Shopping

Luftfuktere: Disse er best i test

Luftfukter best i test: Collage av luftfuktere fra Wilfa, Meaco, Vicks og Dyson.
Har du tørt inneklima? Vi har funnet testvinner-luftfuktere fra merker som Wilfa, Meaco, Vicks og Dyson. (Foto: ABC Guider/ Herman Arneberg Johnsen)

En luftfukter kan ha positiv innvirkning inneklimaet ditt, og er gull verdt mot alt fra tørr hud til snorking. Vi har funnet 4 luftfuktere fra blant annet Wilfa og Dyson som alle er best i test!

Om du plages av tørr luft hjemme, kan det være en god idé å gå til anskaffelse av en god luftfukter. Visste du at alt fra din egen helse, til treverk og stueplanter kan ha godt av fuktigere luft hjemme? Dette kan du lese mer om lenger nede i artikkelen.

Disse luftfukterne er best i test:

Det finnes en rekke luftfuktere der ute, men ikke alle er garantert å gjøre en god jobb. Derfor har vi samlet de modellene som gjør det best i test, slik at du kan være sikker på å gjøre et godt kjøp.

Vil du lese flere best i test-saker som denne? Her finner du alle våre best i test-artikler!

Dyson luftfukter

Dette er en toppmoderne enhet som kombinerer funksjonene til en luftrenser, luftfukter og vifte i ett elegant design. Riktignok er den langt fra billig, men her får du altså 3 funksjoner i én, og de funksjonene gjør den visstnok i tillegg svært godt.

Hos anerkjente Tech Advisor får den 4.5 av 5 stjerner og utmerkelsen «Editor’s Choice», og de skriver følgende:

-Om du ser etter en luftfukter, er dette luksus-alternativet.

Samme rangering får den av Homes and Gardens, som kaller den en «game changer». Wired gir den 9 av 10 mulige poeng, og hos T3 får den full pott med 5 av 5 stjerner. Med andre ord: Om prisen ikke virker avskrekkende for deg, er dette et godt kjøp.

rolls royce-luftfukteren
Dyson PH04 Purifier humidify+cool formaldehyde

Dyson PH04 Purifier humidify+cool formaldehyde

Pris nå: 8 490 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Har du heller et for fuktig inneklima? Disse luftavfukterne er best i test.

Meaco luftfukter

MeacoMist 202 er en kompakt og effektiv luftfukter, designet for å forbedre luftfuktigheten i mellomstore rom. Med sitt enkle, brukervennlige design og stille drift, er denne enheten ideell for soverom eller hjemmekontor. Med HEPA-filteret filtrerer den også luften din.

Hos britiske The Telegraph får den 9 av 10 mulige poeng, og de liker at den er enkel å sette opp og få i gang til tross for at den har mange avanserte funksjoner.

kraftig og funksjonell
MeacoMist 202

MeacoMist 202

Pris nå: kroner hos
Sjekk prisen her

Wilfa luftfukter

Dette er en kraftig og funksjonell luftfukter, som er stillegående og har plass til mye vann. Hos norske Tek er den best i test med 9 av 10 mulige poeng, og de skriver følgende:

-Effektiviteten på maskinen er helt i toppen, og luftfuktigheten økte raskt i testrommet da vi kjørte den.

smarte funksjoner
Wilfa Hu-400bc Luftfukter

Wilfa Hu-400bc Luftfukter

Pris nå: kroner hos

Vicks luftfukter

Med sin kompakte størrelse passer Vicks EasyCare+ perfekt i mindre rom som soverom og barnerom. Den fungerer også som både en luftfukter og en innretning for å eteriske oljer.

Den scorer blant annet godt i testen til The Spruce, som liker at den er stillegående og ikke trenger å fylles ofte.

budsjettmodell
Vicks EasyCare+

Vicks EasyCare+

Sjekk prisen her

Derfor bør du ha en luftfukter:

Å ha en luftfukter i hjemmet kan være gunstig av flere grunner, spesielt i områder med tørt klima, eller i perioder av året hvor oppvarming er flittig i bruk og tørker ut inneluften. Her er fem gode grunner til hvorfor man bør vurdere å ha en luftfukter:

  1. Forbedrer luftkvaliteten: En luftfukter kan bidra til å opprettholde en ideell fuktighetsgrad i hjemmet, noe som er viktig for å skape et sunt og behagelig innemiljø, både for deg og plantene dine. Tørr luft kan forårsake ulike plager, som tørr hud, irriterte øyne, og tørre luftveier.
  2. Bedre helse: Lav fuktighet kan gjøre luftveiene mer utsatt for infeksjoner og kan forverre symptomer på astma og allergi. En luftfukter kan bidra til å lindre disse symptomene ved å tilføre fuktighet til luften.
  3. Bevarer møbler og treverk: Tørr luft kan føre til at treverk sprekker og skades. Ved å opprettholde en stabil fuktighetsgrad, kan en luftfukter bidra til å bevare treverk, inkludert møbler, gulv og musikkinstrumenter.
  4. Reduserer statisk elektrisitet: I tørre klimaer eller perioder med lav fuktighet, kan statisk elektrisitet bli et problem, noe som kan være irriterende og til og med skade elektroniske enheter. En luftfukter hjelper med å redusere statisk elektrisitet.
  5. Bedre søvnkvalitet: Tørr luft kan bidra til snorking og gjøre det ubehagelig å puste om natten, noe som kan forstyrre søvnen. En luftfukter kan bidra til et mer komfortabelt sovemiljø.

Det er imidlertid viktig å merke seg at en luftfukter må vedlikeholdes riktig for å unngå vekst av mugg og bakterier. For mye fuktighet kan også være skadelig, så det er viktig å overvåke fuktighetsnivåene for å sikre at de holder seg innenfor et sunt område.