Reise

Kroatia: Dette er årets feriefavoritt 2024

Kroatia troner som eneste europeiske land på Lonely Planet sin store liste over topp reisedestinasjoner i 2024. På bilde ser du krystallklart hav omgitt av grønne trær og en hvit sandstrand. Helt bakerst i bilde ser du to små murhus som ligger helt nederst i vannkanten. Om vi ser på det krystallklare havet skimter vi en seilbåt.
Kroatia er kåret til en av 2024 beste reisemål. Opplev en av verdens beste reisemål i 2024 og opplev populære byer som Split og Dubrovnik. (Foto: Apollo)

Kroatia er i vinden. Lonely Planet har igjen kåret årets hotteste reisemål for 2024, men bare et europeisk reisemål er på listen.

Lonely Planet har siden 1972 skrevet og publisert reiseguider til reiselystne verden over. Selskapet, som startet sin reise med å skrive reisebøker, guider og artikler, har siden utviklet seg til å bli en av verdens største aktører innen reiseinspirasjon. Hvert år kårer magasinet Lonely Planet Travel årets beste reisedestinasjon, og nå er listen for 2024 klar.

Se Apollo sine anbefalinger for sommerferien 2024

På listen finner vi både Mongolia, India, St Lucia(Karibien), Mexico og mange flere, men kun ett land fra Europa er på listen, nemlig den vakre perlen.

Billig reise til Kroatia
Billig reise til Kroatia

Billig reise til Kroatia

Kroatia er et populært reisemål for nordmenn, her finner du billig reise til ferieparadiset.
Sjekk prisen hos Apollo

Topp 10 reisemål i 2024

På Lonely Planet sin liste over deres topp 10 reisemål for 2024 finner vi mange spennende og overraskende land, og alt fra Mongolia og Mexico til Uzbekistan og Pakistan er representert på listen. Nesten alle kontinenter er med andre ord representert. Dette er landene reisemagasinet kårer til beste reisemål i 2024

  • Mongolia
  • India
  • St Lucia
  • Mexico
  • Morocco
  • Chile
  • Benin
  • Uzbekistan
  • Pakistan 
  • Kroatia
Dette er det beste hotellene i Kroatia

Dette er det beste hotellene i Kroatia

Disse hotellene er kåret til best i landet.
Sjekk luksushotellene i Kroatia

Lurer du på hvor i Kroatia du skal reise? Sjekk ut guiden vår hvor reiseeksperten deler sine beste tips til Kroatia-ferie.

Hvorfor reise til Kroatia?

Så er kanskje det at Lonely Planet kåret Kroatia til en av sine topp 10 reisemål i verden for 2024, et tegn på at landet bør stå på reiselisten din også i år? Landet har det meste man kan drømme om til en både innholdsrik og avslappende ferie, og enten du reiser med kjæresten eller med hele familien. Her kan du nyte en deilig ferie med krystallklart hav langs kysten på en av landets 1000 små øyer eller kanskje tilbringe en kortere weekendtur i en av landets populære byer? Dubrovnik eller Split er eksempler som byr på en deilig kombinasjon av storby, sol og strand.

Du kan lese mer om Split her.

Restplass
Restplass til Kroatia

Restplass til Kroatia

Sikre deg billig restplass til Kroatia i dag.
Sjekk prisen hos restplass.no Finn restplass til Kroatia her

Ofte stilte spørsmål om Kroatia

Når er det best å reise til Kroatia?

Høysesongen for reiser til Kroatia er juli og august, og det er også da det er minst risiko for regn. Dagstemperaturen ligger i dette tidsrommet på rundt 30 til 33 grader.

Er det billig i Kroatia?

Ifølge Kroatiaperler.no er prisnivået i Kroatia behagelig og lavere enn andre populære reisemål som for eksempel Spania, Italia og Frankrike.

Er Kroatia er trygt land?

Om vi følger reiseanbefalingene fra regjeringen er landet et generelt trygt sted å feriere. Kriminaliteten i landet er er lav, men man bør være oppmerksom for lommetyver på offentlig transport, storbyer og populære turiststeder.

Hva koster en øl på restaurant i Kroatia?

En øl koster rundt 15 kroner på kroner på restauranter i Kroatia. Og selv om prisene ifølge Lopudreiser-kroatia.no kan variere fra sted til sted, kan du få et godt måltid på restaurant til under 100-lappen.