Smarte tips

Lydbok-app: Slik velger du den beste appen for deg

Ung jente som sitter i en lys sofa mens hun hører på en lydbok-app.Hun smiler mens hun strikker på lilla strikketøy. Her finner du de beste lydbok-appene på det norske markedet. Du kan velge mellom populære som Fabel, Storytel, Bookbeat, Nextory, Podimo. samt hvor du kan høre lydbok gratis.
Å lytte på lydbok er en avslappende aktivitet som passer alle årstider. Vi har samlet flere lydbok-apper, som Fabel, Storytel, Bookbeat og Podimo, og forteller egenskapene til hver av dem slik at du kan finne den som passer best til deg. (Foto: Runa Sommerfelt/Redigert ved hjelp av AI)

Fordyp deg i en god bok. Vi har samlet alle lydbok-appene på markedet, som Fabel og Storytel, og hjelper deg med å finne den som er best til akkurat deg.

Lydbok-apper har blitt svært populære de siste årene, og med god grunn, for med lydbøker kan du enkelt drømme deg bort til en annen verden. Det finnes vel egentlig ingen begrensninger på hvor litteraturen kan ta oss med?

Det finnes et hav av lydboktjenester og vi har samlet de beste på det norske markedet.

Liker du å gjøre gode kjøp? Her kan du lese alle våre best i test-saker.

Hvilken lydbok-app er best?

Det finnes et stort utvalg av lydbok-apper på markedet og det kan derfor være vanskelig å finne tjenesten som passer best til deg. Vi har samlet flere kjente lydbok-apper hvor vi også forklarer fordelene med hver av de forskjellige. Som regel er de nokså like, men det finnes noen forskjeller. Har du en bestemt bok du ønsker å lytte til kan det være lurt å søke etter denne før du eventuelt velger tjeneste.

Vi har også samlet noen av de mest populære bøkene på hver app slik at du kan finne den du liker best.

Best i test: Storytel

Techradar har gjort en kåring av lydbok-apper, og her er det Storytel som stikker av med seieren og blir kåret til best i test. Testpanelet trekker spesielt fram at denne tjenesten har et stort utvalg med både lydbøker og ebøker.

– Appen er også veldig enkel å navigere, og den byr på et stort utvalg av smarte funksjoner, skriver Techradar.

50% i tre måneder
Storytel

Storytel

50 % rabatt på lydbøker i 3 måneder
Sjekk ut Storytel her

Enten du foretrekker krim, fakta, romanse, feel-good eller en annen sjanger, har Storytel garantert noe for deg. Her er noen favoritter:

 • Vinterhagen av Kristin Hannah
 • Øya av Adrian McKinty
 • Trønderen fra Waterloo av Leif B. Lillegaard
 • Der hvite liljer vokser av Jorid Mathiassen
 • Rinnanbanden – Infiltrasjonen, torturen, oppgjøret av Aage G. Sivertsen

Fabel: For deg som skal på bilferie

Fabel er også en svært populær lydbok-app her til lands. Her finner du et stort utvalg av lydbøker, men legg merke til at de ikke tilbyr ebøker. Dette er derimot en veldig fin lydbok-app for deg som skal på bilferie da den er én av få lydboktjenester som tilbyr bilmodus.

4 uker gratis
Fabel

Fabel

Lytt til lydbøker gratis i 4 uker
Sjekk ut Fabel her

Fabel tilbyr blant annet:

 • En rekke bøker fra den populære forfatteren Lucinda Riley.
 • Mange bøker av Jo Nesbø
 • Stort utvalg barnebøker som blant annet «Herman» av Herman Flesvig og Erlend Loe, og serien «Detektivbyrå nr. 2» av Jørn Lier Horst.

BookBeat: Stort utvalg av biografier

Bookbeat er en lydbok-app med voksende popularitet her til lands. Techradar kaller det en nedskalert og lettnavigert app, og den passer derfor spesielt godt for deg som kun er ute etter de mest nødvendige funksjonene for å lytte på lydbøker.

45 dager gratis
BookBeat

BookBeat

Lytt til lydbøker gratis i 45 dager
Sjekk ut BookBeat her

Bookbeat har et stort utvalg med kjente biografier av blant annet, Jens Stoltenberg, Therese Johaug, Sophie Elise, Petter Stordalen og Abida Raja, for å nevne noen.

Lydboktjenesten har også et stort utvalg av bøker på engelsk, samt andre språk.

Nextory: For deg som liker å lese ebøker

Nextory er en mindre kjent lydbok-app i Norge, og denne har derfor ikke like stort utvalg av norske lydbøker som de andre tjenestene. Det betyr ikke at Nextory ikke har sine fordeler, for leser du oftere ebøker enn du lytter til lydbøker er dette den beste tjenesten for deg.

30 dager gratis
Nextory

Nextory

Lytt til lydbøker gratis i 30 dager
Sjekk ut Nextory her

Du kan finne bøker fra Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Lucinda Riley og mange flere hos Nextory.

Podimo: For deg som elsker podcast

Sist men ikke minst har vi Podimo. Selv om denne tjenesten er mest kjent for podcast, kan man også finne lydbøker her. Dette er derfor den beste appen for deg som vil ha både lydbøker og mange spennende podcaster. Er det kun lydbøker du er på utkikk etter, ville vi valgt en av de andre tjenestene.

14 dager gratis
Podimo

Podimo

Lytt til lydbøker og populære podcast gratis i 14 dager.
Sjekk ut Podimo her

Noen populære podcaster du kan høre hos Podimo er:

 • True crime: Kriminalkrøniken
 • Inspirerende: Suksess med Jan Thomas
 • Lær noe nytt: 198 land med Einar Tørnquist
 • Historie: Heksene i nord

Lytt til lydbøker gratis

Visste du at i tillegg til tjenestene over, som alle koster penger over tid, finnes det måter å lytte på lydbok gratis? Dersom man er medlem av et bibliotek vel å merke.

Hos Bookbites, Allbok og Nasjonalbiblioteket får du nemlig et utvalg av både lydbøker og ebøker. Utvalget vil derimot variere basert på hvilket bibliotek du er medlem av og hva de har å tilby. Også er det et klassisk bibliotekssystem hvor man kun kan lytte eller lese dersom boken ikke er utlånt.

Hvorfor lydbok?

Å lese bøker kan visstnok føre til kognitivt engasjement (som er sier noe om hvor investerte man er i læringen), noe som kan forbedre blant annet ordforrådet ditt og konsentrasjonsevnen. Det kan også påvirke empati, sosial forståelse og emosjonell intelligens, skriver Ledernytt.

Men så er det ikke alle som liker å lese, som sliter med lesevansker, eller bare trenger en pause fra sider med ord etter ord. Da kan lydbøker være et godt valgt for deg, og i tillegg får du også fordelene ved å lytte til lydbøker; Ung Forskning viser til en studie gjort av University of Berkeley i USA, publisert i 2019, som nesten ikke fant noen forskjeller på hjerneaktiviteten til de som leste bok i forhold til de som lyttet til bok. Og forsker Alexandra Borg mener at lydbøkene gjør at flere får muligheten til å få gleden av bøker, skriver Ung Forskning.

Her kan du lese flere fordeler med å lese bøker