Reise

Kredittkort: Slik gjør du utenlandsreisen tryggere

Bilde av kvinne med solbriller på utenlandstur som tar i mot et kredittkort fra en hand til en person som ikke vises i bildet. Damen har gule hus og en gate bak seg. Vi nevner blant annet mastercard og bank Norwegian i saken.
Visste du at kredittkort er med på å gjøre ferien tryggere? Vi forklarer hvorfor, og hvilke kredittkort som er de beste til å bruke på reise. (Foto: Colourbox)

Med kredittkort kan du føle deg trygg når du er på reise. Vi forklarer hvilke fordeler du får, samt hvilke kredittkort som er de beste på reise!

Visste du at det kan være lurt å bruke kredittkort når du er ute og reiser? Vi forteller deg om de mange fordelene, som blant annet reiseforsikring og svindelforsikring, samt hvilke som er de beste kredittkortene å ha med på reisen.

ABC Penger gir forresten deg som forbruker en uavhengig oversikt over kredittkortene som finnes på det norske markedet slik at du enkelt kan finne det som passer deg og ditt bruk best.

På utkikk etter billige reiser til sol og varme? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hvorfor er kredittkort lurt å bruke når du reiser?

Det finnes flere grunner til at det er anbefalt å bruke kredittkort når man skal ut å reise, ikke bare av bankene som utsender kortene, men også av reiseeksperter.

– Dersom du for eksempel har kjøpt flybilletter med kredittkort og flyselskapet går konkurs, er det banken som har ansvaret for å dekke tapet ditt om du ikke får pengene fra flyselskapet, sier leder i Forbruker Europa, Ragnar Wiik til E24.

Kredittkort gir deg en større trygghet når du reiser, og ifølge Travel News er det nettopp dette som er grunnen til at nordmenn foretrekker å bruke kredittkort når de er ute å reiser.

Selv om du bruker kredittkort er du ikke immun mot å bli lurt. Her kan du lese om valutafellen som lurer nordmenn for én milliard i året.

Kredittkort med reiseforsikring

Reiseforsikring er helt klart en veldig god investering når man skal ut og reise, det trenger ikke engang være snakk om en reise til utlandet. Man må derimot være oppmerksom på at reiseforsikring med kredittkort gjelder når minst 50% av reisen blir betalt med kortet.

Det er ikke alle kredittkort som har reiseforsikring inkludert, og her har vi plukket ut tre populære kredittkort med reiseforsikring.

Vi har snakket med eksperten som forklarer hvorfor de anbefaler å ha reiseforsikring.

Re:member Black kredittkort

Reiseforsikringen gjennom Re:member Black Mastercard gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende. Med dette kortet er også avbestillingsforsikring inkludert. 

Re:member Black Mastercard

Re:member Black Mastercard

Effektiv rente 30,33%, 15 000,- o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.
Les mer om kredittkortet her

Kredittkort fra TF Bank

Kredittkort fra TF Bank har også en god reiseforsikring dersom minst 50% av reisen blir betalt med kortet. Her får du blant annet ubegrenset dekning ved sykdom på reisen, dekning av forsinket bagasje etter fire timer, samt en avbestillingsforsikring som dekker inntil 300.000 kr.

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

Effektiv rente 26,69%. 25.000,- o/12 mnd. Kostnad 3 337 kroner. Totalt 28 337 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Reiseforsikring gjennom Bank Norwegian

Velger du å gå for et kredittkort hos Bank Norwegian er du også dekket av en reiseforsikring dersom minst 50% av reisen er betalt med kortet. Reiseforsikringen til Bank Norwegian leveres i samarbeid med Tryg.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente 24,4%, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1849 kroner. Totalt 16 849 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Sikkerhet med kredittkort

En av de største grunnene til hvorfor nordmenn velger å bruke kredittkort når de er på reise i utlandet er sikkerheten det gir deg. Skulle for eksempel kortet ditt bli stjålet vil man kunne spore transaksjoner som har blitt gjort med det. Banken vil også betale tilbake pengene som har blitt «svindlet» fra deg.

En annen trygghet kredittkortet gir deg på reise er at du har ekstra god beskyttelse dersom du ikke får produktet eller tjenesten du har kjøpt, eller om selger skulle svindle deg eller gå konkurs. Ettersom det ikke er dine penger som blir brukt vil gjerne banken få ordnet opp i de eventuelle problemene. Denne tryggheten er viktig, både når du kjøper billetter og når du er på selve turen.

I tillegg til kredittkort er det også anbefalt med et annet kort når man skal reise. Her forklarer vi alt du må vite om Europeisk helsetrygdkort.

Kredittkort er også betryggende å ha med seg da man alltid vil ha penger tilgjengelig, hvis man ikke har gått over kredittgrensen. Et tips er å ha med to kredittkort på ferie som man oppbevarer separat. Skulle man bli ranet vil det andre kredittkortet være en god sikkerhet slik at du ikke står der uten penger.

TF Bank har i tillegg noe de kaller for ID-tyveriforsikring som betyr at du har muligheten til å få dekt eventuelle utgifter til juridisk assistanse med inntil 100.000 kr.

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

Effektiv rente 26,69%. 25.000,- o/12 mnd. Kostnad 3 337 kroner. Totalt 28 337 kroner.
Les mer om kredittkortet her

Dette må du tenke på før du bruker kredittkortet

Selv om det høres helt fantastisk ut å bruke kredittkort når man er og reiser, er det ting man også må være oppmerksom på, som for eksempel renter og gebyrer.

Ettersom kredittkort er en måte å låne penger på må man betale en regning i ettertid på det man har brukt av penger. Betales regningen før den satte forfallsdatoen koster det ikke ekstra. Velger man derimot å dele opp regningen vil det bli lagt til renter, så her må du være bevisst og ha god selvkontroll, hvis ikke kan det bli en dyr ferietur.

Gebyrer er også en ting man må være oppmerksomme på. Noen kredittkort har for eksempel gebyrer dersom du bruker kredittkortet i utlandet. Kortene vi har vist deg kan du bruke gratis til å betale med, men uttak av penger må man betale gebyrer på. Selv om dette ikke høres ut som noe positivt, må man tenke på beskyttelsen man får når man bruker kortet, noe som kan veie opp mot enkelte gebyrer.

CashBack og bonus med kredittkort

Det er ikke bare reiseforsikring og andre sikkerheter som gjør kredittkort attraktive. Flere av kortene tilbyr også CashBack og andre spennende fordeler.

CashBack er ifølge Wikipedia et økonomisk begrep som ofte brukes når det er snakk om kredittkort. Begrepet betyr så enkelt som «penger tilbake», og vil i dette tilfellet si at man kan få penger tilbake i etterkant av et kjøpe.

Mange kredittkort har også spennende fordelsprogrammer som kan gi deg gode tilbud når du handler med kortet i utvalgte nettbutikker.

Les også: Med disse kortene kan du spare penger.

Les mer på våre temasider: