Reise

Når er det billigst å bestille reise til syden?

Bilde av en hvit sandstrand hvor det er to personer som går en tur. I bakgrunnen kan man se kystallklart vann, og bildet er innrammet av grønne palmeblader. Himmelen er blå og det tyder på varme og behagelige temperaturer. Vi hjelper deg med å finne de billigste reisene til syden. Vi kommer blant annet med tips til når det er best å bestille restplasser til steder som Hellas og Gran Canaria.
Vi hjelper deg med å finne billige reiser til syden. Her forteller vi blant annet om når du finner de billigste restplassene. (Foto: Colourbox)

Ikke betal mer enn du må for ferien. Vi tipser om det beste tidspunktet å bestille reise på for å få de billigste prisene!

Enten du drømmer om å reise til Hellas, Gran Canaria eller en annen syden-destinasjon, vil du nok helst reise dit billigst mulig. Vi kommer derfor med noen tips til hvordan, og når, du har størst sjanse for å finne billige reiser til syden.

Ute etter flere tips til billige reiser? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alt vi skriver om restplass-reiser.

billige reiser
Følg med på flyprisene

Følg med på flyprisene

Sjekk prisene her

Vi hjelper deg med å finne restplass-fly og tipser om andre steder du kan finne billige flyreiser.

Når er det billigst å reise til syden?

Noen påstår at man finner de billigste billettene på tirsdager, mens andre mener det beste tidspunktet er tidlig på morgenen seks måneder før man reiser. Hvorvidt dette stemmer har vi ikke en fasit på, men vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med et godt råd.

– Flyselskapene og reiseselskapene har som regel kampanjer rett etter feriene. Så istedenfor å bestille i selve ferien så vent til uka etter for da kan du plutselig få reisen billigere, tipser han.

Ettersom sommerferien er i full sving vil det derfor kunne lønne seg å vente til etter ferien før du eventuelt bestiller høst-, vinter-, og juleferie.

Lurer du på hvor du skal reise for å finne sol og varme? Her finner du vår omfattende oversikt over hvor og når du må reise for å finne varme temperaturer.

Billige restplasser til syden

Vi har også snakket med kommunikasjonssjef i TUI, Danmark, Mikkel Hansen om restplasser. Han forteller at prisene alltid vil variere basert på tilbud og etterspørsel.

Det vil si at også her vil prisene falle betraktelig etter sommerferien da etterspørselen blir mindre. Dette er noe vi også kan se på Apollos reiser hvor restplassene i slutten av august kan komme helt ned mot 3000 kr.

Her finner du forresten en stor oversikt over hvor det er billigst å reise akkurat nå!

billige reiser
Restplasser til syden

Restplasser til syden

Prisene endrer seg hele tiden, så følg med for å gjøre et ferie-kupp!
Sjekk prisene her

– Sjansen for gode restplasser er historisk sett best til de større destinasjonene, for det er her vi har flest hoteller, sier Hansen.

Her kan du lese om hvilke plasser i Hellas han sier det er størst sjanse å finne billige reiser til.