Smarte tips

Når er flybilletter billigst?

Bilde av hand som holder en flybillett merket fra Oslo til Kreta. Vi forteller hvordan du kan sikre deg billigst mulige flybilletter ved å fortelle hvilken dag det er billigst å bestille flybilletter og når på dagen det er billigste flypriser.
Er du på jakt etter billige flybilletter? Da kan tidspunktet, både hvilken dag og hvilket klokkeslett, du bestiller på avgjøre hvor billige billettene blir! Vi forteller når flybilletter er billigst. (Foto: Colourbox)

Visste du at det er både dager og tidspunkt på dager det er større sjanse for å sikre seg billige flybilletter? Vi forteller når det er!

De fleste vet at det å bestille restplass eller reise fra en lavpriskalender kan spare oss mange penger, men når er egentlig flybillettene og flyprisene billigst? Svaret vil kanskje overraske deg!

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Når er flybilletter billigst?

Det er mange gode forslag når det kommer til hvilken dag som er den billigste dagen å bestille flybilletter på og man har lenge vært av oppfatningen av at det er billigst på tirsdager. Denne ARC-undersøkelsen som tok for seg over 10 millioner kjøp av flybilletter viser derimot noe annet. Her kommer det nemlig frem at det er søndag som er dagen og du kan sikre deg billigst flybilletter på. Forbes skriver at om en sammenligner flybillettprisene på fredager med prisene på søndager vil en kunne spare 5% på innenlandsreiser og 15% på utenlandsreiser om en bestiller på søndager.

De legger riktignok til at den beste måten å sikre seg billige flybilletter på ikke er gjennom å bestille på en utvalgt ukedag, men ved å følge med på når de billigste billettene slippes og kjøpe dem da.

Her kan du lese mer om restplasser til Gran Canaria!

Restplass.no
Her finner du billige restplasser

Her finner du billige restplasser

Du finner et hav av billige pakkereiser hos Restplass.no! Her kan du sjekke priser på turer opp mot hverandre, og fra arrangører som TUI, Apollo, Ving, Ticket, Norwegian og Solfaktor.
Sjekk prisen her

Når på dagen er det billigst å bestille flybilletter?

I samme undersøkelse kommer det frem at det er tidlig på morgenen du vil kunne sikre deg de aller billigste flyprisene. Så enten man er en morgenfugl eller kanskje mer av den morgentrøtte typen, vil du kunne spare noen tusenlapper på reiser ved å sette på alarm og komme deg tidlig opp. Pass på at du også sjekker prisen på både enkeltbilletter og tur/retur for å være sikker på at du ikke går glipp av de billigste billettene. Enkeltbillettene har nemlig vist seg å være de billigste!

Det viser seg også å være gunstig å bestille flybillettene minst 21 dager før avreise, med mindre du bestiller fra charterselskap som gjerne kan sette ned prisene rett før avreise. God tur!

Her kan du finne billige restplasser til Tenerife