Mat og drikke

Laks i ovn: Oppskrift på ovnsbakt laks og grønnsaker i alt i ett-form

Bilde av resultatet av oppskriften vår på laks i alt i ett-form. Laks i ildfast for som er ovnsbakt, med grønnsaker og en nydelig saus, toppet med urter.
(Foto: Matprat.no)

Ikke bare er laks sunt og godt, det er også nordmenns favorittfisk! Her har du oppskrift på smakfull ovnsbakt laks i alt i ett-form.

Laks har en spesiell plass i hjertet til oss nordmenn. Ikke bare er vi i følge Seafood.no verdens største eksportører av laks, men det var ifølge Aftenposten også vi som introduserte Japanerne til rå laks på sushien. Og til tross for en delt førsteplass i laksespising med svenskene, er vi faktisk ikke en gang på pallen når det kommer til mer generell «fiskespising». Dette sier noe om hvor høyt vi verdsetter laksen om det skal velges blant forskjellige fiskeslag.

Vil du ha flere middagtips? Her samler vi alle middagstips vi skriver, og middager hele familien, barn og gjester vil elske!

Oppskrift på ovnsbakt laks som «lager seg selv»

Derfor er vi ganske sikre på at denne smakfulle, enkle, kjappe og sunne lakseretten vil falle i smak for både store og små. Det beste med retten, for utenom smaken, er kanskje det at den så og si «lager seg selv». Så kan du bruke tiden på annet mens laksemiddagen står og godgjør seg i ovnen.

Modern House Ildfast form 3 stk

Modern House Ildfast form 3 stk

Sjekk prisen her

Oppskrift på laks i alt i ett-form

Tid
50 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skjær laksen i porsjonsstykker og fjern om nødvendig skinnet. Legg så fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper og den finhakkede persillen.

2.

Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne skiver på ca 3-4 millimeter. Legg så grønnsakene jevn utover i en ildfast form.

3.

Nå har du fløten i en liten kjele og varmer den opp til kokepunktet. Tilsett så den finhakkede hvitløken og smak til med litt salt og pepper. Hell fløteblandingen over grønnsakene.

4.

Sett den ildfaste formen i ovnen på 200 grader. Stek i ca. 40 minutter. Sjekk så om grønnsakene begynner å bli myke.

5.

Når grønnsakene begynner å bli myke, etter ca. 40 minutter, tar du ut formen og legger fiskestykkene på toppen. Sett så formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre før du tar formen ut, og stek eventuelt lenger eller kortere.

6. Tips!

Dette er en rett som kan varieres på flere ulike måter. Denne kan tilpasses både etter hvilke grønnsaker du har tilgjengelig, eller du kan bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.

Oppskrift er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat.no er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.