Middagstips: 10 smakfulle middager på under 30 minutter

10 middagstips med oppskrifter på middager du lager på under 30 minutter. La deg inspirere til sunn, enkel, rask eller vegetar til middag.
Trenger du middagstips fordi du igjen lurer på hva du skal lage til middag? Eller er du rett og slett matlei og på jakt etter nye ideer og tips til helge- eller hverdagsmiddagen? Vi har i funnet frem 10 kjappe, enkle, sunne og ikke minst skikkelig smakfulle middager fra Frukt.no som vil falle i smak hos både barn og voksne! Fordi det er hele 10 middagstips har du her også middagstips nok til en hel ukesmeny om du ønsker.
10 middagstips til helg og hverdag på under 30 minutter
Middagstipsene passer deg som er lei av å lure på hva du skal lage til middag, som vil spise mer grønt eller som liker at det går fort å lage sunne, men smakfulle middager til hverdags og til helg.
Middagstipseme har alle ingredienser du finner på en hver dagligvare, korte ingrediens-lister og passer alle sammen inn i en hektisk hverdag. Kos deg med inspirasjon fra blant annet Italia, Asia og Frankrike, mens du nyter en deilig asiatisk kyllingwok med sursøt saus, nydelig Pizza Margherita eller kremet pasta med hjemmelaget pesto.
Vil du ha flere middagtips? Her samler vi alle middagstips vi skriver, og middager hele familien, barn og gjester vil elske!
Våre 10 middagstips
- Sursøt kyllingwok med grønnsaker Klikk her for å komme til oppskriften med kylling
- Tortellini med hjemmelaget pesto Klikk her for å komme til oppskriften på smakfull pasta
- Fiskesuppe med laks Klikk her for å komme til oppskriften på fiskesuppe
- Middagstips: Kjøttdeig i laab servert i kålblader Klikk her for å komme til oppskriften
- Lakseburger med dressing Klikk her for å komme til oppskriften på den sunne helgemiddagen
- Brokkolisuppe med sprøstekt halloumi Klikk her for å komme til oppskriften på brokkolisuppe
- Terte med egg, ost og bacon Klikk her for å komme til oppskriften på terte
- Barnevennlig pizza Margherita Klikk her for å komme til oppskriften på pizza
- Rask og familievennlig brokkoli- og pastagrateng Klikk her for å komme til oppskriften på den smakfulle pastagratengen
- Sunn laksewrap med grønnsaker Klikk her for å komme til oppskriften med laks i wrap
Middagstips kyllingmiddag: Sursøt kyllingwok med grønnsaker

20 min
4
Denne asiatiske wokretten, med kylling, masse friske grønnsaker og sursøt saus lager du i en fei, og så smaker den i tillegg fantastisk. Vi foreslår å servere den med nykokt ris eller brød.
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Saus:
-
-
-
-
Slik gjør du
1.
Start med å skjære opp kylling, gulrot og paprika i strimler. Del så ananas og vårløken i biter.
2.
Videre steker du kylling i 1 spiseskje olje til den får litt farge (ca. 2 minutter). Tilsett så gulrot, cashewnøtter og vårløk. Stek disse i 1 minutt og ha så i paprika og ananas. Stek i alt sammen i 2 minutter til.
3.
Rør chilisaus inn i honning og bland i resten av ingrediensene. Hell sausen over wokblandingen. Ha så i erter, og varm alt sammen til ertene er varme.
Vil du spise det asiatiske middagstipset med spisepinner lærer vi deg å spise med spisepinner her.
Middagstips vegetarmiddag: Tortellini med hjemmelaget pesto

20 min
4
Denne smakfulle pastaretten med hjemmelaget pesto er både rask og enkel å tilberede, og nydelige smaker av pesto, basilikum og parmesan gjør den til en Italiensk klassiker.
Ingredienser
-
-
Pesto:
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
1.
250 g fersk tortellini eller annen foretrukken pasta.
2.
Bland alt, foruten oljen, i en foodprosessor og til alt er skikkelig blandet. Spe så på med litt olje til du har oppnådd en passe tykk pesto. Smak så pestoen til med salt og pepper.
3.
Server den hjemmelagede pestoen til nykokt pasta, velg gjerne tortellini med smakfult fyll.
4.
Dryss på ønsket mengde revet parmesan, og server familiemedlemmer eller gjester. Pynt gjerne opp rett og smak med noen basilikumblader.
De som kan det strides i hvorvidt Focaccia kommer fra Italia eller Hellas. Det som er sikkert er at det er nydelig til italienske retter som pasta. Her har du en litt annerledes oppskrift du burde prøve til!

Få rabatt på de første 4 matkassene dine!
Det sunne middagstipset med laks: Fiskesuppe med fennikel

20 min
4
En nydelig fiskesuppe som metter og som er laget i en fei. Suppen kan etter din smak ved å tilsette andre typer fisk, reker, blåskjell eller hakkede urter.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Start med å koke opp kraft og fløte.
2.
Tilsett så alle ingrediensene bortsett fra crème fraîche og purre.
3.
La så suppen småkoke i ca. 5 minutter, helt til fisken er gjennomkokt.
4.
Tilsett purre og crème fraîche i helt til sist og kok i 1 minutt.
5.
Smak til med salt og pepper.
6.
Server suppen med crème fraîche og et godt brød.
Middagstips: Kjøttdeig i laab servert i kålblader

30 min
4
Laab er faktisk en thailandsk hverdagsrett. Det er nesten så man kan kalle den en nasjonalrett, og denne bør du prøve! Laab serveres her i friske kålblader, men i hjemlandet serveres den også gjerne i friske salatblader. Det finnes to varianter av retten hvor Laab moo serveres med svinekjøtt og laab gai med kyllingkjøtt.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.
2.
Rist 2 spiseskjeer ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
3.
Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.
4.
Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
5.
Kok jasminris som angitt på pakken.
6.
Server laab i kålbladene sammen med ris.
7.
Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.
Middagstips: Helgemiddag med en sunn vri og lakseburger med dressing

20 min
4
Kjapp, enkel og ikke minst smakfull hjemmelaget lakseburger med krydderurter og løk. Kronen på verket til dette sunne middagstipset er en grønn salat og en urtedressing til. Denne blir populær for barn og vokse i alle aldre og er i tillegg til et smakfullt middagstips til hverdags et godt tips til en sunnere helgemiddag.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Start med å skjære laks og røkelaks i biter. Ha begge deler i en foodprosessor sammen med potetmel, egg, salt og pepper. Kjør til en jevn farseblanding. Rør så inn finsnittet vårløk og finhakkede krydderurter.
2.
Form farsen til 8 deler som ligner burgere og fortsett med å steke dem på middels sterk varme sammen med litt smør. Når burgerne er gjennomstekt og har pen brun farge er de ferdige.
3.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til.
4.
Varm så burgerbrød eller rundstykker og legg en lakseburger i hver. Server lakseburgeren med salat og dressingen.
Det sunne middagstipset som attpåtil er raskt: Brokkolisuppe med sprøstekt halloumi

20 min
4
Smakfull brokkolisuppe med spennende smak av kokos. Server gjerne med kokosfalk og litt ekstra chili om du liker det. Får du ikke tak i halloumi, eller foretrekker annen ost kan du også bruke smuldret fetaost.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Finhakk løk og hvitløk.
2.
Fjern frå fra chili og del på langs før du finhakker den.
3.
Rens brokkolien og del den i biter. Husk: ta også med stilken!
4.
Stek så løk og hvitløk i en kjele med litt varm olje til det er mykt (ca. 5 minutter).
5.
Tilsett chilien og stek alt ytterligere i noen minutter.
6.
Tilsett så kokosmelk, vann, brokkoli og buljongterningen i. Kok opp og la det koke i ca. 5 minutter til brokkoliene er nesten møre.
7.
Tilsett spinat og la det koke opp helt til spinatbladene faller sammen.
8.
Kjør så suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.
9.
Nå er det tid for å smuldre halloumiosten og steke den sprø og gyllen i litt olje.
10.
Hell suppen oppi skåler, topp med den sprø halloumiosten, kokosflak og eventuelt tynne skiver av chilien.

Desirèes sunne matplanlegger
Middagstips enkel middag: Terte med egg, ost og bacon

20 min
5
Deilig terte med bacon, vårløk, timian og ost er et middagstips som faller i smak hos både store og små. Denne kan du også lage dagen i forveien om du en dag har dårlig tid, så er det bare å varme den opp når den skal spises. Den smaker også fortreffelig kald, og kan spises til lunsj eller etter skoletid uten å varmes.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Sett ovnen på 180°C (over- og undervarme).
2.
Tin butterdeigen og legg de oppå hverandre. Kjevle dem til en sirkel på ca. 30 cm i diameter.
3.
Pisk så eggene sammen og pensle butterdeigen.
4.
Prikk deigen med en gaffel og forstek butterdeigbunnen i 20 minutter.
5.
Hakk bacon og vårløk og stek i en panne til purren blir litt gyllen. Bland det som er igjen av egg med den revne osten, timian og créme fraîche.
6.
Legg vårløk og bacon over i butterdegbunnen og hell over egg- og osteblandingen.
7.
Stek terten i ca. 20 minutt til den er gylden på toppen og oste- og eggeblandingen har stivnet.
8.
Retten smaker fortreffelig med en frisk salat til.
9.
Tips: Purre kan gjerne brukes i stedet for – eller i tillegg til vårløk.
Matpakketips med video: 4 enkle og sunne oppskrifter til lunsjen.
Middagstips: Barnevennlig middag med pizza Margherita

20 min
4
Ha gjerne med deg barna når du lager denne! Det er jo et faktum at barn gjerne har lettere for å spise når de selv har får lov til å være med på å lage maten. La de, med forbehold, velge mengde og ingredienser selv, og plutselig har dere funnet en ny favoritt!
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Start med å legge tortillalefsene på et stekebrett.
2.
Fordel så tomatsaus, mozzarella og cherrytomater utover lefsene og stek pizzaene i ovn på 225 grader (over- og undervarme) i ca 10 min.
3.
Pynt gjerne lefsene med basilikum og pepper når de serveres.
Vi har også laget en oppskrift på Gladkokkens italienske pizza på grill, om du kunne tenke deg å prøve å grille pizzaen din.
Middagstips hverdag: Rask og familievennlig brokkoli- og pastagrateng

min
‘Alt-i-ett’-former og one-pot middager har blitt skikkelig populært de siste årene. Sannsynligvis mye takket være Instagram og Tik Tok. Grunnen er nok så enkel som at de er utrolig raske og enkle å lage, i tillegg til at de smaker utrolig godt! Ha alle ingrediensene i en form og vent, eller gjør noe annet, mens middagen godgjør seg i ovnen.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Start med å koke brokkolibuketter i lettsaltet vann i 2 minutter før du heller av vannet.
2.
Skjær så brokkoli, skinke, pasta og paprika i terninger og ha de i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
3.
Visp så sammen egg, revet ost og matfløte og hell det i formen.
4.
Sett så formen midt i ovnen og stek ved 200°C (over- og undervarme) i ca. 20 minutter til gratengen har fått en er gylden og fin ost.
5.
Server gjerne gratengen med godt brød og smør til.

Pebbly Oppbevaring 3 deler
650 ml – 17 x 12,5 x 6 cm
1000 ml – 20 x 15 x 6.5 cm
1500 ml – 22 x 16.5 x 7.5 cm
Middagstips fredag: Bytt ut tacoen med en sunn laksewrap med grønnsaker

30 min
4
Fisk og grønnsaker passer ypperlig sammen! Dette er også en super måte å få i seg litt mer fisk og grønnsaker på. Retten er også veldig lett å lage og fiskestrimlene bakes i ovnen mens du klargjør de nydelige grønnsakene.
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Sett ovnen på 180 grader(over- og undervarme).
2.
Skjær laksen i strimler med tykkelse på 2 cm. Vend dem så i krydderet og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
3.
Stek så strimlene i ovn i 6-8 minutter, helt til de er gjennomstekte.
4.
Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen.
5.
Skyll og tørk salaten, skjær tomaten i terninger og rødløk i skiver.
6.
Mos så avokado sammen med limesaft og bland inn litt finhakket chili.
7.
Start med å legge salatbladene på tortillalefsene, og fyll så på med resten av ingrediensene.
8.
Rull wrapsene sammen (gjerne i matpapir) og server.
Oppskrifter og bilder har vi lånt fra det smakfulle utvalget sunnere middagsoppskrifter til Frukt.no.