Reise

Kredittkort: Slik gjør du utenlandsreisen tryggere

Bilde av kvinne med solbriller på utenlandstur som tar i mot et kredittkort fra en hand til en person som ikke vises i bildet. Damen har gule hus og en gate bak seg. Vi nevner blant annet mastercard og bank Norwegian i saken.
Enten du skal feriere i Norge eller reise til utlandet anbefaler vi deg å lese denne artikkelen som forteller hvordan kredittkort kan gjøre reisen din tryggere.

Med kredittkort kan du føle deg trygg når du er på reise. Her får du reiseforsikring inkludert, og pengene tilbake dersom du blir svindlet.

Skal du reise til utlandet i år har du kanskje fått med deg at deg kan bli dyrere enn normalt fordi den norske kronen står svakt for tiden? Dette er dessverre noe man ikke får gjort så mye med, men med kredittkort kan man i hvert fall gjøre reisen så sikker som mulig, i tillegg til å beskytte seg mot svindel og andre økonomiske tap.

ABC Penger gir deg som forbruker en uavhengig oversikt over kredittkortene som finnes på det norske markedet: Her finner du de beste kredittkortene til reise

Dette er noen av fordelene du kan lese om i artikkelen:

Vi har sett på flere kredittkort og samlet de vi mener er av markedets beste kredittkort til reise. Her får du en full oversikt over hvorfor kredittkort kan være en smart investering før man skal ut å reise, som for eksempel:

  • Reiseforsikring er inkludert
  • Kredittkort tilbyr beskyttelse mot svindel og tyveri
  • CashBack og bonuser

Interessert i økonomi? Her finner du samlesiden vår med gode økonomiske tips og triks.

Hvorfor er kredittkort lurt å bruke når du reiser?

Det finnes flere grunner til at det er anbefalt å bruke kredittkort når man skal ut å reise, ikke bare av bankene som utsender kortene, men også av reiseeksperter.

– Dersom du for eksempel har kjøpt flybilletter med kredittkort og flyselskapet går konkurs, er det banken som har ansvaret for å dekke tapet ditt dersom du ikke får pengene fra flyselskapet, sier leder i Forbruker Europa, Ragnar Wiik til E24.

Kredittkort gir deg en større trygghet når du reiser, og ifølge Travel News er det nettopp dette som er grunnen til at nordmenn foretrekker å bruke kredittkort når de er ute å reiser.

Usikker på hvor du vil reise? Rhodos i Hellas er den perfekte destinasjonen for deg som er på jakt etter en idyllisk ferie.

Les også: Disse bankene tilbyr Apple Pay

Reiseforsikring med kredittkort

Reiseforsikring er helt klart en veldig god investering når man skal ut å reise, det trenger ikke engang være snakk om en reise til utlandet. Man må derimot være oppmerksom på at reiseforsikring med kredittkort gjelder når minst 50% av reisen blir betalt med kortet. Det er ikke alle kredittkort som har reiseforsikring inkludert, men vi har plukket ut er tre populære kredittkort med reiseforsikring.

Re:member Black kredittkort

Re:member Black Mastercard

Effektiv rente 28,43%, 15 000,- o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.
Les mer om kredittkortet her

Reiseforsikringen gjennom Re:member Black Mastercard kan gjelde både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende. Med dette kortet er også avbestillingsforsikring inkludert. Over kan du lese mer om kredittkortets retningslinjer med tanke på reiseforsikringen de tilbyr.

Kredittkort fra TF Bank

TF Bank Mastercard

Effektiv rente 25,76%. 25.000,- o/12 mnd. Kostnad 3 243 kroner. Totalt 28 243 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Kredittkort fra TF Bank har også en god reiseforsikring dersom minst 50% av reisen blir betalt med kortet. Her får du blant annet ubegrenset dekning ved sykdom på reisen, dekning av forsinket bagasje etter fire timer, samt en avbestillingsforsikring som dekker inntil 300.000 kr. Les mer om vilkårene ved å klikke på lenken over.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente 23,1%, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.757 kroner. Totalt 16.757 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Velger du å gå for et kredittkort hos Bank Norwegian er du også dekket av en reiseforsikring dersom minst 50% av reisen er betalt med kortet. Reiseforsikringen til Bank Norwegian leveres i samarbeid med Tryg.

Bank Norwegian tilbyr også det de kaller for en helårs reiseforsikring som også dekker reiser som ikke er betalt med kredittkortet. Dette er derimot en ekstra tjeneste man må betale for.

Her får du full oversikt over de beste kredittkortene til forskjellig bruk.

Sikkerhet med kredittkort

En av de største grunnene til hvorfor nordmenn velger å bruke kredittkort når de er på reise i utlandet er på grunn av sikkerheten det gir deg. Skulle for eksempel kortet ditt bli stjålet vil man kunne spore transaksjoner som har blitt gjort med det. Banken vil også betale tilbake pengene som har blitt «svindlet» fra deg.

En annen trygghet kredittkortet gir deg på reise er at du har ekstra god beskyttelse dersom du ikke får produktet eller tjenesten du har kjøpt, eller om selger skulle svindle deg eller gå konkurs. Ettersom det ikke er dine penger som blir brukt vil gjerne banken få ordnet opp i de eventuelle problemene. Denne tryggheten er viktig, både når du kjøper billetter og når du er på selve turen.

Kredittkort er også betryggende å ha med seg da man alltid vil ha penger tilgjengelig, hvis man ikke har gått over kredittgrensen. Et tips er å ha med to kredittkort på ferie som man oppbevarer separat. Skulle man bli ranet vil det andre kredittkortet være en god sikkerhet slik at du ikke står der uten penger.

TF Bank har i tillegg noe de kaller for ID-tyveriforsikring som betyr at du har muligheten til å få dekt eventuelle utgifter til juridisk assistanse med inntil 100.000 kr.

TF Bank Mastercard

Effektiv rente 25,76%. 25.000,- o/12 mnd. Kostnad 3 243 kroner. Totalt 28 243 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Dette må du tenke på før du bruker kredittkortet

Selv om det høres helt fantastisk ut å bruke kredittkort når man er og reiser, er det ting man også må være oppmerksom på, som for eksempel renter og gebyrer.

Ettersom kredittkort er en måte å låne penger på må man betale en regning i ettertid på det man har brukt av penger. Betales regningen før den satte forfallsdatoen koster det ikke ekstra. Velger man derimot å dele opp regningen vil det bli lagt til renter, så her må du være bevisst og ha god selvkontroll, hvis ikke kan det bli en dyr ferietur.

Gebyrer er også en ting man må være oppmerksomme på. Noen kredittkort har for eksempel gebyrer dersom du bruker kredittkortet i utlandet. Kortene vi har vist deg kan du bruke gratis til å betale med, men uttak av penger må man betale gebyrer på. Selv om dette ikke høres ut som noe positivt, må man tenke på beskyttelsen man får når man bruker kortet, noe som kan veie opp mot enkelte gebyrer.

CashBack og bonus med kredittkort

Det er ikke bare reiseforsikring og andre sikkerheter som gjør kredittkort attraktive. Flere av kortene tilbyr også CashBack og andre spennende fordeler.

CashBack er ifølge Wikipedia et økonomisk begrep som ofte brukes når det er snakk om kredittkort. Begrepet betyr så enkelt som «penger tilbake», og beskriver et økonomisk begrep hvor en kjøper av et produkt eller en tjeneste får penger tilbake i etterkant av kjøpet.

Mange kredittkort har også spennende fordelsprogrammer som kan gi deg gode tilbud når du handler med kortet i utvalgte nettbutikker.

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Oppdater sommergarderoben med årets kjoletrender, og sommerens lekreste bikinier og badedrakter.

Og husk å bruke solkrem! Disse solkremene er kåret til best i test av Forbrukerrådet.

Les mer på våre temasider: