Shopping

Morsdag 2023: 10 perfekte gaver til mamma

Jente med tulipaner som gave til mor på morsdag.
Søndag 12. februar 2023 feirer vi morsdag i Norge. Det er en hyggelig anledning til å overrekke gaver og blomster til mamma, svigermor eller bestemor. (Foto: Colourbox)

Søndag 12. februar, 2023 er det morsdag, og en fin anledning til å gjøre litt ekstra stas på mamma med gaver eller blomster.

Andre søndag i februar er det duket for morsdagen i Norge. En dag der sønner og døtre i alle aldre hyller sine mødre. Barn og unge rundt i de tusen hjem overrasker gjerne mor med frokost og kaffe på sengen, mens partneren gjerne har en blomst eller gave på lur. Morsdagen i år faller på søndag 12. februar.

Lyst på flere gode shoppingtips? Se vår shoppingguide her!

Hvorfor feires morsdag?

I dag kan det være lett å tro at morsdagen er en tradisjon som handelsstanden har importert fra USA. Men selv om den riktignok har sitt opphav på andre siden av Atlanterhavet, skiller morsdagen seg fra merkedager som Valentinsdagen og Halloween.

12. mai 1905 hedret Anna Marie Jarvis sin nylig avdøde mor med en minnemarkering i Amerika. Moren Anna Maria Reeves Jarvis opprettet nemlig «Mother’s Day Work Club» omkring 1860 med formål om å hjelpe de syke. Etter minnemarkeringen ble den første morsdagen feiret i USA den 10. mai 1908. I 1912 ble dagen erklært som offisiell helligdag.

Norge kom på banen først i 1919, der morsdag ble feiret for første gang 9. februar i en metodistkirke i Bergen.

Når er morsdagen i 2023?

Som nevnt faller årets morsdag i Norge faller på søndag 12 februar. Datoen varierer fra år til år og er ikke den samme som i USA og Svergie. Morsdagen i USA er i år søndag 14 mai.

Ser du etter flere gavetips? Se alle våre gavetips til alle anledninger her.

10 gavetips til morsdag

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gi til mor på selveste morsdagen. Hva er en passelig pris og hva er det egentlig mor ønsker seg? Mange mødre ville nok sagt at en klem eller snille barn var alt de ønsker seg, gjerne for å være snille, men mor fortjener kanskje litt ekstra på denne dagen?

Vi har samlet 10 geniale morsdagsgaver vi godt kunne tenkt oss å kjøpe til mamma på morsdagen. På listen finner du alt fra blomster og sjokolade til klær og velværeprodukter.

Vet du hvorfor vi vairer fastelaven? Vi gir deg svaret her.

Bestill blomster på døra – En favoritt

bilde av nydelige blomster i vase i nydelig pastell farger. Her kan du glede mor på morsdag med en nydelig bukett blomster som kan leveres  på døra.
Med en blomsterbukett fra Interflora kan du glede mor på morsdagen. Blomstene kan enkelt leveres på døra. (Foto: Interflora)

Blomster er alltid en sikker vinner som morsdagsgave. Det er alltid koselig å få en liten blomstrende oppmerksomhet fra en man er glad i. Gaven kan ved riktig behandling glede mor i lang tid. Om du ikke har muligheten til å besøke mor på selve morsdagen kan du bestille blomster hjem. Da kan du velge type bukett med en personlig hilsen, og til og med en smakfull sjokoladeeske – om hun liker det.

Nydelig Alstrotmeria-bukett

Nydelige Alstromeria er en god gammel klassiker med langt vaseliv og dens norske navn er Inkalilje. Et godt valg for deg som ønsker å sende en blomsterhilsen som gleder lenge! Blomstene kan leveres hjem på døra.
Bestill blomstene her

En natt på hotell – Gi mor litt hverdagsluksus

bilde av svømmebassenget på the tif spa. Her kan mor kose seg på morsdag 2023
Gi en hotellovernatting i morsdagsgave i år! (Foto: NordicNest)

Gi mor et behagelig avbrekk fra hverdagen med en deilig natt på hotell. Det er lite som topper en myk seng, en tur på spa og en fantastisk hotellfrokost. Det er for mange selve svaret på hverdagsluksus.

Det finnes en rekke muligheter for ulike hoteller. Hva med Oslo-hotellene The Thief, Hotel Continental eller Amerikalinjen? Valgmulighetene er mange.

Bestill hotellovernatting her

Søk blant 200 hoteller i hele 5 ulike land.
Finn hotell her

Gi en massasje i morsdagsgave

bilde av en deilig ryggmassasje som mor kan nyte på morsdag 2023
Hva med å i mamma er gavekort på massasje som årets morsdagsgave? (Foto: YouWish.no)

Trenger mammaen din litt ekstra pleie og velvære? Da kan et gavekort på en nakke- og ryggmassasje være midt i blinken. Her kan mor nyte en 25- 30 minutters klassisk massasje – perfekt for å lindre stress og ømme muskler.

Morsdagsgave 2023

Gavekort på massasje

Massasje er en perfekt måte å hente seg inn igjen på når man er sliten og stiv i kroppen. Dette er en perfekt gave til mor på morsdagen.
Kjøp gavekortet her

En boks med kjærlighet kan smelte alle hjerter

Bilde av en nydelig hjerteformet gaveeske fylt med sjokolade og lakris som mor kan kose seg med.
Gi mor en lekker gaveboks fylt av nydelig lakris i ulike smaker. (Foto: LuneHjem.no)

Alle mødre liker noe godt og søtt, og denne gaveboksen fra Lakrids By Bülow er som skapt for mamma. Gaveboksen er fylt til randen med smakfulle lakriskuler med ulik smak og farge. Gaveesken er i tillegg formet som et lekkert hjerte som viser hvor glad du er i mor.

Morsdag 2023

Lakris LOVE Gaveeske

En smaksfylt gaveeske med alt et hjerte begjærer. Dette hjerteformede utvalget inneholder både populære klassikere og limited edition-smaker.
Kjøp gaveboksen her

Gi bort et kinogavekort

Bilde av en lykkelig familie på kino. i bilde ser de en spennende film med popcorn og brus.
Ta med mor på en av årets nye kinofilmer. Gavekortet kan brukes hos en rekke av landets kinoer. (Foto: Colourbox)

Det finnes lite som slår kvalitetstid med egne barn. Jeg vet selv at min mor ønsker seg mest en opplevelse vi to kan gjøre sammen. Derfor kan en tur på kino være midt i blinken som morsdagsgave.

Det finnes en rekke nye filmer på kino som er verdt å se. Hva med å se den amerikanske filmen “A man called Otto” som baserer seg på den suksessrike svenske romanen “En mann ved navn Ove” eller filmen som baserer seg på “Kampen om Narvik” som har fått terning kast 5 av alle anmeldere.

Morsdag 2023

Bestill kinobilletter til «Kampen om Narvik»

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmenn, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang.
Kjøp gavekortet her

Gi mor en deilig parfyme – Nå med 30% rabatt

bilde av tre parfymer som mor kan få i morsdagsgave.
Gi mor en velduftende gave. Nå får du utvalgte parfymer på hele 30% rabatt. (Foto: Fredrik & Louisa)

En velduftene parfyme er den perfekte morsdagsgaven. Hvem liker vel ikke å lukte godt? En ting som er enda bedre er at Fredrik & Louisa har nå 30% rabatt på alle parfymer og deodoranter.

Kanskje mor ønsker seg den populære parfymen My Way fra Giorgio Armani eller den myke duften du får av Bright Crystal EDT fra Versace? Utvalget er stort og vi er sikre på at du finner en duft mor liker. PS: Et tips er å se hvilken parfyme hun bruker fra før, man trenger alltid påfyll av favoritt-parfymen.

YVES Saint Laurant Libre parfyme

Kjøp mors favoritt-parfyme her

Melkehjerter til verdens beste mamma på morsdag

Bilde av melkehjerte boks der det står du er best. boksen er gul og har et hjerte laget av sjokolade på midten. Dette er en perfekt gave til morsdag
Design din egen Melkehjerte-boks. Det kan varme mammahjertet litt ekstra. (Foto: Coolstuff)

Dette er den perfekte morsdagsgaven til en mamma som elsker melkesjokolade. Nå kan du nemlig både tilpasse og designe boksen til Freia sine Melkehjerter. Her kan du tilpasse hva som skal stå på boksen. Hva med å skrive «verdens beste mamma» eller «vi er glad i deg mor»? Mulighetene er mange med denne unike gaven som kanskje varmer litt ekstra godt.

Personlig boks med Freia Melkehjerter

Gi en unik gave til mamma på morsdagen! Du velger selv hva som skal stå på den personlig tilpassede sjokolade-esken med Freia Melkehjerter.
Kjøp gaven her

Morgenkåpe – myk hverdagsluksus

Bilde av dame i en deilig myk morgenkåpe som titter ut av vinduet.
En myk og behagelig morgenkåpe kan være en god gaveidé til mor på morsdagen. (Foto: Hoie)

Hva med å gi mamma en elegant morgenkåpe i morsdagsgave? Da kan mor nyte lange morgener med kaffekoppen i hånden, pakket inn i en myk og behagelig morgenkåpe. Denne vil slå godt an og bli flittig brukt av de fleste.

Myk og behagelig morgenkåpe

Kjøp morgenkåpen her

En varm ulltrøye til mamma

Bilde av tre modeller i ullundertøy. To av modellene har på seg et sett med ullundertøy med mønster og en modell har på seg en ensfarget ulltrøye. Dette kan være en perfekt morsdagsgave til mamma 12 februar.
Et sett med ullundertøy kan være en fin gave til mamma på morsdagen 12. februar. (Foto: Get Inspired)

Kanskje mor ønsker seg noe praktisk? Da kan ullundertøy være den perfekte gaven. Med en lekker ulltrøye kan mor holde varmen under alle forhold og aktiviteter. Her kan du enten gå for en ulltrøye i nøytrale farger eller en med mønster og spreke farger. Her er valgmulighetene mange!

Ulltrøye fra Swix

Lekker ulltrøye fra Swix.
Kjøp genseren her

Tøfler er alltid en favoritt hos mor

bilde av myke tøfler i ulike farger.
Tøfler er den perfekte gaven til mor på morsdagen. Finn din favoritt farge og grad av mykhet. (Foto: Get Inspired)

Nå som det er kaldt utendørs er tøfler en perfekt gave til mor på morsdagen. Mange norske hjem har det litt ekstra gulvkaldt nå om dagen, derfor kan et par med gode tøfler være perfekt til mor.

Myke Roberto Rosso tøfler

Myke tøfler er den perfekte gaven til mor på morsdag.
Kjøp tøflene her