Mat og drikke

Matkasse: Slik velger du den beste matkassen for deg

Beste matkasse 2023: Dette er matkassene du kan velge mellom, og slik velger du riktig.

Hvilken matkasse er best til dine behov? Her er utvalget enten du vil være sunn, glutenfri, vegetar, ha noe kjapt eller ha matkasse for 1.

Starte året enkelt, kjapt sunt og lettvint med en matkasse? Såkalte matkasser har i senere år blitt svært utbredt her til lands. I gamle dager kunne du i noen tilfeller få levert matvarer på døra med en budgutt fra din lokale kolonial, men det var først og fremst et tilbud benyttet av eldre og uføre. 

Matkasser
Annonselenke

I 2023, derimot, får vi mat på døra i alle slags variasjoner og formater. Bor du i en by kan du for eksempel bestille ferdiglaget mat fra restauranter via matleveringsapper. 

Matkasser er på sin side en løsning som ligger et sted mellom å gå på butikken med lang handleliste, og det å få maten ferdiglaget på døra. I denne guiden skal vi ta for oss de selskapene som tilbyr matkasser som består av utvalgte og oppmålte ingredienser og oppskrifter som steg for steg viser hvordan du kan lage middagsretter av dem. På denne måten finner du enkelt ut om det er matkasse fra Hello Fresh, Adams matkasse, Godt levert eller Kokkeløren som passer deg best.

Hvem er matkasser for?

En matkasse levert på døra til et angitt tidspunkt i uka, kan være veldig praktisk og tidsbesparende for de fleste. Om du for eksempel har vanskeligheter med å variere og rullere hva du lager til middag i løpet av uken, og ofte ender opp med uinspirert og kjedelig mat, kan en matkasse være gull verdt. 

Det samme gjelder om du synes det er vanskelig å vurdere hvor mye mat du skal lage, da mengden mat i matkassene er tilpasset antall personer som skal spise. 

Tidsklemma er jo også en utfordring i mange nordmenns hverdag, og det kunne å slippe å handle og planlegge måltider selv, kan jo spare en god del tid. Penger kan man og spare, spesielt om man er av typen som kanskje handler litt for ofte på tom mage, og ender med å dra med seg hjem alt for mye unødvendig mat og drikke hjem. 

Bilde av ingredienser og ferske produkt i et eksempel på en matkasse
I en matkasse får man riktig mengde mat til et hvert måltid, det kan man spare penger på! Spesielt om man er av typen som kanskje handler litt for ofte på tom mage, og ender med å dra med seg hjem alt for mye unødvendig mat og drikke hjem.  (Foto: ABC Brand Studio)

Matkasse-test: Se hva vi syntes da vi testet makasse fra Hello Fresh

Når du skal velge matkassen som passer best for deg, anbefaler vi at du benytter deg av at samtlige matkasse-selskap har rabatterte kasser for nye kunder. På den måten kan du prøve dem ut og se om de passer deg og dine til en rabattert pris. Om matkassene ikke skulle falle i smak, kan du enkelt og greit bare si opp avtalen og prøve en annen matkasse-tilbyder.

Det norske matkasse-markedet består av 3 eller 4 aktører, litt avhengig av hvordan du ser på det:

Adams matkasse

Godt levert

Hello Fresh

Kokkeløren

Men hvem de ulike matkassene og selskapene passer best for, kommer til syvende og sist an på behov og diett. Her er vår oversikt over de ulike matkasse-kategoriene:

Beste matkasse for de i tidsklemma

Om du synes det er utfordrende å få hverdagene til å gå opp, og at middagene stort sett handler om å få i seg føde på kortest mulig og mest effektivt vis, kan en såkalt «ekspresspakke» være midt i blinken.

Både Godt levert og Adams matkasse (som begge har samme eier) tilbyr en matkasse med innhold valgt ut for dem som vil ha middagen på bordet kjapt. I dette tilfellet betyr det at middagsrettene skal ta mellom 15 og 20 minutter å tilberede.

HelloFresh tilbyr også en kategori for raske og enkle måltider, med minst 5 nye måltider hver uke.

Ekspress-kasse fra Godt levert

3 middager til 4 personer for 999 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Ekspress-kasse fra Adams matkasse

3 middager til 4 personer for 1039 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Hello Fresh

3 middager til 4 personer for 880 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Matkasse: Singel og aleneboer

Om du ikke har andre munner å mette enn din egen, kan det være mange fordeler ved å ha en matkasse myntet på én person. De fleste matkassene der ute er nemlig gjerne tiltenkt par eller familier, og det er kun Godtlevert som tilbyr en singel-matkasse.

Singelkassen fra Godt levert

3 middager til 1 person for 529 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Sunn matkasse for den helsebevisste

Om du har ambisjoner om å spise sunnere, kan det være en god idé å la et matkasse-selskap komponere ukesmenyen din. Da slipper du å falle for enkle fristelser, samtidig som du får i deg sunnere og mer variert mat enn du kanskje klarer å planlegge selv.

Innenfor denne kategorien matkasser er det masse å velge mellom, blant annet har Godt levert et matkasse utviklet i samarbeid med Roede. HelloFresh har også mange retter du kan velge blant innenfor kategorier som “vegetarisk” “kalorismart” og “fisk og grønnsaker”

Roede-kassen fra Godt levert

3 middager til 4 personer for 999 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Sunn og lett-kassen fra Adams matkasse

3 middager til 4 personer for 1039 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Kalorismarte oppskrifter fra Hello Fresh

3 middager til 4 personer for 880 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Vegetarisk, laktosefri og glutenfri matkasse

Enten om du er vegetarianer, eller ikke kan spise laktose eller gluten, finnes det egne matkasser for deg også.

Vegetar-kasse fra Godt levert

3 middager til 4 personer for 999 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Laktosefri-kassen fra Adams matkasse

3 middager til 4 personer for 1039 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Glutenfri-kassen fra Adams matkasse.

3 middager til 4 personer for 1039 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Matkassene for livsnyterne

Det er i denne siste kategorien at landets fjerde tilbyder av matkasser, Kokkeløren, endelig får en plass. I motsetning til konkurrentene, som lar deg velge og vrake på tvers av menyer etter behov, har Kokkeløren en litt annen tilnærming.

De tilbyr nemlig kun 3 retter i uka, med alt fra norsk bondekost til eksotiske retter fra verden over. Med et fokus på småskalaprodusenter og kvalitet, er dette annerledes-matkassen som er super for deg som bare trenger litt inspirasjon i mathverdagen. Kokkeløren har også stukket av med topprangeringen i en rekke matkasse-tester de siste årene, som Godt.no, Dagbladet og TV2.

Apropos inspirasjon, har også Adams matkasse en kasse med fokus på matglede, med det de kaller sine «mest inspirerende og smakfulle retter».

Kokkeløren

3 middager til 4 personer for 1270 kroner i uka.
Produktet er ikke tilgjengelig akkurat nå

Inspirasjons-kasse fra Adams matkasse

3 middager til 4 personer for 1039 kroner i uka.
Skaff deg matkassen her!

Les mer på våre temasider: