Shopping

Muttertrekker: Disse er best i test i 2023

Person med hvite hansker som bruker en rød muttertrekker for å løsne boltene på hjolet til en bil. Vi har samlet muttertrekkerne som er kåret til best i test i 2023. Velg blant merker som DeWalt, Milwaukee, Ryobi og Makita. Vi svarer også på spørsmål som: Hvor sterk muttertrekker trenger jeg? og, hvordan bruke muttertrekker?
Vi har funnet muttertrekkerne som er best i test i 2023. Velg blant merker som Milwaukee, Ryobi, Makita og DeWalt. Vi svarer også på spørsmål som: «hvor sterk muttertrekker trenger jeg?» og, «hvordan bruke muttertrekker?». (Foto: Colourbox)

Milwaukee, Ryobi, Makita eller DeWalt? Dette er muttertrekkerne som er best i test 2023! Vi forklarer også hvor sterk muttertrekker du trenger.

Skal du skifte dekk på bilen? Da anbefaler vi å sjekke ut dette geniale verktøyet!

Her får du en guide til hva du må tenke på før du går til innkjøp av en muttertrekker, samt hvilke muttertrekkere som er kåret til best i test 2023.

Liker du å gjøre gode kjøp? Da bør du sjekke ut vår «best i test»-side.

DeWalt muttertrekker: Liten og rimelig

Da Tek.no skrev om de beste muttertrekkerne var det denne fra Dewalt som kom best ut av testen. Og testsiden gir den hele 9,5 av 10 mulige poeng.

– DeWalt DCF921 gir topp ytelse og god ergonomi til en overraskende lav pris, skriver de om verktøyet.

En jekk er også nødvendig om du skal skifte dekk selv. Her finner du vår guide til garasjejekker.

Milwaukee muttertrekker: Få jobben gjort hurtig

Techgearlab er stor fan av denne muttertrekkeren fra Milwaukee, og gir den 84 poeng av 100 mulige og roser den for hvor effektivt den jobber.

– Hvis du leter etter en rask 18V muttertrekker med utmerket dreiemoment i en kompakt størrelse, anbefaler vi denne modellen, skryter de.

best i test

Makita muttertrekker: Kraftig verktøy

– En skikkelig arbeidshest som uten problemer napper opp de utfordringene vi gir den, skriver Tek om denne muttertrekkeren.

De gir den 9 av 10 mulige poeng og skryter av det gode grepet og kreftene den viser.

Ryobi muttertrekker: Favoritt år etter år

Muttertrekkeren fra Ryobi er ikke med i produkttester i 2023, men vi velger å ta den med da Teknisk Ukeblad kåret den til den beste muttertrekkeren i 2019, og da for fjerde år på rad! Har du allerede verktøy fra Ryobi vil dette absolutt være et godt valg å ha med i samlingen.

– Det er nesten litt kjedelig, men vi må nok en gang kåre denne til testvinner. Den har alt som trengs og den er langt billigere enn de andre, skrev de da de testet muttertrekkeren i 2019.

best i test (2019)

Hvor sterk muttertrekker trenger jeg?

 1. Identifiser oppgavene: Tenk på hva du hovedsakelig vil bruke muttertrekkeren til. Er det for lette husholdningsoppgaver, bilvedlikehold, tung industriell bruk, eller andre oppgaver?
 2. Dreiemomentbehov:
  • Lette oppgaver: For eksempel montering av møbler eller små reparasjoner kan kreve 20 til 100 Nm (Newtonmeter) dreiemoment.
  • Bilvedlikehold: For de fleste personbiler ligger nødvendig dreiemoment for hjulbolter mellom 90 og 140 Nm. Men dette varierer, så sjekk spesifikasjonene for ditt kjøretøy.
  • Tyngre kjøretøy og industrielle oppgaver: For større kjøretøy som lastebiler, eller for industrielle oppgaver, kan du trenge en muttertrekker som gir 500 Nm eller mer.
 3. Ta høyde for ekstra kraft: Det er lurt å velge en muttertrekker med litt mer kapasitet enn hva du tror du vil trenge. Dette gir deg fleksibilitet for fremtidige oppgaver og sikrer at du ikke overbelaster verktøyet.
 4. Sikkerhet: Velg en modell med en reverseringsfunksjon. Dette lar deg ikke bare stramme bolter, men også løsne dem.

Hvis du allerede har verktøy fra Milwaukee, Ryobi eller et annet verktøymerke, anbefaler vi å gå for en muttertrekker fra samme merke hvor batteriene vil passe. Usikker på hvilket verktøymerke du skal velge? Les hva Lars fra sommerhytta sier om valg av verktøy.

Hvordan bruke muttertrekker?

En muttertrekker er nokså enkel og skal gjøre stramming og fjerning av boltene, når du skifter dekk, enkelt.

 • Det første du må gjøre er å finne riktig hylse som passer bolten, den skal sitte tett på.
 • Velg retning muttertrekkeren skal skru. Skal du stramme opp eller løsne bolten?
 • Trykk forsiktig på avtrekkeren for å starte trekkraften. Øk trykket gradvis til du oppnår ønsket dreiemoment eller til bolten er fullstendig strammet eller løsnet. Hvis du bruker en muttertrekker med justerbar kraft, starter du med lav kraft og øker om nødvendig.

  Tips: Ved stramming, vær forsiktig så du ikke overstiger anbefalt dreiemoment for bolten da dette kan føre til skade eller svekke festet.

  Les mer på våre temasider: