Shopping

Leatherman: Disse multiverktøyene er best i 2023

Bilde av en hånd som holder en Leatherman Wave+, i bakgrunnen er grønt gress. Vi har samlet multiverktøyene som er best i test 2023. Velg mellom Leatherman, Skeletool, Leatherman Signal, Leatherman Wave+ og Gerber lommekniv. Vi svarer også på hvordan velge multiverktøy, samt er Leatherman ulovlig?
Vi har samlet multiverktøyene som er kåret til best i test i 2023, hvorav Leatherman, Wave, Signal og Skeletool er store favoritter. Vi svarer også på: er Leatherman ulovlig? (Foto: ABC Guider)

Vi har samlet geniale multiverktøy som er kåret til best i test i 2023. Leatherman Wave+, Signal og Skeletool er store favoritter.

Enten du er en eventyrlysten friluftsentusiast eller en handyman som trenger et kompakt verktøy til daglig bruk, kan en Leatherman være svaret. Dette er et verktøy som er lite i størrelsen, men som har mange bruksområder.

Vi har samlet de beste multiverktøyene på markedet i 2023.

Interessert i å gjøre flere gode produkt-kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Hvilken leatherman er best i 2023?

Det finnes mange varianter av det populære multiverktøyet, og for å gjøre valget enklere for deg har vi sett på hvilke som er kåret til best i test, samt til hvilke bruk hver enkelt passer best til.

Leatherman Skeletool: Best til de enkle oppgavene

Både Outdoorgearlab og Wirecutter kårer multiverktøyet Leatherman Skeletool til den beste for enkle oppgaver..

– Skeletool tar sikte på maksimal nytte fra mindre individuelle verktøy, noe som gjør den mer behagelig å bære, skriver Outdoorgearlab, noe Wirecutter sier seg enig i da de skryter spesielt for dens ergonomiske design som gjør den perfekt for enkle oppgaver.

Leatherman Skeletool

Leatherman Skeletool

Vekt: 142 g. Inneholder 7 forskjellige verktøy.
Sjekk prisen hos Magasinet Sjekk laveste pris her

Leatherman Signal: Den beste til friluft

Insider Reviews er stor fan av Leatherman Signal og kårer den til det beste multiverktøyet for friluftsentusiaster. Tripsavvy kaller det for den ultimate frilufts- og overlevelsesverktøyet.

– Vi mener dette er en enkel investering for alle som bruker tid på camping, fiske, jakt og andre friluftsaktiviteter, skriver Tripsavvy.

Interessert i friluft? Da bør du sjekke ut disse kikkertene som er kåret til best i test 2022/23.

Leatherman Signal

Leatherman Signal

Vekt: 212,6 g. Inneholder av 19 verktøy.
Sjekk prisen her

Leatherman Wave+: Her får du mye for pengene

Leatherman Wave+ er nok en testvinner fra Leatherman. Denne skryter Better Homes & Gardens (BHG) og Outdoorgearlab mye av da du får mange verktøy for pengene.

– Leatherman Wave+ multiverktøy har alt av verktøy du trenger for å få en jobb gjort, uten overflødig verktøy som gjør den tungvint å bære, skriver BHG.

Leatherman Wave+

Leatherman Wave+

Vekt: 241 g. Inneholder 18 forskjellige verktøy.
Sjekk prisen her

Garber Gear Armbar Drive: Den beste lommekniven

Er du på utkikk etter en enda mer kompakt multiverktøy vil kanskje en lommekniv være det beste valget for deg.

– Dette er et flott verktøy for nybegynnere, og for de som ønsker et kompakt multiverktøy, skriver Wirecutter.

Garber Gear Armbar Drive

Garber Gear Armbar Drive

Vekt: 88 g. Inneholder en kniv, syl, flaskeåpner, saks, og 2 forskjellige bits.
Sjekk prisen her

Hvordan velge et multiverktøy?

Å velge det rette multiverktøyet for dine behov kan være en utfordrende oppgave, gitt det brede utvalget av modeller tilgjengelige. Her er noen viktige faktorer du bør vurdere før du tar beslutningen:

  • Bruksområde: Tenk på hvilke oppgaver du primært vil bruke verktøyet til. Er du for eksempel friluftsentusiast, kan det være hensiktsmessig å vurdere en modell med funksjoner som er nyttige under camping, fotturer eller jakt.
  • Materialkvalitet: Kvaliteten på materialene som brukes i et multiverktøy, kan ha stor innvirkning på både holdbarheten og ytelsen.
  • Funksjonalitet: Multiverktøy kommer med en rekke ulike funksjoner og verktøy, som kniver, tang, filer, skrutrekkere, og mer. Vurder hvilke spesifikke funksjoner du trenger, og sørg for at modellen du velger, har de riktige verktøyene for dine oppgaver.
  • Bærbart eller allsidig: Tenk på hvor du planlegger å bruke multiverktøyet mest. Hvis du trenger et verktøy som du kan bære med deg i lommen, bør du vurdere kompakte modeller som er enkle å ha med seg.
  • Budsjett: Sett en realistisk prisgrense basert på dine behov og preferanser. multiverktøyene varierer i pris, og det er mulig å finne en modell som gir god verdi for pengene.

Er Leatherman lovlig?

I henhold til Straffeloven kan du ikke ha en Leatherman med deg på offentlig sted med mindre «det brukes til, bæres eller medbringes i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller et annet aktverdig formål», står det i loven.

For eksempel: En håndverker som er på jobb har et aktverdig formål. Drar han derimot på butikken med kniven i lommen rett etter jobb er det ikke aktverdig, og derfor ulovlig.