Shopping

Lesebrett: Disse er best i test i 2024

Person som sitter i sofaen og holder to lesebrett. Fokuset er på lesebrettene. Vi har sett på produkttester for å finne lesebrettene som er kåret til best i test i 2024. Blant vinnerne finner du kindle lesebrett og kobo lesebrett.
Liker du å lese bøker? Da kan vi anbefale et lesebrett. Vi ha samlet lesebrettene som er kåret til best i test i 2024, og blant favorittene finner du Kindle og Kobo. Vi avslører også vår personlige favoritt. (Foto: Marie Henriksen/ABC Guider)

Liker du å lese bøker? Vi har samlet lesebrettene som er kåret til best i test i 2024. Blant favorittene finner du Kindle og Kobo.

Med sitt lette design, langvarige batterilevetid og muligheten til å lagre tusenvis av bøker, representerer et lesebrett den moderne lesers drøm.

Selv har jeg hatt en trofast Kindle i snart ti år, og kan med hånden på hjertet si at det er en av mine kjæreste eiendeler som bokelsker. Vi har derfor sett på en rekke produkttester for å finne hvilke lesebrett som er kåret til de beste av ekspertene.

Interessert i flere testvinnende produkter? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alle våre best i test-saker.

Kindle: Lesebrettene som er soleklare testvinnere

Det er ingen tvil om hvilket merke på lesebrett som er favoritten hos de aller fleste ekspertene, nemlig Amazon sitt lesebrett «Kindle». Her er det spesielt to modeller som trekkes fram, hvorav det ene blir beskrevet som et premium-valg.

Kindle Oasis 3:

En rekke produkttester kårer dette lesebrettet fra Kindle til det beste på markedet i 2024. Tek gir det blant annet 9 av 10 mulige poeng, mens Cnet roser den for skjermkvaliteten.

Begge testsidene velger også å trekke fram god ergonomi med de fysiske knappene man kan bruke for å «bla» i boken.

premium
Amazon Kindle Oasis 3

Amazon Kindle Oasis 3

– 8 GB-lagring
– 7” antirefleksskjerm
– Vanntett
– Lytt til lydbøker med Bluetooth
Pris nå: 3 823 kroner hos Multicom
Her får du den til laveste pris

Kindle Paperwhite 5:

Paperwhite er kanskje det mest populære lesebrettet blant Kindle-modellene. Kort forklart er dette et lesebrett som har blitt anbefalt eller kåret til best i test i over syv produkttester.

Selv har jeg en eldre modell av Paperwhite som jeg er veldig fornøyd med, så personlig kommer jeg helt klart til å gå for en ny Paperwhite i framtiden.

personlig favoritt
Amazon Kindle Paperwhite

Amazon Kindle Paperwhite

– 16 GB-lagring
– 6.8” antirefleksskjerm
– Vanntett
– Lytt til lydbøker med Bluetooth
Pris nå: 2 160 kroner hos CDON
Her får du den til laveste pris

Legg merke til at Kindle passer svært godt for deg som foretrekker å lese på engelsk da den er knyttet til Amazons økosystem. Noen opplever det som noe knotete å få lastet ned norske bøker, men det er langt fra umulig.

Foretrekker du å lytte til bøker? Da bør du sjekke ut denne saken som har samlet lydbok-appene som er best i test.

Kobo: Lesebrett som konkurrerer med Kindle i testene

Kobo er også et velkjent lesebrett-merke som blir lagt merke til av ekspertene. Her er det spesielt ett lesebrett som trekker det lengste strået i produkttestene.

Kobo Libra 2:

Techradar velger å kåre Kobo Libra 2 til det beste lesebrettet i 2024, mens Wired og Cnet kaller den det beste alternativet til Kindle.

– Kobo Libra 2 begynner å bli noen år gammelt, men vi synes fortsatt dette er det beste lesebrettet for de fleste. Designet og navigasjonsknappene er perfekt for enhåndsbruk og du får veldig mye for pengene her, er noe av det Techradar skriver om lesebrettet.

populær
Kobo Libra 2

Kobo Libra 2

– 32 GB-lagring
– 7” e-Ink skjerm
– Vanntett
– Lytt til lydbøker med Bluetooth
Pris nå: 2 190 kroner hos Dustin Home
Her får du den til laveste pris

Her har vi samlet en rekke fordeler med å lese bøker! Vi ble spesielt overrasket over punkt 3.

PocketBook: Lesebrett med suveren batterikapasitet

PocketBook er et mindre kjent merke som har lesebrett, men det betyr ikke at de ikke kan konkurrere med velkjente Kindle og Kobo.

PocketBook Era:

Dette lesebrettet har kanskje ikke fått noen best i test-tittel, men det betyr ikke at den ikke er bra produkt. Tek kategoriserer den som «anbefalt» og roser den for flott design, godt lys og at den er god å holde i, noe Techradar sier seg enige i da de testet dette lesebrettet.

anbefalt
Pocketbook Era kobber

Pocketbook Era kobber

– 64 GB-lagring
– 7″ HD+ e-ink Carta-skjerm
– Vanntett
– innebygd høyttaler og Bluetooth-tilkobling for tekst-til-tale
Pris nå: 2 930 kroner hos Dustin Home
Her får du den til laveste pris

Hvilket lesebrett skal jeg velge?

Når man vurderer å kjøpe et lesebrett, er det flere faktorer man bør tenke gjennom for å sikre at man velger en modell som best oppfyller ens behov og preferanser:

  • Batterilevetid: Sjekk hvor lenge batteriet varer mellom hver oppladning. Noen lesebrett kan vare i flere uker på én enkelt lading.
  • Lagringskapasitet: Vurder hvor mye lagringsplass du trenger for å lagre dine e-bøker, aviser og dokumenter. Noen lesebrett tilbyr muligheten for utvidbar lagring via microSD-kort.
  • Formatkompatibilitet: Forsikre deg om at lesebrettet støtter de filformatene du bruker mest, som ePub, PDF, MOBI, og andre.
  • Tilleggsfunksjoner: Noen lesebrett tilbyr ekstra funksjoner som ordbøker, oversettelsesverktøy, mulighet for å ta notater, osv.
  • Tilgjengelighet av bøker: Sjekk tilgjengeligheten av e-bøker gjennom lesebrettets tilknyttede butikk eller tjeneste, spesielt hvis du er interessert i spesifikke sjangere eller forfattere.

Les mer på våre temasider: