Reise

Magiske Malaga og Alicante: Nyt livet på Spanias solkyst

palmesus på badestrand i marbella
I Marbella varer sommertemperaturene fra april til ut oktober, og det perfekte klimaet innbyr til rolige dager på en av Marbellas 24 (!) strender. (Foto: Colourbox)

Costa del Sol er selve bildet på spansk ferielykke for nordmenn. Her finner du byer som Alicante, Malaga, Merbella og Torrevieja.

I omkring 40 år har småfrosne nordmenn trukket til den spanske sørkysten, kalt Costa del Sol. Det var hit de første charterreisene gikk for 40 år siden. Her kunne man nyte det herlige klimaet, sole seg på de mange vakre sandstrendene og bade i det innbydende Middelhavet. Legg til nydelig mat, spennende kultur og historie, sjarmerende fiskerlandsbyer og sydende storbyer så får du den komplette ferieopplevelsen.

På Startsiden Guider finner du flere reisetips

Her finner du populære reisemål som perler på en snor. Malaga, Alicante, Marbella, Torrevieja, Fuengerola og Puerto Banus ligger alle på den spanske solkysten, Costa del Sol.

På solkysten er det godt klima hele året. Snittemperaturen er på 21 grader, men varmest på sommeren hvor du kan nyte et sted mellom 25 og 30 grader.

Barcelona er også svært populært hos norske turister.

Fly og hotell til Spania

Apollo satser på den spanske solkysten. Her er det mulig å bestille fly og hotell, eller charterreise.
Bestill hos Apollo

Costa del Sol: Strandliv og kulinariske opplevelser

nerja strand Andalucía costal del sol spania malaga alicante
Nerja er en sjarmerende andalusisk by plassert ved Middelhavet. I ryggen har den Sierra Nevada og Malaga ligger mindre enn ti mil unna. (Foto: Colourbox)

Costa del Sol er navnet på den 20 mil lange kystlinje i Andalucia på Spanias sørkyst. Solkysten strekker seg langs middelhavskysten fra Nerja, forbi Málaga og til østenfor grensen til Cádiz-provinsen. Det er et spennende reisemål for de som ønsker opplevelser i løpet av ferien. Her er det rikelig med aktiviteter, uavhengig av om du er interessert i shopping, uteliv eller golf. Du kan besøke alt fra små fjellandsbyer til vakre slott.

Her finner du billige restplasser

For deg som mener et lykkelig liv bør omfatte kulinariske opplevelser, er det verdt å vite at det andalusiske kjøkken er regnet som et av de beste i hele Spania, og den spanske retten paella stammer herifra.

De tallrike, gylne sandstrendene langs Costa del Sol kommer i alle mulige former og størrelser – fra lange og korte til fin- og grovkornet sand. Flere er langgrunne og du kan enkelt leie både solseng og parasoll. Bare ikke glem å smøre deg inn med rikelige mengder solkrem og husk å bruke solbriller.

Alicante 

oversiktsbilde av Alicante på dagtid
Borghøyden i Alicante er en fin fottur. Herifra kan du se alt hva den spanske byen har å by på. (Foto: Diego Delso / Wikimedia / CC.BY-SA.3.0)

Det er med god grunn til at turister flokker til Alicante. Byen med 330 000 innbyggere har noen av de flotteste strendene på fastlandet i Spania. Vil du ha liv og røre, er det i gamlebyen El Barrio eller på havnepromoenaden Explanada de Espania det skjer. Begge er attraksjoner i seg selv. Her er det mulig å sette seg ned ved en fortausrestaurant, hvor du kan nyte livet med paella eller tapas.

Byen er også attraktiv for barnefamilier. Familieparken Terra Mitca og badelandet Aqualandia er populære destinasjoner for de minste.

Reisetips: Slik får du bagasjen først på bagasjebåndet

Kort vei unna ligger også storbyen Valencia, som er Spanias tredje største by. Har du leiebil, er det verdt å ta turen innom. Dit kjører du på under to timer.

Hoteller i Alicante

Booking.com

Malaga – Hovedstaden på Costa del Sol

malaga på kveldstid viser opplyste slott og gamle bygninger
Malaga er Costa del Sols hovedstad og det perfekt utgangspunktet for å utforske denne delen av Andalucia. (Foto: Colourbox)

Malaga er byen hvor mange spanjoler velger å legge ferien sin. Det er ikke så rart, den blir omtalt som «Paradisbyen» av spanjolene og har over 300 soldager i året. Dermed skal du ha uflaks hvis du opplever regn. Malaga er en storby å regne for nordmenn, med mer enn 500 000 innbyggere er den provinshovedstaden i Andalucia. Fordelen med Malaga er at den har småbyens sjarm fordi bykjernen er så kompakt, og det viktigste er innen gangavstand. 

Byen er også Pablo Picassos fødeby. Derfor har også Malaga et eget Picassomuseum med over 200 originale verker.

Hoteller i Malaga

Booking.com

Marbella – Se og bli sett

båthavnen i puerto bonus i Marbella står luksusyachtene på rekke og rad.
I båthavnen i Puerto Banus i Marbella står luksusyachtene på rekke og rad. Marbella er jetset-byen i Spania. (Foto: Colourbox)

Marbella er Spanias svar på St-Tropez i Frankrike. Jetsetbyen er blant Spanias mest glamorøse byer, og mange reiser hit for å se og bli sett på de mange eksklusive beachklubbene. Byen tiltrekker seg mer enn 5 millioner turister i året, som gjør den til en av Spanias mest besøkte byer. 

Her ligger også Puerto Banus, som er de rikes lekegrind. Her finner du enorme villaer, eksklusive biler og yachter på sjøen man ikke ser manken til i Norge.

Selv om byen går for å være blant Spanias mest eksklusive, går det an å reise hit på et alminnelig feriebudsjett. 

Hoteller i Marbella

Booking.com

Torrevieja – Mange fastboende nordmenn

strandpromenaden i Torrevieja er et flott sted å være
Strandpromenaden i Torrevieja byr på mange fine opplevelser. Slå deg ned ved en fortausrestaurant, eller ta deg en tur på stranden. (Foto: Colourbox)

Torrevieja er en stor favoritt for mange nordmenn, og det er ikke uten grunn til at byen har mange fastboende nordmenn. Er du heldig, kjenner du kanskje noen du kan besøke. Dermed bør du ikke bli overrasket hvis du hører norsk tale i byen. 

Byen har mye å by på. Den har et rikholdig restauranttilbud, mer enn 10 strender å velge i mellom, hvor den mest kjente er Playa de La Mata. Byen byr også på vakker natur, og svært fine parker hvor du kan slappe av. Med omlag 80 000 innbyggere, er den langt mindre enn Alicante og Malaga. Det skal sies at befolkningstallet vokser til godt over 500 000 i sommermånedene.

Hoteller i Torrevieja

Booking.com

Les mer på våre temasider: