Mat og drikke

Middag med kjøttdeig: 5 gode og billige middagstips

Middag med kjøttdeig: Nærbilde av nudelrett med kjøttdeig. Vi gir deg her 5 tips og oppskrifter på middag med kjøttdeig.
Middag med kjøttdeig: Kjøttdeig er en god og anvendelig ingrediens til middagsmaten. Vi gir deg 5 middagstips! (Foto: Matprat, Astrid Hals)

Lyst på en god middag? Her er 5 gode middagstips til middag med kjøttdeig, som er perfekte til travle hverdager!

Vi har alle vært der: Du har en pakke kjøttdeig eller to i kjøleskapet, men vet ikke hva du skal bruke den til. Da er det jo veldig greit at kjøttdeig er så anvendelig som det er, og passer i matretter fra kjøkken verden over! Her har du 5 middagstips til middag med kjøttdeig, enten du vil ha sunn, kjapp, enkel eller rask.

Vi har funnet 5 knallgode oppskrifter til middag med kjøttdeig hos oppskriftseksperten MatPrat, som alle er både enkle og billige å lage.

Sulten på noe annet enn kjøttdeig? Sjekk ut vår samleside for smakfulle oppskrifter!

Sunn og kjapp middag med kjøttdeig: Gryterett med kjøttdeig

Bilde av middag med kjøttdeig, en gryterett med blant annet gulrot.
Middag med kjøttdeig: En god hverdagsgryte blir fort en favoritt hos store og små. (Foto: Matprat, Astrid Hals)
Tid
20 min
Porsjoner
4

Denne gryteretten er mild og god på smak, og kan spises slik den er, eller med tilbehør som ris eller poteter!

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Stek kjøttdeig

Varm en dyp stekepanne eller sauteringspanne med margarin eller olje. Stek kjøttdeigen i omganger til den begynner å få farge.

2. Kok opp

Finsnitt purreløk, finhakk hvitløk, riv gulrot grovt og hakk tomat. Ha alt i gryten og tilsett buljong. La det hele småkoke et par minutter og smak til med salt og pepper.

Billig og enkel middag med kjøttdeig: Nudler med kjøttdeig

Middag med kjøttdeig: Nærbilde av nudelrett med kjøttdeig. Vi gir deg her 5 tips og oppskrifter på middag med kjøttdeig.
Middag med kjøttdeig: Kjøttdeig er en god og anvendelig ingrediens til middagsmaten.
Tid
30 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Stek kjøttdeigen

Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeig i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

2. Vask og skjær grønnsaker

Vask, skrell og kutt gulrot og sellerirot i strimler. Del brokkoli i mindre biter. Stek alle grønnsakene med finhakket hvitløk og ingefær.

3. Kok nudler

Kok nudler etter anvisning på pakken.

4. Bland sammen

Bland kjøttdeig, grønnsaker og nudler, tilsett soyasaus og kraften fra aspargesbønneboksen.

Skålsett med spisepinner

Skålsett med spisepinner

Server ris eller japansk inspirerte retter i de fine skålene fra Tokyo Design Studio.
Sjekk prisen her

God middag med kjøttdeig: Kålruletter

Middag med kjøttdeig: En pent anrettet tallerken med kålruletter, poteter, tyttebær og saus.
Middag med kjøttdeig: Kålruletter er en gammel klassiker som fortjener et comeback.
Tid
50 min
Porsjoner
4

Kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær er tradisjonsmat som smaker! Vi har brukt kinakål, som er enkel å brette og og holder godt på grønnfargen. Server kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær, eller hvit saus og stekt bacon.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Miks sammen

Ha kjøttdeig, salt, pepper, muskat og ingefær i en hurtigmikser og kjør den i 20-25 sekunder, til du kjøttdeigen blir klebrig. Spe med melk og tilsett potetmel i to omganger.

2. Skjær og skyll kålen

Skjær vekk litt av den nederste hvite delen på kinakålen og skyll bladene godt. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av.

3. Rull sammen

Legg bladene på kjøkkenpapir slik at de blir så tørre som mulig. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og rull dem sammen til en liten, tett pakke. Bind dem sammen med et lite stykke hyssing, eller legg dem tett i tett i en ildfast form eller panne med skjøten ned.

4. Kok

Slå på kokende buljong og la dem koke i ca. 15 minutter i panne med lokk, eller sett dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus.

Har du en airfryer? Les våre 5 gode oppskrifter til airfryer!

Burger med asiatisk smak

Middag med kjøttdeig: En tallerken med tre burgere.
Middag med kjøttdeig: Denne burgeren har en spenstig vri! (Foto: Mari Svenningsen)
Tid
30 min
Porsjoner
4

Små, spicy burgere med smak av chili, friske urter og krydder. Godt for store og små!

Ingredienser

  • Burger

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Korianderdressing

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Tilbehør

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Bland sammen

Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, men ikke for mye da den blir seig.

2. Form deigen

Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver del til en rund hamburger.

3. Stek burgerne

Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.

4. Lag dressing

Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

5. Bland agurk med dressingen

Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt agurken i tynne skiver. Bland agurkskiver sammen med dressingen.

Bakepensel

Bakepensel

Pensle burgerne med denne!
Sjekk prisen her

Biff Lindstrøm

Middag med kjøttdeig: En tallerken med Biff Lindstrøm med tilbehør.
Middag med kjøttdeig: En god og gammel klassiker er Biff Lindstrøm, som garantert slår an! (Foto: Mari Svenningsen)
Tid
33 min
Porsjoner
4

Retten «Biff Lindstrøm» er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Speilegg

  • info
  • info
  • Tilbehør:

  • info
  • info
  • info

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.