Aktiv

Løpesko til asfalt: Disse er best i test til dame og herre i 2024

Bilde av løpesko og joggesko til asfalt som alle er best i test til dame og herre i 2024, alle plassert over en grønn bakgrunn. De avbildede skoene er: Asics Gel-Kayano 30, Nike Pegasus 40, Hoka Clifton 9, Asics Novablast 4 og Saucony Endorphin Speed 3.
Vi har samlet løpesko og joggesko til asfalt som alle er best i test til dame og herre i 2024! Her finner du løpesko-favoritter fra merker som Asics, Nike, Hoka og Saucony. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Dette er årets beste løpesko til asfalt og til både dame og herre i 2024! Testvinnerne er fra merker som Nike, Hoka, Asics og Saucony!

Å løpe på asfalt er gjerne ikke førstevalget når det kommer til bærekraftig løping med tanke på skader på knær, hofter, ankler, akilles eller hæl, men for mange er det likevel eneste mulighet eller en favoritt. Løper du mye på asfalt er det derfor viktig å velge sko tilpasset nettopp det.

Kjennetegn for løpesko til asfalt er at de absorberer støt godt, har flatere såle med mindre mønster, og nok stabilitet og demping til å passe på leddene dine i det du løper. Under finner du løpeskoene som er best i test til dame og herre for bruk på asfalt i 2024!

Er du ute etter flere ekspert-anbefalinger eller best i test-produkter til trening? Her finner du alt vi skriver om løpesko til både dame og herre.

Beste i test-løpesko for overpronasjon og asfalt: Asics Gel-Kayano 30

Ikke bare en av årets beste løpesko for asfalt, men også den beste for overpronasjon, mener Marathonhandbook.com om joggeskoen fra Asics i 2024.

– Gel-Kayano er en av de beste skoene for stabilitet du finner, skryter nettsiden om løpeskoen de også mener at er godt dempet og den beste for å kontrollere overpronasjon.

dame (nyeste versjon)
ASICS Gel-Kayano 31

ASICS Gel-Kayano 31

Sjekk prisen her
Herre (nyeste versjon)
ASICS Gel-Kayano 31

ASICS Gel-Kayano 31

Sjekk prisen her

Nike Pegasus 40: Beste «daglige» løpesko til asfalt

– Hva gjør den best? spør Runrepeat.com etter å ha testet Nike Pegasus 40 i 2024, og bruker omtrent alle positive superlativ som finnes i det de kommenterer skoen:

Nike Pegasus 40 er en «force to be reckoned with». De kombinerer fremragende allsidighet, bemerkelsesverdig komfort, og ekstraordinær holdbarhet på en utmerket måte, skryter de av løpeskoen.

Jogge- og løpesko til dame og herre: Disse er best i test i 2024.

dame
Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40

Sjekk prisen her
herre
Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40

Sjekk prisen her

Best i test-løpesko for asfalt i 2024: Hoka Clifton 9

Irunfar.com mener det er joggesko-favoritten Hoka Clifton 9 som er den beste løpeskoen for asfalt til både dame og herre i 2024. De skryter av en superkomfortabel løpesko som er utmerket for restitusjons-turer og mener den, uten å være førstevalget for terreng, gjør en god jobb på begge.

– Men om du er på utkikk etter en hverdags, solid løpesko for restitusjons-turer og lange løpeturer, synes vi ikke at det finnes en bedre sko for øyeblikket.

dame
Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 9

Sjekk prisen her
herre
Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 9

Sjekk prisen her

Asics Novablast 4: Beste joggesko for løping på asfalt

Med 91 av 100 mulige poeng og utmerkelsen «superb» sikrer Asics Novablast 4 seg «best i test»-tittelen hos Runrepeat.com i 2024.

– Etter timesvis i labben og løpende på hardt underlag, steg Asics Novablast 4 frem som den beste løpeskoen for løping på asfalt, begrunner de utmerkelsen. De skryter av bedre grep, materialer av høy kvalitet og mer demping enn noen gang før.

Her finner du flere løpesko med karbonplate som er best i test i 2024!

dame
Asics Novablast 4

Asics Novablast 4

Sjekk prisen her
Herre

Saucony Endorphin Speed 3: Årets beste sko for løping på vei og asfalt

– Saucony har klart å gjøre en fantastisk sko enda bedre, skryter Rei.com og kårer Saucony Endorphin Speed 3 til årets beste sko for løping på vei og asfalt.

De synes løpeskoen gjorde det bra enten de skulle løpe konkurranse, tempoturer eller lange løpeturer.

Her finner du forresten løpeskoene til dame som er best i test i 2024.

dame (Nyeste versjon)
Saucony Endorphin Speed 4

Saucony Endorphin Speed 4

Sjekk prisen her
Herre (nyeste versjon)
Saucony Endorphin Speed 4

Saucony Endorphin Speed 4

Sjekk prisen her

Her avslører vi hvilke vanntette løpesko som er best i test i 2024.