DIY

Kreativ konfirmasjonsgave: Penger og noe som blir husket

penger i konfirmasjonsgave kan gis som en kreativ gave. førstehjelpsskrin ti voksenlivet ble en kreativ og personlig gave
Det er mulig å gjøre en pengegave til konfirmasjonen uforglemmelig. Cathrine Øverli laget et førstehjelpsskrin fylt med penger og gode råd. (Foto: Cathrine Olset)

7 av 10 konfirmanter ønsker seg penger i gave til den store dagen. Slik kan du gi penger i konfirmasjonsgave på en kreativ og morsom måte.

Penger troner på toppen av gaveønsker til konfirmasjonen. Selv om det er både enkelt og praktisk å gi pengegaver, synes mange det er fryktelig kjedelig å gi.

Det er ikke så inspirerende å gi en hvit konvolutt med et kort i. Egen om du legger i en pengeseddel eller vippser over et gavebeløp. Gaven går fort i glemmeboka etter at selskapet er over og konfirmasjonspengene er talt opp.

Finnes det en måte å gi penger, samtidig som at konfirmasjonsgaven huskes som et godt minne? Det klarte Cathrine Olseth, som har delt dette tipset med vår Facebookgruppe Kreative Ideer.

Førstehjelp til voksenlivet i konfirmasjonsgave

Loading the player…

 I en hvit boks kjøpt på Ebay har Cathrine laget en flott idée til gave for alle oss som har lyst å gjøre litt ekstra ut av pengegaven det er vanlig å gi til konfirmanter på den store dagen.

— Et lite og rimelig tips dersom du vil gjøre litt ut av pengegaven, nemlig førstehjelp til voksenlivet! forteller Cathrine.

Gaven inneholder et minihefte med 52 livsråd, med blant annet vasketips. Sammen med penger, kan denne gaven være svært nyttig for en konfirmant som skal tre inn i voksenverden. Dette er et av de smarte DIY-tipsene du kan finne på på vår samleside.

Konfirmasjonsgaven som passer til alle

— Utrolig mange som har spurt hvordan jeg har laget det heftet med 52 livssråd, men det er altså laget i Office Word. Har bokser/firkanter og legger til en tekstboks (med fonten Augie). Printer ut på vanlig kopipapir og bruker tråd/ståltråd til å feste med. Passer på at det er nok plass til å hulle ut øverst på hver side. Men kan selvfølgelig varieres med laminert papir, tykkere papir, farget papir, forteller Cathrine.

Det fine med denne gaven er at den passer like godt til jenter og gutter. Det er en fin gave å gi til tantebarna, fadderbarnet eller søsken. Gaven fremstår som både kreativ, original og personlig. Samtidig kommer konfirmanten og de andre gjestene garantert til å få seg en god latter.

Har du planer om å arrangere konfirmasjon for din egen arving, har vi samlet 10 ideer fra Pinterest til inspirasjon om konfirmasjon.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave?

Penger topper konfirmantenes ønskeliste, men hvor mye penger skal man gi i konfirmasjonsgave? Ipsos har gjennomført en undersøkelse for DNB som viser at 7 av 10 konfirmanter ønsker seg penger i gave i konfirmasjonen. Undersøkelsen viser også hvor mye det er vanlig å gi i gave til konfirmanten:

  • Foreldre: 10 848 kroner i snitt.
  • Besteforeldre: 7200 kroner i snitt.
  • Tanter og onkler: 1300 kroner i snitt.
  • Andre gjester i konfirmasjonen: 800 kroner i snitt.
  • Andre: 375 kroner i snitt.

Nyttige lenker: