Smarte tips

Mygg: 5 tips som holder myggen unna

Mygg som stikker på hand med natur i bakgrunnen.
(Foto: Colourbox.com)

Har du lyst til å slippe unna myggen i sommer? Vi har samlet 5 tips og forteller hva som faktisk hjelper og fjerner mygg:

Solen skinner, dagen er på hell og i hagen har du middagsselskap med gode venner. Plutselig, på det som ligner et sekund, har selskapet gått fra en håndfull gjester til flere hundre deltakere. Myggen har ankommet og går til angrep på store og små. Ved slike anledninger virker det av og til som eneste måte å unngå å bli spist opp av myggen på er å trekke seg inn. Heldigvis finnes det andre løsninger: Vi gir deg 5 tips som holder myggen unna både deg, middagsselskapet og hagefesten. 

Hvordan bli kvitt mygg?

Mygg er både plagsomme og skadelige for oss mennesker. Heldigvis finnes det en rekke effektive produkter som både beskytter deg mot myggen, og lindrer hvis den rekker å stikke. Her er våre tips: 

1. Midlene som gjør myggen forvirra

MyggA Spray beskytter deg mot alle stikkende insekter og reduserer risikoen for flåttbitt i minst åtte timer. Sprayens virkestoffer villeder myggens målsøker slik at den ikke får et klart bilde av målet. De delene av kroppen som sprayes, blir derfor usynlige for myggen.

Care Plus Sensitive myggroll-on gjør samme nytten og passer ekstra godt til deg som har sensitiv hud. Den er enkel å påføre og kan også brukes i ansiktet.

Myggmiddel som gjør myggen forvirra:
Annonselenke

2. Effektive myggmaskiner

Du kan også bli kvitt myggen med en egen insektdreper. Blaupunkt insektdreper lokker til seg myggen, som deretter blir sugd inn i viften og fanget i beholderen. Insektdreperen er laget for bruk innendørs, og kan dekke et område på opptil 50 kvadratmeter.

Annonselenke

3.  Ta opp kampen med en myggracket

Ønsker du heller å ta opp kampen mot myggen med dine egne hender, så vil en myggracket gjøre jobben enklere. Racketen eliminerer effektivt insekter, hovedsakelig mygg, fluer og veps. Når insektet kommer i kontakt med gitteret, får det støt og dør øyeblikkelig.

4. Sitron og nellik mot mygg

Visste du at myggen ikke liker sitrusfrukter? Oppdelt lime med duften av nellikspiker kan holde myggen vekk fra terrassen på varme sommerkvelder. Prøv dette smarte trikset, triks med munnvannet Vademecum eller flere du finner i videoen under:

5. Hva hjelper mot myggstikk?

Person stukket av mygg, med myggstikk på underarmen, i rød t-skjorte.
Mosquito bite concept. Healthcare and medical concept (Foto: Colourbox.com)

Dersom uhellet allerede er ute, vil CoolAkut lindre huden etter stikk fra både mygg og veps. Kremen gir rask effekt, virker i inntil seks timer og den kan like gjerne brukes på rød hud etter for mye ubeskyttet tid i solen.

4 fakta om mygg:

1. Hvor lenge lever en mygg? 

Hannmyggen lever kortest, gjere mindre enn 10 dager. Hunnmyggen lever lengst, og i opptil to måneder 

2. Hvilke mygger stikker? 

Det er bare hunnmyggen som suger blod og stikker. 

3. Når klekkes myggen? 

I følge FHI kan larveutviklingen begynne tidlig om våren. Den går langsomt når det enda er kaldt, mens så fort det blir sol og varme skyter klekkingen fart. 

4. Hvorfor trenger vi myggen?

Myggen er med på å bryte ned og rydde opp dødt plantemateriale og rester av døde planter og dyr gjennom å spise det. Slik går også næringsstoffene videre i næringskjeden.

Les mer på våre temasider: