Smarte tips

Lydbok-app: Her kan du prøve lydbøker gratis

Bilde av kvinne som sitter ved vann, smiler og hører på lydbok i høretelefoner. Hun har på seg en bruk jakke. Vi har tatt en titt på forskjellige lydbok-apper pg viser deg hvor du kan prøve lydbøker gratis, rangert etter lengde på prøveperioden. Lydbok-appene vi tar for oss er: BookBeat, Storytel, Nextory, Fabel, Podimo, og NLB. Vi avslører også hvilke som er best i test! Vi avslører også hvilke som er best i test!
Visste du at flere lydbok-apper tilbyr opptil 45 dagers gratis prøvetid? For deg som er ute etter å finne din favoritt har vi rangert dem alle etter lengde på prøvetiden. Vi avslører også hvilke som gjør det best i testene! (Foto: Colourbox)

Er et at nyttårsforsettene å lese flere bøker? Lydbøker gjør det enklere! Her kan du prøve lydbøker gratis, og disse tilbyr lengst prøvetid.

Vurderer du en lydbok-app, men er usikker på hvilken du skal velge? Det fine med en lydbok på øret er at det kan gjøres både stående, løpende og gående, men også mens du høvler gjennom kjedelige gjøremål som å støvsuge eller henge opp klær.

Vi har funnet frem forskjellige lydbok-apper og rangert dem etter hvor lang prøvetid du får hos de forskjellige. Så får du virkelig prøvd om dette er noe for deg før du abonnerer!

Er du klar over lystabben som kan koste deg flere tusen, eller hvordan man ikke bør drikke kaffe om morgenen? Her kan du finne alle våre visste du at-saker.

BookBeat: Prøv lydbøker gratis i 45 dager

Hos BookBeat kan du velge mellom over 900.000 lydbøker og e-bøker. Dette er med andre ord en fin app for deg som vil både lytte og lese bøkene i appen. Dagsavisen kåret BookBeat til den beste lydbok-appen da de testet lydbøker og skrøt av lesefunksjonen til appen som både lar deg zoome og endre på lysinnstillinger. Også Nettavisen valgte å dra frem BookBeat når de prøvde lydbok-apper.

– BookBeat har alle funksjonene man ser etter, skryter de.

En annen egenskap denne appen har er det at du bare betaler basert på antall timer du ønsker å lytte, og du kan dermed spare penger om du vet at du ikke kommer til å lytte så mye til appen. Startpris er på 79 kr/måned.

Her går vi mer i dybden på hvordan du velger du den beste lydbok-appen for deg.

Gratis i 45 dager
Lytt til lydbøker gratis i 45 dager

Lytt til lydbøker gratis i 45 dager

Nyt over 900.000 lydbøker og e-bøker hos BookBeat.
Sjekk hva prisen blir for deg her

Podimo: Lydbok og podkaster samlet på ett sted

Podimo skiller seg fra resten av lydbok-appene ved at den også tilbyr podkaster! Her finner du lydbøker innen alle sjangre og bestselgere innen blant annet krim, skjønnlitteratur og personlig utvikling. I tillegg får du tilgang til noen av Norges mest kjente podkaster som vanligvis ligger bak betalingsmur.

Podkastene du kan velge mellom er blant annet populære podkaster som G-Punktet, Fetisha+1, Janka og Marte og Fødselspodden. Appen koster 79 kroner i måneden.

Gratis i 45 dager
Podimo, prøv gratis i 45 dager

Podimo, prøv gratis i 45 dager

Sjekk prisen her

Nextory: Prøv gratis i 30 dager

Også hos Nextory får du muligheten til å både lese eller lytte. Her kan du velge mellom flere hundretusen e-bøker og lydbøker, bøker både til voksne og barn, og dermed noe for hele familien. Hva med å sette på en bok som underholder både foreldre og barn neste gang dere drar på hytta? Kanskje «Historien om Erling Braut Haaland», eller «Vitser: prøv å ikke le».

Appen finnes til både iOS og Android og tjenesten koster fra 149 kroner per måned.

Derfor er det ikke lurt å drikke kaffe om morgenen.

Gratis i 30 dager
Prøv Nextory gratis i 30 dager

Prøv Nextory gratis i 30 dager

Sjekk prisen her

Fabel: Prøv gratis i 4 uker

Hos Fabel kan du også velge abonnement basert på hvor mye du tror du kommer til å bruke appen, og dermed spare noen kroner i måneden. Hos Fabel finner du kun lydbøker, så dette er kanskje lydbok-appen for deg som vet du bare vil lytte til bøker.

Hva med å starte året med å lytte til den store snakkissen, og fjordårets mest solgte bok i Italia, «Å vanne blomster om kvelden» av Valérie Perrin? Eller å få svaret på hva som har gjort Shantaram av Gregory David Roberts til en internasjonal bestselger? Disse og tusenvis av andre lydbøker finner du i lydbok-appen til Fabel.

Derfor bør du ikke spise frosne bær.

Gratis i 4 uker

Nasjonalbiblioteket: Gratis lydbøker, e-bøker, studielitteratur og aviser

Visste du at du kan høre gratis lydbøker, finne studielitteratur og lese gratis aviser og bøker på nett hos Nasjonalbiblioteket? Med slagordet «Alle har rett til å lese!» deler de ut flere gratis tjenester, et skikkelig fint tilbud for deg som vil spare litt penger på litteratur eller annen informasjon.

Merk deg at selv om de tilbys på nett kan også disse lydbøkene og bøkene bli utlånt som på biblioteket, slik at du må sette deg på venteliste på både lydbøker og bøker.

Du fryser vel ikke disse matvarene?

Gratis
Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket

Gratis utlån av lydbøker og punktbøker. Alle har rett til å lese!
Sjekk prisen her

Storytel: 50% rabatt i 3 måneder

Storytel har også studentrabatt og du kan i tillegg prøve Storytel gratis i 14 dager som student. Hos Storytel får du tilgang til mer enn 500.000 lydbøker og e-bøker, go selv skriver de at nye bøker slippes hver dag. Dette er én av de to lydbok-appene som blir dratt frem som de beste da Nettavisen testet lydbøker.

– Tjenesten har ikke bare et enormt utvalg av lydbøker og e-bøker, men funksjonen som heter Lyttemål er helt genial, skryter de.

50% rabatt i 3 måneder

Les mer på våre temasider: