Shopping

Kredittkort: Med disse kortene kan du spare penger

Hånd som holder opp et blått kredittkort mot hvit bakgrund. Vi har funnet de beste kredittkortene til forskjellig bruk.
Bruker man kredittkort på en ansvarsfull måte kan det gi mange fordeler og sparemuligheter. Vi har samlet de beste kredittkortene til forskjellig bruk. (Foto: Colourbox)

Kredittkort kan være en god ide dersom man vet hvordan man skal bruke dem. Vi har funnet flere kredittkort man kan spare penger med.

Det finnes et hav av kredittkort man kan velge mellom. Det kan derfor være vanskelig å finne kortet som passer ditt bruk best. Vi har tatt en titt på de forskjellige kredittkortene som finnes på markedet og gir deg her en oversikt over kredittkort med lav rente, og kredittkort med gode fordeler.

ABC Penger gir forresten deg som forbruker en uavhengig oversikt over kredittkortene som finnes på det norske markedet.

De beste kredittkortene

Vi har funnet kredittkort med svært gode fordeler og samlet dem under to kategorier; deg som vil dele opp regningen, og deg som alltid betaler hele regningen før forfallsdatoen.

Vi har brukt Finansportalen som kilde på kortene vi trekker fram i denne saken. I tillegg har vi gått gjennom hjemmesidene til hvert enkelt kredittkort for å forsikre oss om korrekt informasjon. I Finansportalen opererte vi med disse tallene: Årsinntekt: 400 000kr. Alder: 25 år.

Kredittkort med lavest rente: For deg som vil dele opp regningen

Mange velger å bruke kredittkort fordi det da er mulighet for å dele opp regningen. Velger man å gjøre det på denne måten må det også påregnes renter på pengene som har blitt brukt. Vi har derfor funnet fram to kredittkort med lave renter.

Fana Sparebank

Med kredittkort fra Fana Sparebank får du reise- og avbestillingsforsikring når minst 50% av reisen er betalt med kortet. Du får også ID-tyveriforsikring.

Lavest rente
Fana Sparebank

Fana Sparebank

Effektiv rente 16,82 % kr 15.000 o/12mnd. Kostnad 1.347 kroner. Totalt: 16.287 kroner.

Santander Red Visa

Med Santander Red Visa får du tilgang til fordelsprogrammet Cashback. Da får du penger tilbake når du handler på nett hos Apple, Zalando, Hotels.com og over 200 andre nettsteder. I tillegg får du rabatt på opptil 25% på matretter hos over 200 spisesteder i mange norske byer.

Reiseforsikring er ikke inkludert i dette kortet. Her kan du lese om de beste kredittkortene til reise.

Lav rente og mange fordeler
Santander Red Visa

Santander Red Visa

Effektiv rente: 17,1%, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.323 kroner. Totalt: 16.323 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Kredittkort med fordeler: For deg med disiplin

Det finnes mange fordeler med kredittkort, spesielt om regningen betales fullt og helt før forfallsdato. Vi har i denne vurderingen lagt stor vekt på bonuser og fordeler man får med kredittkortene. Rentene har ikke blitt tatt i betraktning og kan derfor være høye på disse kortene. Under finner du tre kredittkort med mange fordeler.

Re:member Black Mastercard

Med re:member Black får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward med opptil 20 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker. Med re:member får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet.

mange fordeler
Re:member Black Mastercard

Re:member Black Mastercard

Effektiv rente 30,33%, 15 000,- o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.
Les mer om kredittkortet her

Ikano Bank: Kredittkort med rabatt på dagligvarer

Kredittkort hos Ikano Bank får du 2% rabatt på dagligvarer hele året, uansett hvilken kjede du velger å handle hos. Reise- og avbestillingsforsikring er også inkludert.

Best til dagligvarer
Ikano Bank

Ikano Bank

Effektiv rente: 24,55%, 15 000,- o/12 mnd. Kostnad 2 001 kroner Totalt 17 001 kroner.
Les mer om kredittkortet her

TFBank Mastercard: Kredittkort med omfattende fordelsprogram

Med kredittkort fra TF Bank får du reise- og avbestillingsforsikring, samt ID-tyveriforsikring. Kredittkortet har et omfattende fordelsprogram med hundrevis av rabatter innen kategoriene; opplevelser, reiser, velvære, restauranter, butikker. Du kan spare inntil 30% med fordelsprogrammet til TF Bank.

gebyrfritt
TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

Effektiv rente 26,69%. 25.000,- o/12 mnd. Kostnad 3 337 kroner. Totalt 28 337 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Kredittkort med unike fordeler

I tillegg til kategoriene lav rente og mange fordeler, har vi funnet fram to kredittkort som har unike forsikringer inkludert. Begge kortene har også relativ lav rente og flere andre fordeler.

Bank Norwegian: Kredittkort med dagligvareforsikring

Med Bank Norwegian får du cashpoints på alle kjøp. Disse poengene kan bare brukes hos Norwegian. Kortet gir deg også rabatt på flyreiser hos Norwegian. I tillegg får du reise- og avbestillingsforsikring, samt en unik dagligvareforsikring.

DAGLIGVAREFORSIKRING
Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente 24,4%, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1849 kroner. Totalt 16 849 kroner.
Les mer om kredittkortet her

365Direkte Mastercard: Kredittkort med drivstoffrabatt

365Privat MasterCard gir 3,65 % Cashback på alle Esso-stasjoner. I tillegg får du 34 øre ekstra rabatt per liter drivstoff på Esso-stasjoner i Norge, og 2 % cashback hos andre bensinstasjonskjeder. Med 365 MasterCard har du tilgang til bonusprogrammet Danske Bank Reward. Du får automatisk bonus når du handler hos en butikk som er med i programmet.

DRIVSTOFFRABATT
365Privat Mastercard

365Privat Mastercard

Effektiv rente 25,53 %, 15.000,- o/12mnd. Kostnad 1929 kroner. Totalt 16 929 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Lendo kredittkort: Søk om flere kredittkort

Med Lendo kan du søke om flere kredittkort i én søknad. Da vil du få oversikt over flere kredittkort slik at du kan velge det beste kredittkortet for deg.

Lendo kredittkort

Lendo kredittkort

Søk om flere kredittort med én søknad. Effektiv rente 25,47%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 3207 kr. Totalt kr 28.207. Ulike kort har ulike renter.
Søk uforpliktende her

Hva er kredittkort?

Kredittkort er et bankkort som ikke er knyttet direkt til en konto. Det betyr at når man bruker kortet er det ikke dine egne penger som blir brukt, men banken sine. Man kan altså se på det som et lite lån.

Hvordan fungerer kredittkort?

Som alle andre lån må summen som er lånt bli betalt tilbake. Når kortet brukes vil det på etterskudd bli sendt ut en regning med pengebeløpet som har blitt brukt, og denne regningen må betales.

De fleste kredittkortene har en såkalt kredittgrense. Dette vil si at du har en begrensning på hvor mye penger du kan bruke. Dette kan variere fra bank til bank, men de fleste kredittkort har en kredittgrense opptil 100 000 kr. Kredittgrensen innvilges derimot av kreditorer på bakgrunn av individuell kredittvurdering.

Ettersom kredittkort er en måte å låne penger på er det ting som er viktig å tenke over før man går til anskaffelse av det. Betales regningen før forfallsdatoen koster det ikke ekstra. Velger man derimot å dele opp regningen vil det bli lagt til renter, så her må du være bevisst og ha god selvkontroll.

Dette må du vite før du går til anskaffelse av et kredittkort

Det viktigste er å være klar over er hvordan et kredittkort fungerer i forhold til tilbakebetaling. Her er tre essensielle ting å tenke over:

1. Om regningene ikke blir betalt er dette et relativt dyrt lån av penger.

2. I tillegg til renter, kan kredittkort også ha gebyrer på forskjellig bruk av kortet. Mange av kredittkortene har for eksempel gebyrer på uttak av penger og bruk i utland.

3. Husk at det kreves disiplin for å dra nytte av kredittkort