Reise

Lanzarote: Derfor bør du besøke denne Atlanterhavs-øya i vinter

Hvite hus med trapp og utsikt til azurblått hav på Lanzarote
Playa Blanca er en tidligere en fiskerlandsby som nå er et av mange populære turistmål på flotte Lanzarote. (Foto: Apollo)

Øya med X-faktor, for den kravstore eventyrer med turkisblått hav og fascinerende ørkenlandskap. Lanzarote er ditt neste reisemål.

Lei av Gran Canaria? Da har vi et tips til deg: Lanzarote, Lanzarote, Lanzarote. Det er kanariøya som nå øker i popularitet blant nordmenn. En nordmann Flysmart24 (redaksjonell sak) har snakket med mener også at Lanzarote har blitt en gastronomisk ener.

Lanzarote er en vulkanøy med over 150 000 innbyggere (2019) som både har fantastisk lavalandskap og vakre strender. 

Bilde av bysentrum med hvite hus og kirketårn i byen Teguise - tidligere hovedstad på Lanzarote
Bilde av bysentrum av byen Teguise - den tidligere hovedstaden på Lanzarote (Foto: Apollo)

Kjappe fakta om Lanzarote

  • Hvor ligger Lanzarote: Kanariøyene i Atlanterhavet
  • Største by: Arrecife
  • Valuta: Euro
  • Språk: Spansk
  • Største næringer: Turisme og landbruk
  • Måned med mest nedbør (målt i gjennomsnitt pr måned, mm): 25 mm i desember
  • Måned med høyest dagstemperatur: 25 grader i august og september

Kilde: Wikipedia, Apollo

Sjekk priser på reiser til Lanzarote her!

Topp 6 grunner til hvorfor du bør reise til Lanzarote

Palmer og hvite hus i byen Haría på Lanzarote
Haría er en sjarmerende liten by nord på Lanzarote. Byen hevdes å være en av de grønneste stedene på øya på grunn av stedets særegne mikroklima, noe som gir god grobunn for et stort mangfold forskjellige typer planter (spain.info.en).
(Foto: Apollo)

1. Ingen hus er høyere enn palmene
Lanzarote er utsmykkede lave, hvitmalte hus med blå og grønne vinduskarmer, skulpturer, kunstneriske vindmøller og vakre installasjoner. Dette er med på å bevare øyas lokale sjarme, og her slipper du gigantiske hotellkomplekser som mange andre feriesteder har. Les om hvorfor her.

2. Vulkangrillet mat på månen
Midt i nasjonalparken Timanfaya ligger restauranten El Diablo som serverer mat tilberedt på varme lavasteiner. Dette får du ikke oppleve i Norden! Her kan du nyte vulkangrillet kylling, kanaripoteter og utsikten over et fantastisk vulkanlandskap. Høres det spennende ut? Les mer her.

Vulkanske vingårder på La Geria på Lanzarote
På Lanzarote i Spania kan du nyte vinsmaking på vulkanske vingårder, med fantastisk og særegen utsikt. (Foto: Apollo)

3. Vinsmaking på Asketeppe
I vindistriktet La Geria, ikke langt fra nasjonalparken Timanfaya, finner du den nydelige, familiedrevne vingården Bodega la Geria. Nyt utsikten over nasjonalparken mens du smaker på lokale viner. 

Interessert i en reise til Lanzarote? Sjekk priser på reiser her!

Hvite hus på gate ved bare fjell på Lanzarote
Lanzarote er en vulkanøy med over 150 000 innbyggere med fantastisk lavalandskap og vakre strender.  (Foto: Apollo)

4. Matopplevelse med klang
I den seks kilometer lange underjordiske tunnelen, Jameos del Agua finner vi kanskje den mest spektakulære attraksjonen på øya, her finner du nemlig to store lavagrotter (kalt jameos på spansk). Inne i grottene kan du spise middag på en av restaurantene, ta en dukkert i det lekre bassenget eller få med deg dans og fest på kveldstid. Høres magisk ut, synes vi!

5. Papagayostrendene
Papagayostrendene ligger sør på øya, og er blandt de vakreste og mest populære strendene. Strendene har smaragdgrønt vann, perfekt for bildedeling og for deg som liker å snorkle. Bør absolutt oppleves!

Bilde av havn i byen Charco De San Gines i Lanzarote
På Lanzarote finner du også vakre Charco de San Ginés er en lagune av naturlig sjøvann i hjertet av hovedstaden, Arrecife. Byen refereres gjerne til som «Atlanterhavets Venezia».
(Foto: Apollo)

6. Grønne laguner og sorte strender

Glad i kunst? Sør på Lanzarote finner vi den lille fiskelandsbyen og grønne lagunen El Golfo. Når du kommer hit er det som å tre rett inn i et maleri. Kullsort sand, asurblått vann, rødglødene klipper og en lagune farget smaragdgrønn av alger. Har du sett og hørt om noe lignende før? Hvis ikke, ta en tur til Lanzarote!

Ikke besøkt Lanzarote ennå? Sjekk priser på reiser her!

Topp 3 hoteller på Lanzarote

Blått hav, sandstrand og hus på Lanzarote
Lanzarote byr på alt fra særegent vulkansk landskap til vakre strender, nydelig mat og pittoreske og sjarmerende havnebyer. (Foto: Apollo)

Las Costas: En favoritt blant reisende

Med 9,4 i totalscore av totalt 10 mulige, er dette en favoritt blant Apollo-reisende, og hotellet har i dag mange stamgjester. Las Costas byr på fantastisk utsikt over Los Pocillos, havet og strandpromenaden. Det er samtidig kort vei inn til sentrum med flere restauranter og barer.

Las Costas: En favoritt blant reisende

Sjekk priser på hotellet her!

Costa Sal: Høy standard og flott bassengområde
Ønsker du strand, sol og shopping i løpet av Lanzarote-ferien? Da bør du vurdere Costa Sal som utgangspunkt for ferien. Hotellet ligger i Matagorda-området, med kort avstand til strand og sentrum. Her får du høy standard, koselig atmosfære og selvfølgelig svømmebasseng for både store og små.

Costa Sal: Høy standard og flott bassengområde

Sjekk priser på hotellet her!

Gran Castillo Tagoro Family & Fun: All Inclusive

Med ni basseng (+ vannsklie for de små) og kort vei til det som omtales som Lanzarotes vakreste strand, så blir nok dette fort en familiefavoritt. Hotellet får hele 9,3 av 10 i totalscore fra gjester som allerede har besøkt hotellet. Les deres meninger her!

Gran Castillo Tagoro Family & Fun: All Inclusive

Her finner du tilgjengelighet og priser

Les mer på våre temasider: