Shopping

Leatherman: Disse multiverktøyene er best i test

Bilde av en hånd som bruker en leatherman wave + til å skru en skrue i en hvit bokylle. Vi har sett på testene og funnet multiverktøyene som er kåret til best i test. Leatherman er en stor favoritt blant flere eksperter.
Vi har samlet multiverktøyene som er kåret til de beste, hvorav Leatherman Wave +, Signal og Skeletool er store favoritter. Vi svarer også på: er Leatherman ulovlig? (Foto: Marie Henriksen/ABC Guider)

Vi har samlet geniale multiverktøy som er kåret til best i test. Leatherman Wave+, Signal og Skeletool er store favoritter.

Enten du er en eventyrlysten friluftsentusiast eller en handyman som trenger et kompakt verktøy til daglig bruk, kan en Leatherman være svaret. Dette er et multiverktøy som er liten i størrelsen, men som har mange bruksområder.

For å gjøre valget enklere for deg har vi samlet multiverktøyene som får mye skryt av ekspertene.

Interessert i å gjøre flere gode produkt-kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Hvilken leatherman er best i test?

Det finnes en rekke multiverktøy, og vi har sett på hvilke som er kåret til best i test, samt til hvilket bruk hver enkelt passer best til. Under finner du ekspertenes favoritter.

Leatherman Skeletool: Best til de enkle oppgavene

Både Outdoorgearlab og Wirecutter kårer multiverktøyet Leatherman Skeletool til den beste for enkle oppgaver..

– Skeletool tar sikte på maksimal nytte fra mindre individuelle verktøy, noe som gjør den mer behagelig å bære, skriver Outdoorgearlab, noe Wirecutter sier seg enig i da de skryter spesielt for dens ergonomiske design som gjør den perfekt for enkle oppgaver.

Enkle oppgaver
Leatherman Skeletool CX

Leatherman Skeletool CX

Vekt: 142 g. Inneholder 8 forskjellige verktøy.
Pris nå: 1 349 kroner hos Fjellsport
Her får du den til laveste pris

Leatherman Signal: Den beste til friluft

Insider Reviews er stor fan av Leatherman Signal og kårer den til det beste multiverktøyet for friluftsentusiaster. Tripsavvy kaller det for den ultimate frilufts- og overlevelsesverktøyet.

– Vi mener dette er en enkel investering for alle som bruker tid på camping, fiske, jakt og andre friluftsaktiviteter, skriver Tripsavvy.

Interessert i friluft? Da bør du sjekke ut disse kikkertene som er kåret til best i test.

friluft
Leatherman Signal multiverktøy

Leatherman Signal multiverktøy

Vekt: 212,6 g. Inneholder av 19 verktøy.
Pris nå: 1 799 kroner hos Fjellsport
Her får du den til laveste pris

Leatherman Wave+: Her får du mye for pengene

Leatherman Wave+ er nok en testvinner fra Leatherman. Denne skryter Better Homes & Gardens (BHG) og Outdoorgearlab mye av da du får mange verktøy for pengene.

– Leatherman Wave+ multiverktøy har alt av verktøy du trenger for å få en jobb gjort, uten overflødig verktøy som gjør den tungvint å bære, skriver BHG.

mye for pengene
Leatherman wave +

Leatherman wave +

Vekt: 241 g. Inneholder 18 forskjellige verktøy.
Pris nå: 1 419 kroner hos Milrab
Her får du den til laveste pris

Garber Gear Armbar Drive: Den beste lommekniven

Er du på utkikk etter en enda mer kompakt multiverktøy vil kanskje en lommekniv være det beste valget for deg.

– Dette er et flott verktøy for nybegynnere, og for de som ønsker et kompakt multiverktøy, skriver Wirecutter.

lommekniv
Gerber ArmBar Drive

Gerber ArmBar Drive

Vekt: 88 g. Inneholder en kniv, syl, flaskeåpner, saks, og 2 forskjellige bits.
Pris nå: 416 kroner hos Staypro
Her får du den til laveste pris

Hvordan velge et multiverktøy?

Å velge det rette multiverktøyet for dine behov kan være en utfordrende oppgave, gitt det brede utvalget av modeller tilgjengelige. Her er noen viktige faktorer du bør vurdere før du tar beslutningen:

  • Bruksområde: Tenk på hvilke oppgaver du primært vil bruke verktøyet til. Er du for eksempel friluftsentusiast, kan det være hensiktsmessig å vurdere en modell med funksjoner som er nyttige under camping, fotturer eller jakt.
  • Materialkvalitet: Kvaliteten på materialene som brukes i et multiverktøy, kan ha stor innvirkning på både holdbarheten og ytelsen.
  • Funksjonalitet: Multiverktøy kommer med en rekke ulike funksjoner og verktøy, som kniver, tang, filer, skrutrekkere, og mer. Vurder hvilke spesifikke funksjoner du trenger, og sørg for at modellen du velger, har de riktige verktøyene for dine oppgaver.
  • Bærbart eller allsidig: Tenk på hvor du planlegger å bruke multiverktøyet mest. Hvis du trenger et verktøy som du kan bære med deg i lommen, bør du vurdere kompakte modeller som er enkle å ha med seg.
  • Budsjett: Sett en realistisk prisgrense basert på dine behov og preferanser. multiverktøyene varierer i pris, og det er mulig å finne en modell som gir god verdi for pengene.

Er Leatherman lovlig?

I henhold til Straffeloven kan du ikke ha en Leatherman med deg på offentlig sted med mindre «det brukes til, bæres eller medbringes i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller et annet aktverdig formål», står det i loven.

For eksempel: En håndverker som er på jobb har et aktverdig formål. Drar han derimot på butikken med kniven i lommen rett etter jobb er det ikke aktverdig, og derfor ulovlig.