Shopping

Mokkasiner er tilbake: Skoen «alle» vil ha i sommer

bildekollasje mokkasiner
Både klassikerne fra Sebago, de 90-tallsinspirerte penny loafers og nye chunky mokkasiner er å se på manges føtter i sommer. (Foto: Nelly / Care of Carl)

For noen tiår siden sto mokkasiner øverst på alles ønskelister. Denne sommeren er dette skoene «alle» vil ha.

Ved flere anledninger har vi sett at moteplagg som tidligere har vært svært populære, stå opp fra de døde og få nytt liv. Denne sommeren skjer det nok en gang. Etter å ha vært borte fra motebildet i en årrekke er mokkasinene, også kalt loafers og båtsko, tilbake for fullt.

Se flere shoppingtips på Startsiden Guider.

Mokkasiner og loafers til dame

Du husker kanskje lyse jeans med svarte mokkasiner, gjerne med hvite sokker i, fra motebildet på 90-tallet? Og det er nettopp disse som nå er tilbake: de klassiske penny loafers. Du får dem med og uten pynt som lenker eller tassels, og det er til og med kommet egne slip-on-varianter uten hælkappe.

Årets sandaler til dame

Under finner du sommerens mest populære mokkasiner til ham og henne:

Annonselenke

Fant du ingen mokkasiner som passet deg? Se flere her:

Miinto – Ellos – NA-KD – & Other Stories – Nelly – Skomani  – Boozt 

Mokkasiner og loafers til herre

Til herrene har mokkasiner fra Sebago, de klassiske docksides, vært på markedet helt siden 1970 og mange husker kanskje disse skoene fra egen eller foreldres ungdom. I dag fås mokkasinene, eller loafers om du vil, i ulike materialer og design, men likt for dem alle er at de skal være enkle å ta av og på.

Annonselenke

Fant du ingen mokkasiner som passet deg? Se flere her:

Miinto – Ellos – NA-KD  – Nelly – Skomani  – Boozt Care of Carl

Penny Loafer satte Norge på motekartet

Selve utformingen til mokkasinen slik vi kjenner den i dag, stammer fra urfolket i Nord-Amerika. Som følge av lange tradisjoner når det gjelder teknikk og godt håndverk, har mokkasinen utviklet seg til å bli et kvalitetsprodukt og en soleklar skofavoritt til millioner av mennesker verden over.

Tidligere er mokkasiner blitt produsert i mykt skinn fra ku og moskus, men i dag er majoriteten av modellene på markedet laget av kunstig skinn eller plast. Dette gir skoen et klassisk utrykk i slitesterke materialer som utgjør høy holdbarhet over flere år.

Norge har faktisk vært en bidragsyter på verdensmarkedet når det kommer loafers. Aurlandskoen fra Norge er den klassiske “Penny-Loaferen” og kom på markedet på 30-tallet.

Sesongens fineste sneakers til dame.


Les mer på våre temasider: