en del av de 7 salg. På lik linje med krumkaker er kokosmakroner en stor favoritt blant kakeglade nordmenn. Jula blir for mange ikke helt den samme uten den seige og smakfulle bakevaren – og spesielt ikke om du er fra Vestlandet.

I en spørreundersøkelse om hvilke «syv slag» nordmenn liker best kom det frem at makronene ikke er en favoritt på landsbasis. I undersøkelsen uført av YouGov for Opplysningskontoret for Brød og Korn var det nemlig kun vestlendinger som hadde kokosmakroner på sin toppliste.

Kokosmakronene ble ifølge Wikipedia førs kjent på 1500-talle og stammer opprinnelig fra Italia og Tyskland, men fant sannsynligvis veien til Norge via Sverige.

På utkikk etter flere tradisjonelle oppskrifter? Da bør du sjekke ut inspirasjonssiden vår her.

Oppskrift på kokosmakroner

Oppskriften er så enkel at barna fint kan være med på å lage makronene. Gi dem frie tøyler og la dem forme små runde makroner med topp. Med denne oppskriften fra Matprat får du faste makroner som ikke vil skli ut på bakepapiret under steking.

Tips for lenger holdbarhet: Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene.

Kokosmakroner

Tid
40 min
Porsjoner
1

Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. Oppskriften gir deg ca. 30 kokosmakroner. Om du vil være litt ekstra kreativ kan du lage et tårn av kokosmakronene, da vil kakene også fungere som en slags julepynt.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Pisk eggehviter for hånd med en visp i en kjele til det skummer godt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

2.

Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Dette tar ca. 10 minutter.

3.

Sett topper av kokosmassen ved hjelp av to skjeer på et stekebrett med bakepapir.

4.

Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.