Bolig

Nå får du robotgressklippere uten kantledning

Bilde av robotgressklipperen Worx landroid, testvinner som nå kommer uten behov for kanttråd, i en hage med frodig grønt gress og busker med blomster, samt mennesker ved bord på terrasse en sommerdag. Vi viser også robotgressklipperne Husqvarna Nera og Segway Navimow H3000E som ikke trenger begrensningstråd.
Ny banebrytende teknologi baner vei for nye robotgressklippere på markedet. Det nyeste innen robotgressklippere er at du med noen modeller ikke lenger trenger kantledning, begrensningstråd eller kanttråd som det også kalles. Dette er noe anerkjente nettsider både skryter og fryder seg over. (Foto: Komplett.no)

Endelig er kantledningen unødvendig når robotgressklipperen skal klippe gresset i hagen. Disse klipperene er uten kanttråd (og best i test).

Er du på utkikk etter en ny, eller kanskje din første, robotgressklipper? Da kan det være fint å vite at det i disse dager skjer store endringer, og det som nok er fremtidens robotgressklippere har blitt og blir lansert.

Robotgressklipper: Nå slipper du kantledning

Det nyeste innen robotgressklippere er nemlig varianter av de smarte gressklipperne som ikke trenger kantledning – eller kanttråd og begrensningstråd som det også kalles. Har du ikke hatt robotgressklipper før vet du kanskje ikke hva en kantledning er, men det er som navnet tilsier en ledning du graver ned ved kanten av hagen din. Dette for å merke opp for robotgressklipperen din hvor den skal, og ikke skal klippe gresset.

Høres forsåvidt ganske så greit ut, eller? En kanttråd, kantledning eller begrensningstråd, betyr en del tid brukt ute i utkanten av hagen din for å montere tråden i forkant av gressklippingen. Det skal riktig nok bare gjøres en gang, men som med alt av elektronikk og teknologi går det ikke alltid på skinner – eller som i dette tilfellet – på gress innenfor kanttrådens oppmerkede grenser.

Det har seg nemlig slik at gressklipperen, som oss alle, kan se ut til å ha dårlige dager og kan i et uoppmerksomt øyeblikk rett og slett høvle over egen kanttråd. Skjer det noe med kantledningen er det i tillegg en jobb å finne ut hva som er galt og å lokalisere stedet det har skjedd noe med kantledningen. Dette i tillegg til at systemet da ikke fungerer før det er lokalisert.

Her finner du vår samleside med alt du trenger av tips og triks til hagestell samt flere geniale produkter til hagen.

Enklere installasjon?

Med den nye funksjonen som holder gressklipperen innenfor oppmerket område ved hjelp av GPS og navigasjon i sanntid, kan du enkelt merke opp området du vil at gressklipperen skal klippe, godt tilbakelent i favorittstolen og ved hjelp av en app.

Du kan også legge til områder i hagen hvor du ikke vil klippe gresset. Være seg områder med fine markblomster, markjordbær og tilhørende bier og insektsliv. Områder du selv planter på eller soner du vil beholde på grunn av miljøet og av hensyn til et biologisk mangfold. Mulighetene er mange med de nye robotgressklipperne.

Under tar vi for oss robotgressklipperne som ikke trenger kanttråd og som er å oppdrive på det norske markedet.

Du gjør vel ikke denne hagetabben?

Best i test: Robotgressklipper med formidable klippeegenskaper

Også av tidligere testvinnere kommer det nå varianter uten kanttråd. Works Landroid ble nemlig kåret til best i test hos både T3 og PCMag, hvor sistnevnte ga Works Landroid M 20V testens høyeste poengsum med hele 4,5 av 5 mulige poeng.

– Formidabel klippeegenskaper, skryter magasinet av robotgressklipperen i testen. Topplasseringen begrunner de med at det er en relativt rimelig smart robotgressklipper med GPS og Wi-Fi som gjør det mulig å lokalisere og kontrollere den fra telefonen uansett hvor du befinner deg. I tillegg kaller de den «veldig stille».

Også britiske T3 kårer Works Landroid M500 PLUS til gressklipperen de likte best. Dette da de testet robotgressklippere nå i 2023.

– Den beste, allsidige høy-ytelses-robotklipperen (direkte oversatt fra engelsk), kaller de den. De kan røpe at dette også er Europas mest solgte robotgresklipper og skryter av at den er godt priset samt at en ujevn gressplen ikke er noe problem for den smarte gressklipperen.

Hageeksperten forklarer: Slik får du en flott grønn plen.

Billigst
WORX Landroid Vision M600 Robotgressklipper WR206E

WORX Landroid Vision M600 Robotgressklipper WR206E

Plener opp til 600 m², multi-zone, cut-to-edge, ingen kanttråd eller GPS, IPX5.
Sjekk prisen her
WORX Landroid Vision M800 Robotgressklipper WR208E

WORX Landroid Vision M800 Robotgressklipper WR208E

Plener opp til 800 m², multi-zone, cut-to-edge, ingen kanttråd eller GPS, IPX5.
Sjekk prisen her
WORX Landroid Vision L1600

WORX Landroid Vision L1600

Robotgressklipper WR216E. Plener opp til 1600 m², multi-zone, cut-to-edge, ingen kanttråd eller GPS, IPX5.
Sjekk prisen her

Segway Navimow H3000E: – Den beste robotklipperen vi har testet

– Den beste robotklipperen vi har testet, skriver Tek etter å ha testet den kanttrådløse-robotgressklipperen i slutten av 2022.

Tek beskriver det i tillegg som et stort pluss at du ikke trenger kanttråd med denne. Hele 10 av 10 mulige poeng sikrer robotgressklipperen seg og er dermed den eneste av deres testede robotgressklippere som har fått full score av den anerkjente nettsiden.

Segways Navimow ble fort utsolgt da den ble lansert, men er heldigvis å få tak i igjen. Ved hjelp av Exact Fusion Location Systemet (EFLS) og navigasjon i sanntid via satellitter holder gressklipperen seg på området ditt, og en begrensningstråd er derfor ikke nødvendig. Med gressklipperens medfølgende app kan du når som helst oppdatere området ditt og utføre endringer, i tillegg til å selvsagt både starte og avslutte økter med klipping.

8 geniale hageredskaper som gjør hagearbeidet til en lek.

Segway Navimow H3000E

Segway Navimow H3000E

Sjekk laveste pris her

Husqvarna Automower NERA: Fra den nordiske favoritten

Både Dinside og Tek har skrevet om den nye robotgressklipperen fra den nordiske favoritten Husquarna, som ikke trenger kanttråd. Her benytter robotgressklipperen Husqvarnas nye Epos-teknologi (Exact Positioning Operating System) og GPS, og det er dette som gjør det mulig å ikke bruke kanttråden under bakken. Robotgressklipperen har en presisjon på 2-3 centimeter.

Robotgressklipperen fra Husqvarna er en dyrere modell en varianten fra Segway, og i tillegg til gressklipperen må du her kjøpe med en referansestasjon.

Guide: Slik velger du riktig robotgressklipper

Husqvarna Automower 550 EPOS

Husqvarna Automower 550 EPOS

Sjekk laveste pris her