Reise

Lanzarote: Dette må du se og gjøre på Kanariøyene

Bilde av en strend på Lanzarote med knallblått hav og lavastein rundt. Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad som gir oss sine beste tips til en topp 5 Lanzarote-guide.
Kanariøyene er en soleklare reisefavoritt blant nordmenn. Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad, og Merethe Thortveit som er daglig leder ved sjømannskirken på øye som gir oss sine 5 beste tips til Lanzarote. (Foto: Apollo)

Drømmer du om sol og varme? Redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad, gir deg sine beste tips til den solfylte Kanariøya Lanzarote.

Lanzarote er Kanariøyen som tilbyr det meste. Her får du blant annet sol året rundt, vulkanlandskap, turkist hav og hvite strender. Enten du vil ha en aktiv ferie eller en avslappende tid rundt bassengkanten kan Lanzarote friste med noe for enhver smak.

Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad, som har bodd på Lanzarote siden 2000. Sammen med Merethe Thortveit som er daglig leder ved sjømannskirken på Lanzarote, guider de oss gjennom den populære Kanariøyen.

fly + hotell
Reise til Lanzarote

Reise til Lanzarote

Kanariøyen som kan friste med noe for enhver smak.
Sjekk prisen her

Ute etter flere billige reiser? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår for restplass-reiser.

Hva er beste stedet å spise på Lanzarote?

De to Lanzarote-ekspertene klarer ikke trekke fram bare ett sted man bør spise, men kommer med en rekke anbefalinger på hvor man kan finne autentisk mat man forbinder med øya.

– Siden vi befinner oss på en øy ute i Atlanterhavet, går våre tanker til matopplevelser som har med havet å gjøre, forklarer de.

  • I Puerto del Carmen anbefaler de La Cofradia som ligger ved havnen
  • I Playa Blanca anbefaler de Brisa Marina som ligger på strandpromenaden

Ønsker man en virkelig autentisk opplevelse forteller de om Telecubbene som er spesielle for Lanzarote.

– Dette er et slags samfunnshus i mange landsbyer, som selger rimelig og lokal mat og drikke. Navnet kommer fra tiden da det bare var disse kafeene som hadde TV på øya, forklarer Kjeldstad.

Det kan lønne seg å bestille ferie nå, for snart kan avgiftene på Kanariøyene øke.

Hvor er beste stedet å bade på Lanzarote?

Bilde av en strand med turkist hav, i bakgrunnen kan man se et berg av lavastein. Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad som gir oss sine beste tips til en topp 5 Lanzarote-guide.
Papagayo er en populær strand på Lanzarote. Redaktør i Lanzaroteposten gir oss sine beste tips til den solfylte Kanariøyen. (Foto: Colourbox)

Her kan du forresten finne billige reiser til flere Kanariøyer!

Her kommer ekspertduoen med to anbefalinger hvorav den ene er på nordsiden av øya, og den andre er i sør.

Caleton Blanco finner du på nordøstsiden av øya og her får du kritthvite laguner. Her er det viktig å følge med på flo og fjære.

– Opplevelsen er klart mye bedre dersom man besøker stranden når det er fjære. Caleton Blanco på en slik dag gir deg følelsen av å være i Karibien, forteller ekspertene.

Papagayo som er like ved Playa Blanca i sør byr også på fantastiske strender som ofte blir kåret til noen av Spanias beste strender.

Hvor er beste stedet å oppleve kultur på?

Bilde av hvite murbygninger i Teguise på Lanzarote. Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad som gir oss sine beste tips til en topp 5 Lanzarote-guide.
Teguise, den tidligere hovedstaden på Lanzarote, er en sjarmerende by full av historie. Les hva redaktør i Lanzaroteposten anbefaler å gjøre på Kanariøyen. (Foto: Colourbox)

– Litt avhengig av hva man legger i begrepet kultur, sier Kjeldstad, og kommer med følgende anbefalinger:

Teguise, den tidligere hovedstaden på Lanzarote.

– Teguise er full av historie og en utrolig sjarmerende by å vandre gatelangs i. Besøk gjerne kirken, timple-museet, (timple er Kanariøyenes nasjonalinstrument, en liten gitar). Er du sprek kan du vandre opp til Sjørøverborgen Santa Barbara, foteller han.

Haria – de tusen palmers dal. Her kan du besøke den avdøde kunstneren Cessar Manriques gamle hus & atelier, gå innom den lokale kirken, ta en titt på rådhuset, spis på teleclubben i enden av gågaten eller vandre gatelangs og ta til deg atmosfæren i denne typiske landsbyen.

Hvor er beste stedet å shoppe på Lanzarote?

Liker du å shoppe når du er på ferie har du også flere alternativer på Lanzarote.

Foretrekker du kjøpesenter kan du velge mellom: Deiland i Playa Honda, Open Mall i Arrecife og Biosfera i Puerto del Carmen.

Foretrekker du lokale markeder anbefaler Kjeldstad disse to:

  • Haria som er en landsby nord på øya. Her finner du et kunst- og håndverksmarked hver lørdag.
  • I Teguise finner du øyas største marked hver søndag.

Hva er den beste fotturen på Lanzarote?

Bilde av en figur som holder et skilt hvor det står Timanfaya som er en nasjonalpark på Lanzarote. Vi har snakket med redaktør i Lanzaroteposten, Ola Kjeldstad som gir oss sine beste tips til en topp 5 Lanzarote-guide.
Liker du friluft bør du besøke nasjonalparken Timanfaya forteller redaktør i Lanzaroteposten. Han kommer med en rekke ting man bør oppleve på Kanariøyen. (Foto: Colourbox)

Foretrekker du å gå turer for å oppleve en destinasjon er kanskje en av disse anbefalingene for deg.

Nasjonalparken Timanfaya: Gå rundt vulkanen og ned i krateret til La Cuerva. Dette er en tilrettelagt gangsti som passer for de aller fleste. Man må følge skiltene og stiene; å gå utenom er forbudt.

Befinner du deg i Playa Blanca anbefaler Kjeldstad tre fotturer:

  • Bestig vulkanen Montaña Roja – også her kan du gå ned i krateret. 
  • Playa Blanca fra ende til annen – start dagen i området Las Coloradas og gå strandpromenaden til Fyret.
  • Puerto del Carmen til Puerto Calero er en veldig populær strekning i litt ulendt terreng. Mange tar taxibåten en av veiene.

Drømmer du heller om en annen Kanariøy? Her kan du lese Lillebror Sande Larsens guide til Gran Canaria.

Les mer på våre temasider: