Mat og drikke

Oppskrift: Pasta med sopp

Pasta med sopp: En skål med pasta og sopp på et bord.
Lite passer bedre som tilbehør til pasta som sopp. (Foto: Matprat)

Pasta med sopp er en herlig kombo! Her har du en oppskrift på en enkel pastarett med kremet soppsaus.

Perfekt kokt pasta med herlig og smakfull kremet sopp, spinatblader og en dryss parmesan: Finnes det en rett som passer like godt til samtlige årstider? Javel, så kan man plukke soppen selv på høsten, men det er jo ikke slik at sopp ikke er å oppdrive ellers i året.

Denne retten er ypperlig som både hverdagsmat og helgekos, og har en rik og god smak som vil falle i smak hos de aller fleste.

Soppkniv med børste

Soppkniv med børste

Sjekk laveste pris her

Èn type sopp som vil passe utmerket i denne pastaretten er kantareller, som er utbredt over hele landet. Kantarellene har en mild smak som går godt med fløte, pepper og parmesan, og en god og fast konsistens som passer til alle typer pasta. Den kommer i sesong allerede i juli, og inneholder jern, kalium og kobber som bidrar til å regulere væskebalansen i kroppen, reduserer blodtrykk og gir økt energi (Soppforeningen).

Skal du plukke sopp selv, er det viktig at du vet hva du holder på med. Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet (FHI) har siden 2015 publisert brosjyren «Giftige sopper» som man kan laste ned på en lang rekke språk foruten bokmål og nynorsk, blant annet arabisk, hindi, kinesisk, svensk og engelsk. Brosjyrene kan du laste ned her.

Her samler vi forresten alle våre digge oppskrifter, og tips til både middager, lunsj og desserter.

Pasta med kremet sopp

Tid
40 min
Porsjoner
4

En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Vask og rens soppen, og del den om nødvendig i mindre biter.

Finhakk løk og hvitløk.

Smelt smør eller margarin i en stekepanne og fres sopp og løk myk og gyllen. Krydre med litt salt og pepper.

Tilsett fløte og la det hele koke opp. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk litt av pastavannet i sausen om den tykner for mye.

Vend spinat inn i sausen rett før servering.

Fordel pasta i tallerkener og topp med soppsausen. Riv parmesan over.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Skal du ut og plukke sopp? Da bør du lese dette.

Les mer på våre temasider: