Shopping

Nå skal «alle» ha motivasjonsflaske: Slik funker den

Motivasjonsflaske: En kvinne i treningstøy holder en treningsflaske
Har du hørt om motivasjonsflaske? Den kan hjelpe deg med å holde styr på væskeinntaket gjennom dagen. (Foto: Colourbox)

Motivasjonsflaske: Du har kanskje sett en på treningsstudioet eller på internett, denne flasken som motiverer og minner deg på å holde deg tilstrekkelig hydrert gjennom dagen.

Har du hørt om motivasjonsflaske? Det er en flaske som visstnok skal gjøre det enklere å få i seg anbefalt mengde vann i løpet av en dag, og som blant annet har fått mye oppmerksomhet på TikTok i det siste.

At det er viktig å holde seg hydrert gjennom dagen er ikke akkurat en brannfakkel av et utsagn. Å drikke vann er et av de aller mest grunnleggende behovene menneskekroppen har, all den tid kroppene våre ifølge NHI består av opptil 75% vann. 

NHI skriver også at så mye som 80% av væskebehovet vårt blir dekket gjennom drikke, og selv om det behovet kan dekkes av en lang rekke væsker, som kaffe, brus og juice, er det kanskje ikke overraskende ingen tvil om at vann er den beste tørstedrikken.

Visste du at vi har en samleside full av gode tips til godt treningsutstyr?

Den sunneste tørsteslukkeren

Vann inneholder også null kalorier, og heller ingen syrer som kan bryte ned emaljen i tennene eller gi deg sure oppstøt.

Om du synes det er kjedelig og smakløst å drikke vann, kan du enkelt gjøre vannet mer delikat og velsmakende med noen få, enkle grep. Frukt og grønt som jordbær, agurk, appelsin, mynte og vannmelon kan enkelt skjæres opp og tilsettes vann for å gjøre vanndrikkingen litt mer fristende.

Hvor mye vann skal man egentlig drikke?

De typiske helserådene, som for eksempel her hos helsenorge.no, er at man først og fremst skal drikke når man er tørst. Likevel anbefales det for et moderat fysisk aktivt voksent menneske å drikke 2 til 2.5 liter vann om dagen.

Å få i seg nok vann er ikke alltid like lett å huske på, spesielt om man ikke kjenner tørsten gnage. Et veldig enkelt, men likefullt nyttig verktøy for å huske på vanninntaket, er en såkalt motivasjonsflaske.

Annonselenke

En motivasjonsflaske er enkelt og greit en flaske som hjelper deg med å holde følge med på væskeinntaket ditt gjennom dagen, med streker som viser deg hvor mye som gjenstår av flaskens innhold. Vi har funnet et knippe fine motivasjonsflasker i god kvalitet, som alle rommer én liter vann.

Det innebærer at den må fylles to ganger om dagen, om du skal få i deg de anbefalte to literne med vann. Flasker som rommer hele dagsbehovet for vann kan jo tross alt fort bli litt upraktisk å drasse med seg rundt.

Disse motivasjonsflaskene har blant annet fått mye oppmerksomhet på TikTok, der treningsinfluensere og vanlige folk snakker varmt om drikkeflasken.

Med oppmålte streker langs flasken kan du holde følge med nøyaktig hvor mye du har drukket, og hvor mye som gjenstår. Flere motivasjonsflasker har også oppmuntrende ord langs målestrekene, som om flasken selv heier på at du skal klare å holde deg tilstrekkelig hydrert.

Liker du tanken på å trene hjemmefra? Slik lykkes du med å bygge ditt eget hjemmegym!

Motivasjonsflaske

Motivasjonsflaske i transparent design
Skaff deg den her!

Denne flasken er litt mindre flashy enn mange andre motivasjonsflasker, og er en flott og diskré måte å være konsekvent og flink på å sørge for at man får i seg riktig mengde vann gjennom dagen.