DIY

Kreativ konfirmasjonsgave med penger: Sjekk dette tipset

Konfirmasjon: kreativ konfirmasjonsgave, penger i kort og boks.
Vi tipser om originale konfirmasjonsgaver med kreative løsninger på pengegaver, kort og esker. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

Alle konfirmanter, jenter som gutter, vil falle pladask for denne originale konfirmasjonsgaven! Endre form og farge for å gjøre den personlig.

Nå er det på tide å ferdigstille mang en konfirmasjonsgave, da konfirmanter i det ganske land nå snart tropper opp i egen konfirmasjon. Penger og bunader står nok øverst på samtlige ønskelister, og mens vipps og konvolutter ligger klare til sending av pengegaver vil nok denne bli en større suksess! Overrask barn, tantebarn, fadderbarn og søsken, gutter som jenter, med en kreativ, original og ikke minst morsom vri på pengegaven i år.

Vil du har flere kreative tips til pynt du kan lage selv – finner du det her.

Original konfirmasjonsgave til jenter og gutter

Dette er den mest kreative innpakningen vi har sett på en stund. Det kjekke med denne gaver er også at den kan tilpasses både gutt og jente. Velg farger og former etter hobby og interesser til konfirmanten du gir den til. Anne Grete ga gaven til en jente og brettet kjoler, men ser du på tips nummer 6 her, får du fremgangsmåte på brettede skjorter om du heller vil lage det. Se hvordan Anne Grete pakker inn gaven til konfirmanten under.

Se dette førstehjelps-kittet til konfirmanten du kan lage selv.

Kreativ pengegave du lager selv

Anne Grete skriver at hun synes det er veldig kjekt å gi penger i gave. Da kan mottakeren selv kjøpe det de ønsker seg. Barn ønsker seg ofte dyrere ting enn det hun kan gi dem, og da er det greit å gi penger så de selv kan kjøpe det de ønsker seg.

Da hun var i konfirmasjon en helgen, ville hun gjøre noe mer med pengene enn bare å gi dem i en konvolutt. Hun bestemte seg derfor for å brette pengene til kjoler og henge de opp inni et garderobeskap.

Tips til borddekking: 11 ideer du enkelt lager selv.

Fremgangsmåte konfirmasjonsgave:

1. Anne Grete kjøpte en hjerteformet eske på Lagerhaus.

Rosa hjerteformet boks til kreativ konfirmasjonsgave.
Rosa hjerteformet boks med pengegave til konfirmasjon overrasker konfirmanten når den overrekkes. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

2. Klippet ut et hjerte av papir som ble limt nede i bunnen.

Konfirmasjon: kreativ konfirmasjonsgave rosa hjerteboks med blomstermønster.
I bunn på hjerteboksen har Anne Grete limt inn et blomstermønstret papir for en ekstra flott detalj. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

3. For å skjule skavankene og for mer dekorativt/romantisk utseende, festet jeg et selvklebende bånd rundt kanten nede i esken.

Konfirmasjon: Kreativ gave laget av rosa hjerteboks med blomstermønster.
Kronen på verket er et fint blondebånd langs bunn av boksen. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

4. Hun brettet kjoler av en 500-, en 200- og en 100-lapp. Til disse fant hun instruksjonsvideoer på YouTube. Det er jo ingen som har like kjoler, så da ble det en 200-lapp brettet som to hjerter til pynt i garderobeskapet. Hun festet så en trepinne med gluedots og lagde kleshengere av ståltråd. Så brukte hun også litt gluedots (som er enkel å fjerne fra pengene) til å feste alt på plass inni boksen.

Konfirmasjon: kreativ konfirmasjonsgave, penger brettet som hjerter og kjoler i "klesskap".
Ferdig resultat: Penger brettet som kjoler på kleshengere inne i boksen og 200-lapper brettet som små hjerter. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

Anne Grete lagde også kort med samme papir som det i bunnen av esken, med sommerfugler i 3D-klistremerker.

Konfirmasjon: kreativ konfirmasjonsgave rosa hjerteboks med blomstermønster og flott kort med sommerfugler.
Anne Grete laget også et flott, matchende kort til boksen pengegaven var i. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

Hun la til et fint bånd rundt esken, og så var den klar for levering.

Konfirmasjon: kreativ konfirmasjonsgave rosa hjerteboks med blondesløyfe.
Med en sløyfe av blondebåndet er konfirmasjonsgaven klar til å gis bort til konfirmanten. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

Pengegave til jentebursdag

Anne grete har også laget en kreativ og morsom pengegave da gutten hennes skulle i bursdag til to jenter i klassen en lørdag.

— Vi pleier å gi penger i gave, det er enklest. Eller, vi må bare huske å ta ut penger da, sier Anne Grete. Hun forteller at pengene ble brettet til to kjoler og så lagde hun to helt enkle kort.

— Glad for at jeg har masse stæsj hjemme når det plutselig dukker opp bursdager, legger Anne Grete til, og forteller: Jeg likte godt denne måten å brette kjolen på fordi sølvstripen på seddelen kom akkurat øverst på kjolen. Det vises ikke så godt på bildet, så du må nok se litt godt etter.

Bursdagsgave, kreativ pengegave av penger brettet som kjole på kort.
To flotte kort til bursdag, begge med kjoler brettet av pengegaven. (Foto: Anne Grete Bahus Glomsaas / Annegretesverden)

Anne Grete laget både et rosa og et oransje kort. Hun hadde også noe papir, som er som klistremerker, dette skjærte hun ut i rett størrelse. Så lagde hun hull i kortene, knøt et sløyfebånd rundt kjolen, la til litt bling, og så var de ferdige. Da var det bare for bursdagsbarnet å knytte opp sløyfen og brette ut igjen kjolen når pengene skal brukes.