Reise

Kroatia: Fire flotte steder du må sjekke ut

oversiktsbilde over dubrovnik i kroatia sin gamleby
Den vakre gamlebyen i Dubrovnik har fortjent fått kallenavnet Adriaterhavets perle. Den kom på UNESCOs verdensarvliste i 1979. Her bor det 43 000 innbyggere.

Split, Hvar, Pula og Dubrovnik. Kroatia som ferieland kan by på flotte ferieopplevelser og solgaranti for en billig penge.

Stadig flere nordmenn forelsker seg i Kroatia som reisemål.  Det er ikke så rart. Kroatia ligger ved Adriaterhavet og regnes som det reneste badevannet i hele Europa. Landet byr på nydelige strender, koselige byer og god mat til et lavt prisnivå som passer for hele familien.

Flere reisetips på Startsiden Guider.

Kroatia består av over 1000 øyer, så for deg som drømmer øyhopping er Kroatia et yndet sted å dra. Det fine med Kroatia er at det både går direktefly og du kan kjøpe pakkereiser hit.

Bestill reise til Kroatia

Å reise til Kroatia blir mer og mer populært for hvert år, og det er virkelig et reisemål det er lett å forelske seg i. Landet har det meste man kan ønske seg for en innholdsrik og avkoblende ferie. I Kroatia er vannet krystallklart, severdighetene interessante og maten god.
Apollo

Mange velger også å dra på seilbåtferie i Kroatia hvor de leier båt med skipper for å få seg alt den kroatiske kysten har å by på. Her er fire kroatiske ferieperler du bør sjekke ut:

Dubrovnik – Adriaterhavets perle

stranden i dubrovnik i kroatia tiltrekker seg mange nordmenn på ferie.
Dubrovnik er det mest besøkte reisemålet i Kroatia for nordmenn. Her får man både i pose og sekk med by, strand og gammel historie. (Foto: Colourbox)

Det er ikke uten grunn til at Dubrovnik blir omtalt som Adriaterhavets perle. Byen ligger helt sør i Kroatia og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1979.

Her finner du hoteller i Dubrovnik

Dubrovnik er den mest berømte, og den mest besøkte i landet. Den kombinerer byferie med strandliv og historiske severdigheter. Byen har bare 43 000 innbyggere. Den er derfor ikke noen storby, men vil føles liten og intim, men likevel med et stort tilbud. Mest kjent er bymuren i Dubrovnik. Den er noe for seg selv. Det er en tur som er to kilometer lang, og kombinerer du dette med en tur i gamlebyen vil du få deg en minnerik dagstur i den vakre byen.

Her kan du bestille pakkereise til Dubrovnik.

La deg inspirere av flere sol og bad-saker på Startsiden Guider.

strand dubrovnik

Bestill reise til Dubrovnik

Dubrovnik er en fantastisk by som er elsket av mange. Her kan du oppleve spennende historie, deilig mat og en gjestfri befolkning.
Apollo

Split – Perfekt utgangspunkt med barn

panoramabilde av split i kroatia med split tower i bakgrunnen
I Split kan du nyte palmesus i Kroatias nest største by. (Foto: Colourbox)

Split er en smeltedigel av det gamle og det nye, og er du historisk interessert er det verdt å legge turen hit. Byen er sentralisert rundt havnepromenaden Riva, og her finner du alt i fra koselige fortauskafeer til koselige små butikker.

Trygghet får flere til å velge pakkereiser.

Split er en del av den kroatiske rivieraen og er et perfekt sted å reise med barn. Det går også an å bestille pakkereise hit.

Legger du ferien til Split, får du både i pose og sekk. Byen er den nest største i Kroatia med omlag 180 000 innbyggere og er et perfekt utgangspunkt for å oppdage øyene i Dalmatina eller den Markarskas riviera hvor Hvar og Brac er de mest populære. Disse kan også besøkes på en dagstur hvis du bor i Split.

Her finner du hoteller i Split.

Hvar – En av de vakreste øyene i Kroatia

Øya Hvar i Kroatia er en av de flotteste øyene i landet.
Øya Hvar i Kroatia er en av de flotteste øyene i landet. Den er regnet som Kroatias jetset-øy og tiltrekker seg mange rike og berømte som er klare for en fest. (Foto: Colourbox)

En kort båttur unna Split finner du Hvar, som er en av de vakreste øyene i Kroatia. Øya er kjent som Kroatias jetset-øy. Øya har et suverent nattliv som tiltrekker seg mange rike, unge og vakre.

Hoteller på Hvar.

Hvar by har mange gode restauranter og barer.  Det er også mulig å finne roen her. Øya Hvar har noen av landets aller flotteste strender. Det finnes flere rolige småbyer på øya hvor man kan trekke seg tilbake til. Hvar skiller seg også ut fra resten av øyene fordi strendene er så vakre med krystallklart vann. Duftene på Hvar er også noe for seg selv. På grunn av de mange store lavendelengene, lukter hele øya en blanding av lavendel og sitrus. Det bidrar til den gode feriefølelsen. Hit kan du også bestille pakkereise.

Pula – Kort vei til Italia

det romerske amfiteateret i pula i kroatia
Det romerske amfiteateret i Pula er et populært reisemål når man reiser til Pula i Kroatia. (Foto: Colourbox)

Vil du på en skikkelig oppdagelsesreise, er Pula å anbefale. Byen ble grunnlagt av romerne og det bærer den historiske byen tydelige preg av med gamle romersk amfiteater, festninger og templer. Byen er en grønn og vakker by bygget rundt havnen. Herifra kan du enkelt komme deg til Italia. Fergen til Venezia tar bare 3,5 time og dermed kan du krysse av to land på listen i samme slengen. Pula ligger i Istria og er også kjent for sine gode strender.

Hoteller i Pula.

Kroatia er et billig ferieland

Sammenlignet med andre norske feriefavoritter som Spania, Italia, Hellas og Frankrike er Kroatia langt billigere å bo og leve i. På el ålreit restaurant kan du forvente å betale 350 kroner for en tre-retters middag for to personer. Ifølge Smarte Penger må er prisnivået i Norge omtrent 2,3 ganger høyere enn i Kroatia.  

Kroatia er et av få EU-landene hvor man ikke bruker euro, men kroatiske kuna. 100 kuna koste romtrent 140 norske kroner.

Hva kjøper man med hjem fra Kroatia?

Dette visste du kanskje ikke, men slips stammer faktisk fra Kroatia. På fransk kalles slips for cravat – som var en del av de kroatiske folkedraktene på 1500-tallet. Mange velger derfor å kjøpe slips når de er i Kroatia.

Mat og vin er også populært å kjøpe med seg hjem. Blant annet oliven og trøffelolje er populært å ta med seg hjem. Det samme er vin. Kroatia er et vinproduserende land, og lager vin av høy kvalitet. Vindruen Zinfandel har sitt opphav i Kroatia.

Nærmest værgaranti i Kroatia

Reiser du til Kroatia på sommeren, har du nærmest værgaranti. Snitt-temperaturen i juni ligger på mellom 18 og 25 grader, og i juli stiger den til 25 – 29 grader. Mai til september regnes som den ideelle tiden å reise til Kroatia på ferie.

Annonselenker Booking.com