Mat og drikke

Middagstips: 5 helgemiddager du lager i en fei!

Middagstips helg: bilder av hjemmelagede burgere med friske grønnsaker og sprø hamburgerbrød.
(Foto: Frukt.no / Synøve Dreyer)

Middagstips helg: 5 sunne, enkle og raske oppskrifter til helgen. Disse kan nytes med god samvittighet av både store og små!

5 Middagstips til helgene du lurer på hva du skal lage til middag. Tacoen er allerede fortært dagen før, eller så er du rett og slett på jakt etter inspirasjon til nye smakfulle helgemiddager. Vi har også tidligere laget middagstips på 10 smakfulle middager på under 30 minutter.

Vi har samlet sammen forslag fra Frukt.no til helgemiddager som er like sunne som de er smakfulle. Raske å lage er de også! Og ikke minst populære hos både store og små. Pizza med skinke, mozzarella og pesto, hjemmelaget burger, baconsurret kylling, burrito og BLT-sandwich går sannsynligvis også godt hjem hos øvrige familiemedlemmer. Bon appetitt!

Middagstips helg: Tortillapizza med skinke, mozzarella og pesto

middagstips helgemiddag: tortillapizza med skinke mozzarella og pesto.jpeg
Middagstipset til helgemiddagen som alltid slår bra ann hos både voksne og barn: Pizza! (Foto: Frukt.no)
Tid
15 min
Porsjoner
4

En enkel oppskrift på pizza som ikke tar mer enn 15 minutter å lage. Favoritten til både barn og voksne klar på 1-2-3!

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Pesto:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Start med å lage pestoen: Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til alt er knust og skikkelig blandet. Spe så på med olje til du har en passe tykk pesto.

2.

Legg tortillalefsene på et stekebrett. Fordel så pesto, skinke og mozzarellaost utover lefsene.

3.

Stek lefsene i ovn på 225°C (over- og undervarme) i ca. 10 minutter.

4.

Pynt gjerne pizzaene med ruccula og pinjekjerner før servering.

Vi har også laget Matpakketips på 4 enkle og sunne oppskrifter til lunsjen, med video.

Middagstips vegetar: Sliders med grillet portobellosopp og squash

Middagstips på sunnere grillet hamburger, laget med portobellosopp, tzatziki og squash. (Foto: Frukt.no / Synøve Dreyer)
Tid
20 min
Porsjoner
4

Portobellosopp ser egentlig ut som en stor, flat sjampinjong, og den egner seg særs godt på grillen. Den er både kjøttfull og kraftig på smak, og gjør seg godt med diverse fyll. Her har Frukt.no valgt å lage en fristende hamburger av den.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Start med å fjerne stilken på soppen og pensle den med olje. Dryss så på litt nykvernet pepper.

2.

Grill soppen på begge sider til den er mør, Husk å snu ofte!

3.

Pensle squashskivene og aspargesen med olje og grill dem møre.

4.

Smør et lag tzatziki på slidersene og legg på både sopp og grønnsaker.

5.

Ha så på litt spirer, om du liker det, eller finhakket salat.

Vil du lage pomfri til hamburgeren finner du enkel oppskrift på det her.

Middagstips kylling: Timianfylt kyllingfilet

Dette middagstipset er virkelig middag for alle. Med sin nydelige kylling, myke og fyldige ost og sprø bacon fyller den de fleste krav til en god helgemiddag. (Foto: Frukt.no)
Tid
30 min
Porsjoner
4

Kyllingfilet fylt med nydelig kremost, frisk timian – surret med sprø bacon. Tilbehøret består at sprø og fargerike grønnsaker. Denne blir populær!

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Tilbehør:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skje kremost og hakket frisk timian. Surr så baconskiver rundt kyllingfileten. Fest baconet rundt kyllingen med tannpirkere. Stek så kyllingfileten ca. 5 minutter på hver side.

2.

Skyll gulrøtter og del dem i to. Snitt rødløk i skiver og stek gulrøtter, rødløk, sitronsaft og karripasta i litt smør eller olje. Tilsett kokosmelk og kok noen minutter til gulrøttene har blir møre.

3.

Legg sukkererter og hakket koriander sammen med resten like før servering.

4.

Server kyllingen med grønnsakene, og ha gjerne til litt nykokt ris.

Vil du se video av hvordan du lager de tre ulike lunsjspyd kan du gjøre det her.

Middagstips sunn: Burritos

Den populære meksikanske retten burritos kan varieres i det uendelige, her får du middagstips til helgen på en variant fylt med karbonadedeig og nydelige grønnsaker. (Foto: Frukt.no / Kim Holthe)
Tid
min
Porsjoner

Den populære meksikanske retten burritos er tortillalefser fylt med deilige grønnsaker og bønner. I noen tilfeller til og med ris. Her serveres de med masse salat – legg gjerne til ekstra chili for de tøffeste.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i litt olje. Bruk så en gaffel til å smuldre den godt opp.

2.

Ha så i både tomater, chili, bønner og krydder og la alt koke sammen noen minutter. Smak til med salt og pepper.

3.

Pensle mais- eller hvetetortillasene med smør.

4.

Pakk dem inn i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader C (over- og undervarme) i ca. 10 min.

5.

Fyll så lefsene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig med salat, paprika, agurk, hakket chili og rømme.

6.

Tips: Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Middagstips familievennlig: BLT-sandwich

BLT-sandwich er en helgemiddag en gjerne ikke kommer på da det er mest tradisjonelt som lunsj. Den er riktignok nydelig også til middag, og varier gjerne ingrediensene etter hva du selv liker best. (Foto: Frukt.no)
Tid
30 min
Porsjoner
4

Visste du at BLT i BLT-sandwich er en forkortelse for “bacon, lettuce, tomato”? Den amerikanske klassikeren med bl.a. tomater og salat som ofte serveres til lunsj er en skikkelig digg kombinasjon som passer perfekt til helgemiddagen.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • MAJONES

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Start med å blande alle ingrediensene til majonesen.

2.

Stek så baconet og rist brødskivene.

3.

Skyll og tørk isbergsalaten. Skjær så issalaten i strimler, på hjertesalaten kan du la bladene være hele.

4.

Smør majones på 4 skiver. Legg så lag med salat, tomat og bacon på hver av skivene. Avslutt med enda en brødskive. Klem litt på skivene for å samle de før servering.

5.

Tre så gjerne to grillspyd/pinner ned i sandwichen.

6.

Avslutt med å skjære skivene i to med en skarp brødkniv. Tips: I Amerika får du de gjerne delt i to fra hjørne til hjørne slik at du ender med trekantede skiver i BLT-sandwichen.

Annonselenke