Mat og drikke

Kveite: Oppskrift på kveite i ovn

bilde av ovnsbagt kveite klar til servering. Kveiten ligger på en seng av sesongens grønnsaker.
Hva med å servere kveite neste gang du får gjester? Vi gir deg en enkel oppskrift på kveite med en asiatisk vri. (Foto: Matrpat.no)

Kveite er regnet som sjøens mest luksuriøse fisk. Vi gir deg oppskriften på ovnsbakt kveite med en asiatisk fri.

Kveite regnes for mange som en av havets mest eksklusive fisker. Fisken er god til hverdags men kanskje best til fest. Med sitt nydelige hvite fiskekjøtt kan kveita stekes, kokes, dampes, grilles eller som i denne oppskriften, ovnsbakes.

Nå som julen er rett rundt hjørnet begynner også tiden for planlegging av alle juleselskapene å nærme seg. På et tidspunkt blir vi alle lei den tunge julematen – da kan kveita være et svært godt alternativ.

På jakt etter flere oppskrifter på fisk? Her finer du våre aller beste

Info om kveite

I følge Godfisk.no er kveita den største beinfisken i det norske farvannet. Fisken har en flat kropp, en liten hale og et markant lite hode. Fisken er hvit som kjøttet på undersiden og brungrå på oversiden, slik gjemmer kveita seg fra andre rovdyr, på rundt 2000 meters dyp.

Kveite gjør seg ekstra godt med sesongens grønnsaker, poteter og smeltet sandefjordsmør.

Lutefisk til jul? Her finner du en oppskrift på smakfull lutefisk med tilbehør.

Fiskebeinspinsett

Enkelt og praktisk verktøy for å fjerne bein i fisk på 1-2-3
Kjøp her

Oppskrift på ovnsbakt kveite

bilde av ovnsbagt kveite klar til servering. Kveiten ligger på en seng av sesongens grønnsaker.
Hva med å servere kveite neste gang du får gjester? Vi gir deg en enkel oppskrift på kveite med en asiatisk vri.
Tid
60 min
Porsjoner
4

Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, med sitt hvite og faste i kjøtt. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å tilberede tilbehøret.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Legg fisken på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Dryss over salt og hvit pepper, og gjerne noen dråper olivenolje.

2.

Sett formen midt i ovnen på 180 grader og bak fisken i 10-12 minutter.

3.

Bland soyasaus, buljong og hvitvin i en kjele og la det koke inn til det gjenstår bare halvparten av vesken.

4.

Rens aspargesbønner og forvell dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme.

5.

Varm olje i en liten kjele og ha i rødløk, hvitløk, kapers, limesaft og persille og fres alt i 30 sekunder.

6.

Legg aspargesbønner og fiskestykker på tallerken eller fat, og fordel rødløkblandingen og olivenoljen på toppen av fisken. Ha 1-2 ss saus rundt fisken og server resten ved siden av.

Les mer på våre temasider: